Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Siemens Press Award 2017: 12 ország legjobb újságírói munkáit keresi a Siemens


2017.07.03
Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
A Siemens Press Award 2017 témája a digitalizáció és az Ipar 4.0. Az újságírói pályázatra a közép- és délkelet-európai országokból, valamint Izraelből lehet jelentkezni. A nevezési határidő 2017. augusztus 15., a 3 nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

Az elmúlt év sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát. A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban.

A Siemens Press Award-ra összesen tizenkét országból, köztük Magyarországról pályázhatnak a média munkatársai. Bárki nevezhet, aki a digitalizáció vagy a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalom témájában, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásában publikált a sajtóban. A publikációkat 2017. augusztus 15-ig van lehetősége benyújtania az újságíróknak. A Siemens Press Award 2017-en azonos feltételekkel vehetnek részt a 2016. október 1. és 2017. augusztus 15. közötti időszakban közzétett nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok.

Az ipari vállalatok egyre gyakrabban szembesülnek az emberek, dolgok és gépek hálózatosodásával. A digitalizáció és az ehhez szorosan kapcsolódó Ipar 4.0 a jövőben olyan új gyártási körülményeket hoz létre, amelyekben a valós és virtuális tér összemosódik. A gépek, eszközök és érzékelők globálisan kommunikálnak és információt cserélnek egymással. Ez a vállalatok számára nemcsak jelentős hatékonyságnövekedést tesz lehetővé, hanem gyorsabb, költséghatékonyabb és rugalmasabb reagálást a változó piaci körülményekre. A virtuális tér emellett egy másik fontos szerepet is nyer: olyan fejlesztési helyszín, amelyben a termékek a lehető legalaposabban megvizsgálhatók még azelőtt, hogy valóban létrehoznák azokat. Az úgynevezett „digitális iker” technológia segítségével a piacra jutási idő akár meg is felezhető. A digitalizáció egyik úttörőjeként a Siemens számára ezért fontos, hogy előtérbe állítsa és díjazza azon a média-megjelenéseket, amelyek gondos háttérmunkát követően, igényes megfogalmazásban, a társadalmi érdekeket szem előtt tartva  mutatják be ezt a fontos témát” – mondta Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a Közép- és Kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.

A benyújtott pályázatokat minden országban szakértő zsűri értékeli. A döntőbe az egyes országok első helyezett pályázatai jutnak, ahol egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki a régió három legkiemelkedőbb pályázatát. A közép- és délkelet-európai térség legjobb újságíróinak járó, presztízst jelentő elismerés mellett a Siemens a három nemzetközi nyertest fejenként ezer euróval jutalmazza.

A Siemens arra kéri az érdeklődő újságírókat, hogy küldjék be pályázatukat elektronikus formában a kommunikacio.hu@siemens.com e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre: Siemens Zrt. Kommunikáció, 1143 Budapest, Gizella út 51-57.
A pályázatok benyújtásának határideje 2017. augusztus 15. A pályázat követelményeivel és feltételeivel kapcsolatban további információ a www.siemens.hu/pressaward2017 weblapon található.

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;