Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens hálózatba kapcsolja a Deutsche Bahn mozdonyait


2017.08.11
Forrás: Siemens, Hírek
A DB Cargo AG azzal bízta meg a Siemenst, hogy mozdonyflottáját szerelje fel az állapot alapú, előrejelző karbantartáshoz szükséges eszközökkel.

A korszerűsítés a Siemens 152-es sorozatú Eurosprinter ES64F mozdonyaira, valamint a 170-es és 191-es sorozatú Vectron típusú mozdonyokra vonatkozik. A 152-es sorozatú lokomotívok esetében a Siemens elvégzi a szükséges távmérő rendszerek utólagos modernizálását és az összes mozdonyt a DB Cargo által használt "TechLOK" rendszer segítségével kapcsolja hálózatba. A szerződés időtartama hat év.

A távmérő rendszerek folyamatosan gyűjtik a mozdonyok állapotára vonatkozó adatokat. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával a Siemens Mobilitási Adatszolgáltató Központjának szakértői a DB Cargo munkatársaival közösen kifejlesztik a szükséges alkalmazásokat és adatelemző modelleket. Használni fogják a Siemens Railigent platformjának analitikai modelljeit is; ez a platform kapcsolódik a MindSphere nevű Dolgok Internete (IoT) operációs rendszerhez. A digitalizált adatok elemzése révén a kialakuló hibák és működési zavarok már egy korai fázisban azonosíthatók, így a mozdony tényleges állapota alapján rugalmasabban tervezhetők a karbantartó műhelyekben elvégzendő feladatok. A cél a lokomotívok rendelkezésre állásának és gazdaságosságának az optimalizálása.

"Flottánk digitalizációjával főként egy dologra helyezzük a hangsúlyt: az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatás minőségének további javítására, valamint a mozdonyok értékláncának optimalizálására. Már közel 1000 darab, "TechLOK" rendszerrel felszerelt mozdony üzemel a nemzetközi forgalomban. A Siemensszel létesített újabb együttműködés aláírásával fokozzuk a cél elérése érdekében tett erőfeszítéseinket" - jelentette ki Dr. Jürgen Wilder, a DB Cargo vezérigazgatója.

"A Deutsche Bahn-nal kialakított hosszú távú partneri viszony stratégiailag fontos számunkra. Az adatelemzés és a járműspecifikus szaktudás összekapcsolásával támogatjuk a Deutsche Bahn digitalizációs programját, és elősegítjük az általuk kitűzött cél, a száz százalékos rendelkezésre állás elérését" - mondta Johannes Emmelheinz, a Siemens vasúti szolgáltatások üzletágának vezérigazgatója.

www.siemens.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;