Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Pillantás a jövőbe: az Audi ügyfelei az A9-es autópályán próbálhatják ki az önvezető autózást


2017.07.27
Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
• Önvezető autózás 45 kilométeren „Jack”, az önvezető tanulmány Audi A7 volánja mögött • Hathetes vezetési program indul július közepétől, rajt és célállomás a müncheni repülőtér

Ingolstadt/Budapest, 2017. július 26. – Önvezető autózás az autópályán: az Audi már most bepillantást enged az érdeklődőknek a jövő mobilitásába. Egy Audi A7 önvezető tanulmányautóban való bemutató autózás során a kiválasztott ügyfelek és rajongók első kézből szerezhetnek tapasztalatokat az önvezető autózásról az A9-es autópályán Münchentől északra.

A „Jack” becenévre hallgató Audi A7 önvezető koncepcióautó kínálta utazás a müncheni repülőtér myAudi területéről indul. Az út az A9-es autópályán, annak is a digitális tesztszakaszán vezet végig. Normál forgalom mellett az önvezető utazás körülbelül 60 percig tart, amelyen természetesen az Audi egyik szakembere is részt vesz. A kirándulás után a résztvevőket a véleményükről kérdezik, hiszen az itt szerzett benyomásokat a szakértők később felhasználhatják a jövő önvezető funkcióinak fejlesztésénél.

A „Jack” volánja mögötti utazás lehetősége július 20-től augusztus végéig érhető el. A lehetséges tesztvezetők köre különböző kommunikációs csatornákon keresztül kerül kiválasztásra, mint amilyen például az Audi Németország által működtetett közösségi médiaoldal is. Ezen kívül az Audi Business Innovation GmbH is kisorsol néhány helyet az Audi on demand prémium mobilitási szolgáltatásának felhasználói között. A „Miles and More” program résztvevői is felhasználhatják összegyűjtött mérföldjeiket egy kirándulásra „Jack” fedélzetén.

Az A7 önvezető tanulmányautó már 2015. óta három kontinensen rója az utakat. Az A9-es autópályán a sebessége elérheti akár a 130 km/órát is. Az Audi önvezető koncepciója tervezetten és zökkenőmentesen gyorsít, fékez vagy vált sávot, miközben együttműködik a többi közlekedésben résztvevővel.

Az A7 önvezető koncepció tesztvezetése kapcsán összegyűjtött tapasztalatokat az Audi szakemberei felhasználják az önvezető funkciók további fejlesztésénél. A rendszer legfontosabb eleme a vezetői segédrendszerek központi szabályozóegysége (zFAS), amely az összes érzékelő jelzését felhasználva folyamatos és részletes képet készít az autót körbevevő környezetről. Ez a laptop méretű szabályzóegység a sorozatgyártásban elsőként az új Audi A8 modellnél jelenik meg. A márka zászlóshajója két hete a barcelonai Audi Summit alkalmával mutatkozott be és a magas fokon automatizált közlekedés jegyében már a hármas szintű önvezető rendszerrel szerelték fel. Az Audi AI közlekedési torlódás asszisztens lehetővé teszi, hogy a vezető lassabb forgalom mellett a közúton átengedje a vezetést az autónak egészen 60 km/óra sebességig.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország). 2016-ban az Audi összesen mintegy 1,871 millió Audi gépkocsiját, 3.457 Lamborghini sportautóját és 55.451 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2015-ös év során az AUDI AG 58,4 milliárd euró forgalom mellett 4,8 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 88 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS: ; Automatizált vezetés ; Audi ; Robot, automatika ; Ipari hírek ; Business

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;