Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése


2017.06.20
Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
Új típusú gázturbina-lapátok gyártását kezdi meg Magyarországon a Siemens, amelynek érdekében további, legalább 150, magasan képzett szakembert tervez felvenni budapesti Power and Gas üzemébe.

A tavaly novemberben bejelentett kompetenciabővítés most újabb mérföldkőhöz érkezett: a mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként új, 10.000 négyzetméter területű csarnok építését kezdte meg a vállalat, amelynek alapkövét Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tették le kedden, Budapesten.

Folytatódnak a Siemens Zrt. Power and Gas Budapesti üzemének bővítési munkálatai. A vállalat 2.500 négyzetméteres csarnokokkal már bővítette a telephelyet, most pedig kezdetét veszi egy 10.000 négyzetméteres gyárcsarnok felépítése is. A mintegy 10 milliárd forintos beruházás keretében az új termékek gyártása várhatóan 2019 őszén veszi kezdetét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepélyes alapkőletételen kiemelte: „a világ nemzetközi vállalatai között óriási küzdelem folyik a technológiai fejlesztésben, az országok pedig versenyeznek az új ipari korszakra áttérésben zászlóshajót jelentő nagyvállalatok kutatás-fejlesztésre, innovációra alapuló beruházásaiért, amelyek versenyképes fizetést adó munkahelyeket hoznak létre, magasabb hozzáadott értéket képviselnek."

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy munkatársai szakértelmének és a folyamatos fejlődésének is köszönhető, hogy a Késmárk utcai telephely lehet ma a Siemens globális kompetencia-központja. „A Siemens immáron 130 éve nem csak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével egyben hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Ez a folyamatosság jelenti a vállalatunk sikereinek kulcsát"- tette hozzá.

A folyamatos fejlesztésnek és portfolió-bővítésnek köszönhetően a Késmárk utcai üzem Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális kompetencia-központjává vált. A telephelyen gáz- és gőzturbinalapátokat és egyéb turbinakomponenseket gyártanak. Az üzemben előállított alkatrészeket külföldi, a világ mind az öt kontinensén megtalálható piacokra szállítja a Siemens.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;