Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Első alkalmazás a nagyfeszültségű hálózatban: a Siemens SF6-mentes megszakítója a Netze BW számára


2017.07.21
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens megrendelést kapott a Netze BW GmbH nevű, energiaelosztó hálózatot üzemeltető cégtől a Nördlingenben épült 110 kV-os transzformátor alállomás korszerűsítésére és bővítésére.

Az új 3AV1 kültéri megszakítót, ahol vákuum megszakítási technológiát, kombinált feszültség- és áramváltót valamint tiszta levegővel történő szigetelést alkalmaznak, első ízben fogja telepíteni a Siemens 110 kV-os nagyfeszültségű hálózatban. Így a kapcsolóberendezés nem igényel kén-hexafluoridot (SF6) szigetelő gázként. A megrendelés magában foglalja a meglévő légszigetelésű kapcsolóberendezések utólagos modernizálását és bővítését is, ideértve a védő-és vezérlőrendszereket, valamint a kábeleken és légvezetékeken végzett munkákat. Az új berendezések üzembe helyezésére várhatóan 2018 közepén kerül sor.

Az energia-elosztó hálózatot üzemeltető Netze BW GmbH az EnBW Csoport tagja. A cég az áramelosztó hálózatot üzemelteti Baden-Württemberg tartomány nagy részén, valamint a szomszédos szövetségi államok távolabbi területein.

A Siemens nagyfeszültségű megszakítói és gázszigetelésű kapcsolóberendezései - ahol vákuum megszakítást és tiszta levegős technológiát alkalmaznak a nagyfeszültségű tartományban - azoknak a megszakítóknak és kapcsolóberendezéseknek a továbbfejlesztései, amelyek kén-hexafluoridot (SF6) használnak szigetelő, kapcsoló és ívoltó gázként, s amelyek továbbra is az adott termékcsalád részei. Egy vákuum megszakító egység végzi a kapcsolási és ívoltási műveleteket, míg a tokozáson belül található, feszültség alatti vezetékek szigeteléséhez 80 százalék nitrogén és 20 százalék oxigén keverési arányú, technológiailag előkészített és tisztított levegőt (úgynevezett tiszta levegőt) használnak. A kapcsolásra és ívoltásra szolgáló vákuum megszakítású rendszerek és a nagyfeszültségű szigetelő közegként funkcionáló tiszta levegő összekapcsolása révén a Siemens továbbfejlesztette a jelenlegi szigetelési és oltási technológiáját annak érdekében, hogy teljesítse a klímasemlegesség követelményeit.

A Siemens már több mint 40 éve használja a vákuum megszakítási technológiát középfeszültségű kapcsolóberendezéseiben, valamint 72,5 kV feszültség határig nagyfeszültségű megszakítóiban is. Az új megszakítókkal és kapcsolóberendezésekkel a vállalat a vákuum megszakítási technológia használatát kiterjeszti 145 kV névleges feszültségig, 40 kiloamper (kA) névleges rövidzár-megszakítási áramig, 3.150 A névleges áramerősségig, valamint a -55°C és +55°C közötti üzemi hőmérséklet tartományra. Ez a széles alkalmazási skála számos célra alkalmassá teszi az új megszakítókat és beépített kapcsolóberendezéseket mind beltéri, mind kültéri telepítések esetén. A természetes gázok kisebb szigetelési képessége következtében a szigetelő anyagként tiszta levegőt alkalmazó készülékek némileg nagyobb méretűek, mint az SF6-ot használó, gázszigetelésű kapcsolóberendezések. Azonban a berendezések energiaátviteli hatékonysága a gyakorlatban ugyanolyan magas marad. A tiszta levegős szigetelési technológiával kombinált vákuum megszakítási technológia több előnyt is kínál az üzemeltetők számára, ideértve például a könnyebb kezelhetőséget a szállítás, üzembe helyezés, működtetés, karbantartás és újbóli hasznosítás során. Továbbá a készülékekben felhasznált gáz mennyiségét sem szükséges jelenteni.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Robot, automatika ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;