Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens okos koncertteremmé változtatja a Dubai Operaházat


2017.08.04
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens rendkívül hatékony épületmenedzselési platformjának köszönhetően a Dubai Operaház a világ egyik legokosabb és leginkább energiahatékony előadótere. Az arab vitorlás (dhow) alakú épület többféle formára alakítható előadóművészeti központ, amely akár 2.000 néző befogadására képes.

A Dubai Operaház egyik innovatív jellemzője az, hogy lehetővé teszi a háromféle felhasználási mód közötti átváltást: színházból hangversenyteremmé alakítható, és választható a "sima padlós" üzemmód is, ahol az ülőhelyek automatikus eltávolításával a felszabaduló tér bankett, vagy valami egyéb esemény céljára használható. A Siemens által kínált technológia képes a légkondicionáló rendszer hűtési logikájának automatikus átkapcsolására oly módon, hogy biztosítható legyen a vendégek maximális kényelme a lehető legnagyobb energiahatékonyság mellett.

Az ikonikus épület napi működését a Desigo CC, a Siemens legkorszerűbb épületmenedzselési platformja felügyeli és vezérli. Az energiafelhasználás, légkondicionálás, szellőztetés és vízfogyasztás szabályozását egy teljes mértékben testre szabott, grafikus három-dimenziós interfészben egyesítve az okos (’smart’) rendszerrel jelentős erőforrások takaríthatók meg. A Desigo CC további 14 alrendszer integrálását is elvégzi, ideértve a beléptető, video-megfigyelő és világítás szabályozó rendszert, a felvonókat és mozgólépcsőket, a központi tartaléktelep rendszert és a megszakításmentes tápellátást, ily módon az üzemeltetők teljes mértékben szabályozhatják a Dubai Operaház működését. A Desigo CC platform használata jellemzően akár 20 százalékkal is csökkentheti az üzemeltetési költségeket. Amikor pedig a platformot egyéb Siemens technológiákkal, például a tömbhűtésre szolgáló Demand Flow-val (igény szerinti áramoltatással) alkalmazzák, az energiamegtakarítás mértéke elérheti a 40 százalékot is.

"A Dubai Operaház fontos építészeti határkő, és az épületek menedzselésére szolgáló legtöbb korszerű digitális technológia alkalmazása fontos szerepet játszik Dubai okos (smart) várossá válásának folyamatában" - mondta Koen Bogers, aki a Siemens Building Technologies divízióján belül a Közel-Keletért felelős terület rangidős ügyvezető alelnöke.

A Siemens fejlett építészeti technológiáját már számos helyen telepítették a Közel-Keleten azzal a digitalizált infrastruktúrával, ami egy energiahatékony okos város egyre fontosabb alappillére. A közelmúltban jelentette be a Siemens, hogy a vállalat Desigo épületmenedzselési technológiáját valósították meg a Dubai Parks and Resorts területén, ami a Közel-Kelet legnagyobb tematikus parkja. A korábbi telepítések között megemlíthetjük Abu Dhabi-ban a Sheikh Zayed nagymecsetet, a Tornado Tornyot Katar területén, az Atlantis Hotelt Dubaiban és a háromdimenziós nyomtatással készült Jövő Irodáját szintén Dubaiban.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Robot, automatika ; 3D nyomtatás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;