Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

KUKA LBR Med könnyűszerkezetes robot, gyógyászati termékbe való integrációhoz tanúsítva


2017.08.02
Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A KUKA LBR Med könnyűszerkezetes robot az első olyan robotkomponens, amely világszerte érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik gyógyászati termékbe való integrációhoz. Ezzel az LBR Med olyan egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik, amelynek nincs párja az orvosi robotika területén.

Tanúsítás az „IECEE – CB-séma” szerint

A tanúsításra a nemzetközileg elismert „IECEE – CB-séma” alapján került sor, amely a meghatározott biztonsági és minőségi szabványoknak való megfelelést igazolja. Az ipari robotoknál megszokottól eltérő módon a gépekről szóló irányelv a gyógyászati termékek esetében nem kerül alkalmazásra.

Ahhoz, hogy megkapja a CB-teszt-tanúsítványt, az ipari területen is használható és a gyógyászati igényeknek megfelelően átalakított LBR iiwa könnyűszerkezetes robotnak át kellett mennie a nemzetközi IEC 60601-1 és IEC 62304 szabványok által megkövetelt teszteken. A tesztek a könnyűszerkezetes robot 7 és 14 kg-os teherbírású változata hardvereinek és szoftvereinek átfogó vizsgálatára is kiterjedtek. Egyrészről tesztelték az elektromos gyógyászati eszközök biztonságára vonatkozó, nemzetközi szabványok szerinti követelmények betartását. Másrészről ellenőrizték és jóváhagyták a gyógyászati szoftverfejlesztés életciklusa során alkalmazott eljárásokat. Mindkét feladatot akkreditált ellenőrzőszerv látta el.

Mivel a tanúsítási eljárás nemzetközileg elismert, az LBR Med alapú gyógyászati termékek engedélyezési eljárása lényegesen egyszerűbbé válik. A gyógyászati eszközök gyártói ennek köszönhetően sokkal egyszerűbben és gyorsabban fejleszthetnek ki és engedélyeztethetnek világszerte robotkomponensen alapuló termékeket és megoldásokat – ami fontos versenyelőnyt jelent. Az LBR Med első szállításaira a tervek szerint 2017 szeptemberében kerül sor.

www.kuka-robotics.com     


NEWS: ; Robot, automatika ; Ipari hírek ; Business ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;