Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Volkswagen Truck & Bus növelte kiszállításait 2017 első félévében


2017.07.26
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
• Hozzávetőleg 96.000 átadott jármű
• A tavalyi eredményekhez képest 8 százalékos bővülés
• Renschler: „Nagyon elégedettek vagyunk a darabszámok alakulásával és a Volkswagen Truck & Bus 2017. első félévében mutatott működésével.

A növekvő tendencia továbbra is folytatódik, különösképpen a dél-amerikai térségben, Oroszországban és Kínában.

Braunschweig/Budapest, 2017. július 26. – A Volkswagen Truck & Bus pozitívan értékeli a 2017. első felében elért értékesítési eredményeket. A MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhoes e Ônibus márkák közel 96.000 járművet adtak át ügyfeleiknek, amely együtt 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakának eredményéhez képest. Ezzel folytatódott a három márka 2017. első negyedéves eredményét jellemző emelkedő tendencia.

2017. első hat hónapjában a MAN Truck & Bus kiszállításai 5 százalékkal 41.700 darabra emelkedtek. Ebben már szerepelnek a 2017. második negyedévétől elérhető új kishaszonjármű sorozat, a MAN TGE eredményei is. A Volkswagen Caminhoes e Ônibus járműértékesítését a növekvő export igény segítette, így a tavalyi év eredményét 16 százalékkal meghaladva összesen 11.750 kiszállítás teljesített a márka. A Scania darabszámai 8 százalékkal javultak az előző évhez képest, így a márka az első félévet 43 610 darab átadott tehergépkocsival és busszal zárta.

Andreas Renschler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának haszonjárművekért felelős tagja így értékelte az eredményeket: „Nagyon elégedettek vagyunk a darabszámok alakulásával és a Volkswagen Truck & Bus 2017. első félévében mutatott működésével. A növekvő tendencia továbbra is folytatódik, különösképpen a dél-amerikai térségben, Oroszországban és Kínában.”

A tehergépjármű üzletágban mindhárom Volkswagen Truck & Bus márka emelkedő kiszállításokról számolhatott be, a három vállalat összesen 87.530 átadott járművel 7 százalékos bővülést ért el a tavalyi évhez képest. A különböző térségekben azonban eltérően alakultak a kiszállítások. Az Európai Unió 28 országában illetve Norvégiában és Svájcban a kiszállítások a 2016-os szint körül mozogtak, ebben a térségben összesen 53.860 járművet adott át a márka ügyfeleinek. Dél-Amerikában rekordmennyiségű, összesen 13 230 tehergépjárművet vehettek át tulajdonosaik, ez 20 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. Argentínában az állam által indított reformok és a mezőgazdasági szektorból érkező kereslet jelentős bővülést hozott a darabszámok tekintetében. Oroszországban a gazdaság élénkülése és a csökkenő inflációs ráta áll az értékesítések fellendülése mögött. A Kínában tapasztalható pozitív változás nagymértékben hozzájárult az ázsiai és csendes-óceáni térségben regisztrált 47 százalékos növekedéshez.

Az autóbuszok piaca is kedvezően változott 2017. első félévében. A Volkswagen Truck & Bus márkái által kiszállított buszok száma elérte a 8.480 darabot, amely 12 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

MAN: konvojban történő haladást tökéletesítő partneri együttműködés a DB Schenker vállalattal, a TGE kishaszonjármű sikeres piaci bevezetése és több nagyobb, gázüzemű autóbuszra vonatkozó megrendelés

Az év első felében a MAN márka támogatási jóváhagyást kapott a német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztériumtól a DB Schenker szállítmányozási vállalattal közös úttörő, konvojban való haladást elősegítő programjához. Németországban most először kerül sor olyan konvojban történő haladást vizsgáló tesztre, ahol a résztvevő tehergépkocsikat mindennapi feladatvégzésük közben vizsgálják az A9 autópálya digitális tesztszakaszán. A projekt során a megvalósíthatóság mellett a rendszerbiztonságot is valós forgalmi helyzetben illetve a DB Schenker logisztikai folyamatait figyelembe véve vizsgálják.

Fontos mérföldkő volt az év első felében az új MAN TGE piaci bevezetése. A TGE modellel – amely a Volkswagen Haszonjárművek új Crafter modelljével azonos konstrukcióban készül - a MAN most először kínál kishaszonjárművet a logisztika, a gyorsposta és a kereskedelem területén tevékenykedő ügyfelek számára. Az első negyedéves sikeres gyártásindítást követően a második negyedév már az értékesítés megkezdését hozta. A TGE modellel teljessé vált a MAN kínálata, továbbá lehetővé teszi a márka számára, hogy a kishaszonjárművek gyorsan bővülő piacán is kiszolgálja az ügyféligényeket. A folyamatos és egyre növekvő kereslet az online kereskedelem bővülésének eredménye, amelynek további erősödésére számít a vállalat.

Az első félévben egy másik nagy sikernek is örülhetett a MAN, hiszen egy dél-koreai busz üzemeltető rendelése nyomán a vállalat 30 alacsonypadlós, ultramodern MAN CNG (sűrített földgáz) üzemű buszt állít forgalomba. Ez a jelentős megrendelés megerősíti a MAN gázüzemű buszok gyártásában elfoglalt vezető szerepét Európában. Dél-Koreában a sűrített földgáz igen fontos üzemanyag, legfőképpen alacsony károsanyag-kibocsátása miatt.

Scania: együttműködés a HAVI logisztikai csoporttal, a Scania One és a Scania Growth Capital sikeres piaci bevezetése

A Scania az első félévben számolt be a HAVI logisztikai csoporttal való jövőbeni együttműködéséről. Ennek célja, hogy számos európai országban javuljon a szén-dioxid egyensúly a McDonald’s éttermekbe és az éttermekből történő szállítás során. Ezt elősegítendő a HAVI több gázüzemű haszonjármű és hibrid Scania modell beszerzését irányozta elő. Ezt követve a HAVI európai országokban üzemelő flottája 2021-re közel 70 százalékban alternatív üzemanyaggal működik majd.

2017. februárjában a Scania bemutatta új digitális piacterét, a Scania One platformot, amely flottatulajdonosoknak és járművezetőinek kínál számos szolgáltatást. A Scania One platform segítségével jelenleg több, mint 270.000 hálózatban kapcsolt Scania jármű vezetője férhet hozzá a Scania szolgáltatásokhoz illetve egyéb, harmadik fél által kínált szolgáltatáscsomagokhoz.

Az első félév másik fontos eseménye volt a Scania Growth Capital megalapítása februárban, amely lehetővé teszi az innovatív, gyorsan növekvő start-up vállalatokba történő befektetést. Az Enersize OY, sűrített levegős rendszerek szoftverspecialistájaként ismert vállalatban szerzett érdekeltségével a Scania Growth Capital sikerrel zárta első ügyletét. A második ügyletre 2017. júliusában került sor, amikor a vállalat részesedést szerzett a berlini székhelyű start-up, a sennder cégében. Az iparág számára hasznosítható új megoldásokhoz ily módon történő hozzáférés segít a Scania márkának felkészülni a jövő kihívásaira.

Volkswagen Caminhoes e Ônibus: erős exporttevékenység

A kihívásokkal teli brazil politikai és gazdasági helyzet ellenére a Volkswagen Caminhoes e Ônibus emelkedő értékesítéseket regisztrált, amely alapvetően az export igények erősödésének volt köszönhető. Az Argentínában illetve az egész régióban tapasztalt élénkülő kereslet kedvező hatással volt a márka darabszámaira. A VW Delivery 8160, a VW Delivery 10160 és a VW Constellation 24280 modellekkel a Volkswagen Caminhoes e Ônibus az adott szegmens legkeresettebb és legsikeresebb modelljeit tudhatja magáénak a brazil piacon. Az első félév növekvő számú megrendeléseit követően a Volkswagen Caminhoes e Ônibus július 10-től visszaállt az ötnapos munkahétre.

A Dél-Amerikában tapasztalható látványos bővülés a vállalat hosszú távú stratégiájának és a régióba vetett bizalmának a megerősítése. Andreas Renschler így kommentálta az eredményeket: „Mindig is hittünk a Dél-Amerikában rejlő elképesztő lehetőségekben. A bizalmunkat pedig emelkedő kiszállításokkal jutalmazza a piac.

A Brazíliában tervezett beruházások még inkább hangsúlyozzák az ország jelentőségét a Volkswagen Truck & Bus számára. A Volkswagen Truck & Bus brazil haszonjármű márkája ugyanis a következő öt évben 420 millió eurót fordít a termékkínálat megújítására, a Resendeben található üzem korszerűsítésére és összekapcsolhatósági szolgáltatások fejlesztésére.

www.vwh.hu     


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; VW

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
IpariCégek.hu
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;