Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Doha számára tervezett Avenio villamost "Red Dot" díjjal jutalmazták


2017.07.14
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Avenio villamosa, amely a Katari Emirátus területén levő Doha számára készült, megkapta a rangos "Red Dot" díjat a 2017-es termékdizájn kategóriában. A villamos minimalisztikus és időálló konstrukciója jól illeszkedik a környezetbe, és tükrözi Doha egyetemi városrészének modern építészeti stílusát.

A villamos külső megjelenését tiszta vonalak, terjedelmes fehér felületek és elsötétített ablakok jellemzik. A tető speciális árnyékolása és a színezett, szigetelt ablaktáblák még szélsőséges külső hőmérsékletek esetén is biztosítják az utasok kényelmét. A világos és levegős belső tér, a finoman stilizált üléshuzatok és az elegáns tervezésű kapaszkodó rudak kiemelik a jármű korszerű jellegét. Az Avenio terveit a "Yellow Window" (Sárga Ablak) dizájn ügynökséggel együttműködve készítették.

A Siemens 2012-ban kapott megrendelést a Katar Alapítványtól egy kulcsrakész villamosvasúti rendszer leszállítására Doha számára. Az Avenio teljes mértékben felsővezetékek nélkül fog üzemelni egy 11,5 kilométer hosszú vonalon, Doha egyetemi városrészében. A villamosokat a Siemens Sitras HES hibrid energiatároló rendszerével szerelik fel, amely még a legrövidebb megállók során is gyorsan tölt. Felsővezeték nélküli működésével az Avenio a fenntartható gyorsvasúti rendszer modelljének tekinthető. Ugyanakkor a technológia új távlatokat nyit a járműtervezés (dizájn) területén és pozitív hatást gyakorol a városi tájképre.

A Siemens 19 háromrészes villamost szállít le a megrendelőnek. A Bécsben készült járműveket speciálisan szerelték fel annak érdekében, hogy kezelni tudják a Katarban uralkodó szélsőséges éghajlati körülményeket. A nagy teljesítményű légkondicionáló rendszer mellett a villamosok tetején speciális árnyékolás található, amely védi az elektromos berendezéseket a napsugárzás okozta erős hőhatástól.

A Siemens 2015-ben már megkapta a "Red Dot" díjat a termékdizájn kategóriában a cég nagysebességű "Velaro" vonatjáért. A Design Zentrum Nordrhein Westfalen 1955 óta jutalmazza a nevezetes "Red Dot" díj odaítélésével a kiemelkedő nemzetközi terméktervezéseket. Az ipari termékek széles skálájának számos gyártója és tervezője nevez be a kiváló minőségű tervezésért adományozott, nemzetközi hírű díjért folyó évente megrendezett versenybe. Ebben az évben 54 ország vállalatai ér tervezői összesen 5500 termékkel pályáztak a díjra. A zsűritől csak azok a tervek kapták meg a hőn áhított "Red Dot" díjat, ahol a legmeggyőzőbb volt a "kiváló minőségi tervezés (dizájn)". A díjakat tegnap adták át Németországban, Essen városában.

www.siemens.hu 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;