Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens villamosított autópályát épít Németországban


2017.09.01
Forrás: Siemens, Hírek
Hessen német szövetségi tartomány a Siemenst bízta meg villamosított teherszállítás céljára szolgáló felsővezeték megépítésével egy tíz kilométer hosszú autópálya szakaszon. Ez a felsővezeték fogja szolgáltatni az elektromos áramot egy hibrid üzemű tehergépkocsi villamos hajtásához.

A Siemens eredetileg 2012-ben mutatta be innovatív jellegű "villamosított autópálya (eHighway)" koncepcióját. A rendszert az A5 jelű szövetségi autópályán, a frankfurti repülőtér Zeppelinheim/Cargo City Süd csomópontja és a Darmstadt/Weiterstadt csomópont között fogják üzembe helyezni.

Németországban ezzel a helyszíni (üzemi) próbával először fogják tesztelni közúti forgalomban (autósztrádán) a villamosított autópályát. A Siemens lesz a felelős a rendszer tervezéséért, gyártásáért és opcionálisan a karbantartásáért is. A rendszer az "Innovatív, villamosított nehézáru szállítás autópályákon" (ELISA) elnevezésű közös projekt részeként fog megépülni, amit Németország Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Építési és Nukleáris Biztonsági Szövetségi Minisztériuma (BMUB) kezdeményezett. A projekt vezetője a Hessen Mobil, amely a közutak és szállítás (közlekedés) irányításáért felelős Hessen tartományban.

"A rendszer megépítése szemléltetni fogja a felsővezeték rendszerek és a közcélú autópályák integrálásának megvalósíthatóságát. A rendszert valódi szállítóhálózatokban használják majd, és bizonyítani fogja a klíma-semleges teherszállítás megvalósíthatóságát Frankfurt városi régiójában" - jelentette ki Gerd Riegelhuth, a Hessen Mobil szállítási részlegének vezetője.

"A villamosított autópályával gazdaságilag életképes megoldást hoztunk létre a klíma-semleges közúti teherfuvarozás céljára. Az általunk kínált technológia a belső égésű motorokkal működő tehergépkocsik már létező és kivitelezhető alternatívája" - mondta Roland Edel, a Mobility divízió műszaki vezérigazgató-helyettese.

A villamosított autópálya (eHighway) kétszer olyan hatékony, mint a belső égésű motorok. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az energiafogyasztás a felére csökken, de jelentősen mérséklődik a helyi légszennyezés mértéke is. A rendszer alapvető fontosságú eleme egy hibrid meghajtó rendszerrel kombinált, teherautóra szerelt okos áramszedő (pantográf). Az ezzel a rendszerrel ellátott teherjárművek a felsővezetékből nyert elektromos áram használatával helyi károsanyag-kibocsátás nélkül üzemelnek és felsővezeték nélküli utakon automatikusan átkapcsolnak hibrid meghajtásra.

www.siemens.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;