Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Kettős jubileum: a ŠKODA a négymilliomodik Fabia és az 500 000. harmadik generációs Fabia modellt ünnepli


2017.06.22
Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
¤ Legördült a jelenlegi generáció 500.000. ŠKODA Fabia modellje a Mladá Boleslav-i üzem gyártósoráról
¤ A mérföldkőnek számító modell egy 81 kW teljesítményű „holdfehér” fényezésű 1.0 TSI Fabia Combi Monte Carlo

¤  A ŠKODA 1999 óta négy millió Fabia modellt gyártott

Mladá Boleslav/Budapest – A ŠKODA napokban legyártotta az 500.000. harmadik generációs Fabia modellt Mladá Boleslavban. Ezzel egyidőben a cseh gyártó egy másik mérföldkőnek is örülhet: 1999-es debütálása óta a sorozat elérkezett négymilliomodik darabjához. A jubileumi darab egy „holdfehér” fényezésű, 1.0 TSI benzinmotorral szerelt ŠKODA Fabia Combi kettős tengelykapcsolós (DSG) automata váltóval. 2017. első öt hónapjában teljesített 91 400 kiszállításával a népszerű kisautó jelenleg második helyen áll a legkeresettebb ŠKODA modellek listáján az Octavia mögött.

A mai napon kétszeresen is büszkék lehetünk, hiszen a Fabia harmadik generációjából elkészült az 500.000. darab, összességében pedig legyártottuk a 4.000.000. Fabia modellünket, amely kitűnő bizonyíték a ŠKODA magas színvonalú gyártási minőségére.” – nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja. „1999 óta ez a kisautó kulcsfontosságú szerepet tölt be modellkínálatunkban és rengeteg ügyfelet nyert meg a márka számára világszerte. Mindhárom generáció meghatározta a márka fejlődését, ugyanakkor mindegyik rendelkezett a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, egyedülálló térkínálattal, kiemelkedő ár-érték aránnyal, amelyet vonzó formaterve és a legmodernebb biztonsági és kényelmi megoldások tettek teljessé. A Fabia jelenleg minden eddiginél erősebb motorja dinamikus növekedésünknek.

A kezdetek kezdete: az első ŠKODA Fabia – 1999. és 2007. között

Röviddel az ezredforduló előtt ünnepelte világpremierjét az első ŠKODA Fabia az 1999-es Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA). Alapjául a Volkswagen A0 padlólemeze szolgált, az új modell pedig megjelenésétől kezdve mind a kezelhetőség, mind a biztonság és a motortechnológia területén mércét állított a versenytársak elé. Jellegzetes ŠKODA modellként a Fabia figyelemre méltó térkínálatával hódított. 2000. őszén, a Párizsi Autószalonon mutatkozott be az első ŠKODA Fabia Combi, a ŠKODA Fabia RS színre lépésére pedig 2003. márciusáig kellett várni. Az első generációs ŠKODA Fabia modellből közel 1.790.000 darab gördült le a gyártósorról.

A ŠKODA Fabia második generációja – 2007. és 2014. között

A ŠKODA Fabia II a Genfi Autószalonon lépett a nagyközönség elé 2007-ben. A második generáció kompakt méretei mellett még nagyvonalúbb térkínálattal rendelkezett. A ŠKODA bővítette a motorválasztékot is, így még hatékonyabb erőforrások közül választhattak az ügyfelek. Ezzel párhuzamosan az elérhető kényelmi és biztonsági megoldások is bővültek. A második generációs ŠKODA Fabia Combi 2007. szeptemberében a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA) debütált. Technológiája és az általa képviselt funkcionalitás új mércét állított a kategóriában, amelyet természetesen megnövelt térkínálattal együtt nyújtott. A csomagtartó mérete például 235 literrel nőtt az elődjéhez képest.

Terepes külső megjelenés látványos dizájn elemekkel: a ŠKODA ilyennek álmodta meg a Fabia Scout – kombi változatban is elérhető – modelljét, amely 2009-ben mutatkozott be. Az első ŠKODA Fabia Monte Carlo modellel pedig a márkára jellemző motorsport gének is bekerültek a kisautóba. Ez a modellváltozat 2011-től tette teljessé a választékot és többek között olyan látványos dizájn elemekkel bírt, mint a feketére fényezett tető, a fekete könnyűfém keréktárcsák vagy a színezett oldalsó és hátsó ablaküvegek. A Fabia második generációjának gyártása 2014. júniusában, közel 1.710.000 legyártott autó után ért véget.

A jó dolgok hármasban járnak: a ŠKODA Fabia harmadik generációja – 2014-től napjainkig

2014-ben a cseh autógyártó újabb sikeres fejezetet nyitott a modell történetében és piacra dobta a ŠKODA Fabia harmadik generációját. A mai napig ebből a sorozatból 500.000 darab gördült le a gyártósorról. A Fabia III érzelemgazdag és dinamikus formanyelvvel érkezett, sportos arányai a ŠKODA sikeres raliautóira emlékeztetnek. Kategóriájában egyedülálló térkínálatával, innovatív biztonsági, kényelmi és infotainment rendszereivel a harmadik generációs ŠKODA Fabia abszolút mércét állít a kisautók szegmensében. Jellegzetes vonásként a belső tér számos „Simply Clever” megoldást rejt, mint például az utasoldali ülés alatt található esernyőt, a tanksapkában található jégkaparót, a középkonzolban elhelyezett multimédiás tartót, az első ülések háttámláján lévő rakodóhálókat illetve a láthatósági mellények és palackok számára kialakított zsebeket.

2017. elején a ŠKODA visszatért a Genfi Autószalonra. A ŠKODA Fabia most először kapta meg a háromhengeres 1.0 TSI erőforrást, amely alacsonyabb fogyasztás mellett nagyobb teljesítményt kínál. A 70 kW (95 LE) illetve 81 kW (110 LE) teljesítményű aggregátok a korábban használt négyhengeres 1.2 literes erőforrást váltották le. A megújult kisautó az első Fabia, amely a ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásait használja. A hálózatba kapcsolhatóság továbbfejlesztett rendszerének köszönhetően a Fabia vezetőjének lehetősége van a folyamatos online kapcsolatra. A ŠKODA Connect magába foglalja a Care Connect szolgáltatásokat is, többek között a műszaki segélyhívás és az automatikus balesetértesítés funkcióját is. Ezen felül olyan online infotainment szolgáltatások is elérhetők, amelyek a forgalomra, benzinkutakra, üzemanyagárakra és parkolóhelyekre vonatkozó információkat tartalmazzák.
Emellett az új ŠKODA Fabia a legkorszerűbb, eddig csak a magasabb járműkategóriákban ismert biztonsági rendszereket is tartalmazza. Az új modellben elérhető a városi vészfék-funkcióval kiegészített Front Assistant rendszer, az adaptív tempomat (ACC), a fáradtság érzékelő illetve a másodlagos ütközésvédelem rendszere. Ezen felül minden Fabia modell szériafelszereltségének része az elektronikus gumiabroncs-légnyomás ellenőrzés.
    
A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Škoda

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;