Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens bemutatja az italgyártó szektor digitális és integrált értékláncát


2017.08.11
Forrás: Siemens, Hírek
A világ legnagyobb ital- és folyékony élelmiszergyártó iparági vására, a Drinktec alkalmából kommunikált Siemens jelmondat arra buzdítja a látogatókat, hogy "fedezzék fel, milyen értékeket rejt a Digitális Vállalat az italgyártó szektor számára".

A mintegy 240 négyzetméternyi területen kialakított pavilonjában a Siemens azt fogja bemutatni, milyen előnyöket jelenthet a különféle nagyságú ipari vállalkozások szempontjából a digitális forradalom - a tervezési folyamat digitális értékláncától kezdve a gépek gyártósorba integrálásáig.

A gyorsan változó ügyféligények arra kényszerítik a vállalatokat, hogy a lehető legrövidebb idő alatt egyre inkább testre szabott termékeket állítsanak elő, egyenletesen optimális minőségen. A digitalizáció kulcsszerepet játszik abban, hogy képesek megbirkózni ezzel a kihívással. Ez a megközelítés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egy "digitális ikerre" támaszkodva teljes mértékben virtuális környezetben szimulálják, teszteljék és optimalizálják a termékeket, gyártási folyamatokat és berendezéseket.

A tejtermelés, a sörfőzdék és az alkoholmentes üdítőitalok gyártása területéről vett példákat felhasználva a Siemens pavilon látogatói közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek arról, miként fokozza a rugalmasságot a digitalizáció, lehetővé téve még a testre szabott, egyedi termékek sorozatgyártását is. A látogatók számos információt szerezhetnek a Braumat sörfőzdei rendszer jövőjéről is, erről a kipróbált és bevált vezérlő rendszerről, amely rendkívül megbízhatóan működik világszerte a sörgyárak százaiban. A Siemens továbbá szemléltetni fogja, miként használható a dróntechnológia arra, hogy olyan fotókat készítsen a meglevő berendezésekről, amelyek háromdimenziós képekké konvertálhatók a Siemens partnere, a Bentley Systems által kifejlesztett technológiának köszönhetően. Ezeket a képeket aztán beépítik a digitális környezetbe, ahol a már létező berendezés digitális ikrét állítják elő. Ennek a technológiának az alkalmazásával az italgyártó szektor - valamint a gyártó- és feldolgozó ágazatok számos létesítménye - jelentős mértékben növelheti az innováció sebességét és a termelékenységet, és teljesen új üzleti modelleket definiálhat. A gépek és berendezések gyártói szintén élvezhetik ennek a fejlődésnek az előnyeit, és közvetíthetik azokat saját ügyfeleik számára.

A Siemens azt is demonstrálni fogja a Drinktec vásáron, miként használhatják a vállalatok a digitalizációs megoldásokat arra, hogy a legrugalmasabb módon reagáljanak a változó piaci igényekre, például a különféle ízesítések bővülő skálájára. A tejiparra koncentrálva a Drinktec vásáron bemutatott megoldások mindent lefednek a tej feldolgozásától kezdve egészen a palackozásig, csomagolásig és címkézésig. A pavilon látogatói saját maguk is tapasztalhatják, milyen mértékben lehetséges az alkoholmentes üdítőitalok és a tejtermékek egyedi gyártása. A digitalizáció által feltárt lehetőségek révén a fogyasztók saját ízlésüknek megfelelően tervezhetik meg a termékeket és a csomagolást. A Siemens a tejfeldolgozás példáját használva szemlélteti a jövő lehetőségeit az érdeklődők számára - a termék koncepciótól kezdve a gyártási folyamaton és a palackozáson keresztül egészen a csomagolásig és a címkézésig felvázolja mindazokat az előnyöket, amelyek a teljes körű automatizálásból és a digitalizált adatok hasznosításából származnak. Speciális szoftvert (célszoftvert) használnak a termékek, berendezések és gyártósorok digitális ikreinek szimulálásához és optimalizálásához. A Siemens több különféle feldolgozási állomás alkalmazásával fogja szemléltetni a pavilon látogatóinak, miként működik ez a folyamat. A vásárt megtekintők azt is tapasztalhatják, hogyan írhatók le és értékelhetők ki a teljes gyártósor vagy egy adott feldolgozási elem fontosabb teljesítménymutatói a MindSphere-ben, ebben a felhő alapú nyílt IoT (Dolgok Internete) operációs rendszerben levő speciális alkalmazások segítségével.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Drón ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Élelmiszer ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;