Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

FF500i-A és FF1000i-A új lézermodellek


2017.07.10
Forrás: FANUC, Hírek
A FANUC bemutatja új, nagy sebességű és precizitású feldolgozó lézermodelljeit
Echternach, Luxemburg – az újonnan bevezetett FF500i-A és FF1000i-A FANUC lézermodellek kiegészítik a FANUC száloptikás 500 W–6000 W-os lézersorozatát. A teljes FANUC száloptikás lézersorozat mostantól rendelhető és szállítható.

Ezek a száloptikás lézerek különféle alkalmazásokba vannak beépítve, amelyek nagyfokú precizitást igényelnek, amilyen például az akár vastagabb lemezek vagy egyéb anyagok vágása, a hegesztés, a jelölés vagy a felületkezelés. Minden száloptikás lézerrendszer tartalmazza a FANUC-ra jellemző funkciókat, és egy beépített lézervezérlővel ellátott CNC-vezérlővel, szervohajtással és lézeres oszcillátorral van felszerelve. Minden I/F nagy sebességű, a szokásos megbízható interfész-csatlakozások pedig már elő vannak készítve és gyáron kívül teszteltek. Ezenkívül az intelligens lézerfunkciók révén a gép termelékenysége jelentősen nő, a rendszer kezelése pedig leegyszerűsödik. A specifikus lézerfunkciók és felületek segítségével a robotrendszerek könnyen integrálhatók a lézergép folyamatába, például anyagkezeléshez vagy szükség esetén utólagos anyagfeldolgozáshoz.

Általánosságban véve minden FANUC száloptikás lézer kevesebb helyet igényel. Az FF500i-A és az FF1000i-A modell 19 hüvelykes, rekeszes szerelésű modell, amely a nagyon kevés hellyel rendelkező gépvezérlő szekrényekbe is szerelhető. Az FF500i-A és az FF1000i-A a legalkalmasabb lézerrendszer a költséghatékony lézeres vágógépeken való használatra, a vékony vagy közepes vastagságú anyagok feldolgozásához, továbbá a kifejezetten a finomkontúr-vágógépekhez.

Általános folyamatokban, pl. LAM (lézeres additív gyártás, Laser Additive Manufacturing), olyan alkalmazásokban használható, amelyek jövőbeli célként vannak kitűzve a FANUC lézerrendszerekhez. A FANUC ügyfelek különösen a lézeres hibrid gépek növekvő piaca iránt érdeklődnek. Ezért a FANUC az ideig év közepétől vezérlőrendszert biztosít, ami megkönnyíti a klasszikus szerszámok (esztergák, marószerszámok stb.) kombinálását a FANUC száloptikás lézer technológiával.

A lézeres hegesztési alkalmazások növekvő száma miatt a FANUC olyan lézeres folyamatokra összpontosít, amelyek könnyen megvalósíthatók úgy, hogy a száloptikás lézereket robotokkal helyettesítik, mivel közös a vezérlőpultjuk. A FANUC lézer modelljei komplett rendszerként megvásárolhatók, de önálló vezérlésként is kaphatók.

Beszerezhető.Egy megfelelő I/F és szoftver, amely vezérli a FANUC száloptikás lézeres vezérlővel szinkronizált FANUC robotrendszerek TCP mozgását. A nagyobb teljesítményű (4 kW–6 kW) FANUC száloptikás lézereket főleg ezen alkalmazásokhoz használják. A közepes és magasabb teljesítményű száloptikás lézerek (1 kW–6 kW) a lézervágáshoz állnak rendelkezésre. Végső soron az ügyfél igényei és a konkrét alkalmazás dönti el a lézer oszcillátor és a lézer teljesítményének kiválasztását.

A lézer- és CO2 lézerrendszerek területén 30 éves tapasztalattal rendelkezünk, és világszerte több mint 20 000 rendszert telepítettünk. Az új FANUC száloptikás lézert ennélfogva kiváló lézervágó alkalmazássá fejlesztettük, aminek alapján a FANUC mérnökei jelentős ismeretekre tehettek és tehetnek szert. A FANUC mérnökei alapvető lézervágási adatokat gyűjthetnek a száloptikás lézerekhez, ami a gépgyártónak és a végső felhasználónak is előnyös, mivel ezáltal a FANUC magas fokon lézerfolyamat-orientált kivitelt tud előállítani.

A világszerte működtetett FANUC szerviz garantálja a gép stabil rendelkezésre állását és a lézeres pótalkatrészekkel való folytonos ellátást. A FANUC lézerek hosszú távú, költséghatékony és megbízható termelékenységet nyújtanak a felhasználóknak. Tervezésük révén hosszabb élettartamúak, amelynek során minimális karbantartást igényelnek.

A FANUC-ról
A FANUC Corporation világszinten élenjáró gyártó a CNC vezérlőrendszerek, robotok és szerszámgépek gyártási automatizálásának területén (ROBODRILL, ROBOCUT és ROBOSHOT). A FANUC 1956 óta tölt be úttörő szerepet a számítógépes numerikus vezérlőberendezések fejlesztésében az automatizálási ágazatban. A FANUC világszerte 252 irodájában több mint 6500 főt foglalkoztat. Széles körű értékesítési hálózattal büszkélkedhet, műszaki támogatást, továbbá logisztikai szolgáltatást és vevőszolgálatot nyújt.

www.fanuc.eu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; CNC-PLC


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;