Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Elkészült a Volkswagen Csoporthoz való csatlakozás óta legyártott 15 milliomodik ŠKODA modell


2017.06.28
Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
¤ Erős szövetség: 1991. óta gyártja járműveit a ŠKODA a Volkswagen konszern ernyője alatt
¤ Sikertörténet: regionális szereplőből világszerte ismert tömeggyártó
¤ Kiszállítási csúcs: a ŠKODA összesen 1.126.500 autót adott át ügyfeleinek 2016-ban

¤  A legkeresettebb modell: a ŠKODA Octavia volt az első új modell a Volkswagen konszern és a ŠKODA egyesülése után

Mladá Boleslav, 2017. június 28. – A ŠKODA a Volkswagen Csoporttal való partneri szövetség kezdete óta legyártott 15 milliomodik járművét ünnepli. A két vállalat ezzel egy újabb mérföldkőhöz érkezett közös sikertörténetük során. A cseh márka 1991-es, a Volkswagen konszernhez történt csatlakozása óta regionális szereplőből szilárd és megbízható tömeggyártóvá fejlődött, amely világszerte több, mint 100 piacon van jelen. A tavalyi évben a cseh gyártó 1.126.500 átadott autóval új kiszállítási rekordot ért el.

A ŠKODA a Volkswagen Csoport részeként igen dinamikusan fejlődött.” – nyilatkozta a ŠKODA vezérigazgatója, Bernhard Maier, majd hozzátette: „Világszerte elismert termékeinkkel és elkötelezett csapatunkkal haladunk tovább a fejlődés útján. A „Stratégia 2025” program tartalmazza ennek az útnak a legfontosabb folyamatait, amelyek segítségével a jövő vállalatát építjük. Ilyen például az SUV offenzívánk kibővítése, termékeink, folyamataink és gyártásunk digitalizációja illetve az elektromos mobilitás, amelyre egyre inkább kiemelt figyelmet kívánunk fordítani.

A ŠKODA igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja, Michael Oeljeklaus hozzátette: „Az a tény, hogy a Volkswagen konszernnel való együttműködésünk óta 15 millió ŠKODA gördült le a gyártósorról, nagyszerűen igazolja a cseh és nemzetközi termelési helyszíneken folyó magas színvonalú gyártási minőséget és a dolgozóink szakértelmét. Modellkínálatunknak és korszerű gyártási létesítményeinknek köszönhetően a nagy hagyományokkal bíró ŠKODA márka egyet jelent a legkorszerűbb technológiával és a hatékonysággal.

Az elmúlt 25 évben a ŠKODA példátlan sikertörténetet tudhat maga mögött és stabil, megbízható tömeggyártóvá fejlődött. Az 1991-ben a Volkswagen Csoport ernyője alatt újraindult cseh márka kezdetben egy modellsorozatot kínált és évi 170.000 kiszállítást teljesített. 2016-ban a vállalat világszerte 1.126.500 kiszállítással új csúcsot ért el. Az év első öt hónapjának eredménye alapján a ŠKODA eddigi 480 000 átadott autójával új kiszállítási rekord felé halad.

Hét modellsorozatával és több, mint 40 modellváltozatával a ŠKODA napjainkban minden fontos szegmensben jelen van. A márka átfogó SUV kampánya 2017. februárjában az új ŠKODA KODIAQ piaci bevezetésével indult. Ezt követi a KAROQ kompakt SUV modell, amelynek a gyártását hamarosan megkezdik. 5,6 millió darabbal a legnagyobb arányban a ŠKODA Octavia képviselteti magát a 15 millió, 1991. óta legyártott ŠKODA modell között. Őt követi a márka kisautója, a ŠKODA Fabia négy millió darabbal illetve a ŠKODA Superb, amelyből eddig valamivel több, mint egymillió készült.

A növekedés és bővülés során a vállalat kialakított egy nemzetközi és igen hatékony termelési hálózatot. Hazájában, Csehországban a Mladá Boleslavban található központi üzem mellett a gyártó Kvasiny és Vrchlabí településeken is működtet gyárakat. Ezen kívül ŠKODA modellek gördülnek még le a Volkswagen konszern kínai, indiai, orosz és szlovák üzemeinek gyártósoráról is.

A modellkínálat következetes bővítése, a márka innovációs kultúrájának fejlődése és a gyártási kapacitás növelése mind kulcsfontosságú elem a ŠKODA „Stratégia 2025” programjában. Ezzel a stratégiával az autógyártó egy, a társadalom és az ipar területén lezajló mély és előremutató változásra készíti fel a vállalatot. Éppen ezért a vállalat az elkövetkező években kiemelt figyelmet szentel a digitalizáció, az elektromobilitás és a nemzetköziesítés területeinek, hogy korszerű megoldásokat kínáljon a jövő mobilitása számára.

A ŠKODA gyártási darabszámainak alakulása a Volkswagen konszernnel való egyesülés óta:

Modell    Gyártott darabszám    Időszak
Favorit    768.690     1991 – 1995
Felicia    1.401.489    1994 - 2001
Octavia    5.618.597    1996 - napjainkig
Fabia    4.004.569    1999 - napjainkig
Superb    1.026.055    2001 - napjainkig
Roomster    371.503    2006 - 2015
Yeti    659.631    2009 - napjainkig
Citigo    222.127    2011 - napjainkig
Rapid    892.732    2011 - napjainkig
Kodiaq    34.607    2016 – napjainkig
Összesen    15.000.000    1991 - napjainkig

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu    


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Škoda

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;