Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Hatvan logisztikai csomópont lesz; A Bosch logisztikai központot hoz létre Magyarországon; 250 új munkahely a régióban 2018-tól


2017.01.26
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
¤ A beruházás helyszíne a Hatvani Ipari Park
¤ 62.000 négyzetméteres épület
¤ A logisztika és az Ipar 4.0 minta-projektje

Budapest/Hatvan – A jelenlegi és a jövőbeni vásárlói igények kielégítése, valamint a közép-kelet-európai régió folyamatos növekedése miatt a Bosch egy korszerű logisztikai központot hoz létre Hatvanban. A Bosch 62.000 négyzetmétert bérel majd abból az új komplexumból, amelynek beruházója az ipari ingatlanfejlesztő NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. leányvállalata lesz. A Bosch új logisztikai központja 2018-ban nyitja meg kapuit, és ezzel 250 új munkahelyet teremt a régióban.

Közép-kelet-európai minta-projekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén
A Bosch több mint 800 helyszínt magában foglaló logisztikai hálózatán belül az új hatvani logisztikai központ egy, a Bosch globális raktározási stratégiáját tükröző közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz. A Bosch csoport gyárait és különböző divízióit kiszolgáló központi logisztikai részleg üzemelteti majd a csomópontot. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. A központ egy fedél alá vonja össze a szállítási, raktározási és operatív tevékenységeket. Marcus Schick, a Bosch logisztika alelnöke kiemeli a létesítmény fontosságát a Bosch csoport számára: „A hatvani csomópont nagyon fontos mérföldkő a cég közép-kelet-európai logisztikai tevékenységében. Emellett jó példa a Bosch csoport különböző üzletágai között megvalósuló csapatmunkára is.

A potenciális szinergiák kihasználása érdekében a logisztikai központ raktározási, szolgáltatói és kiszállítási feladatokat lát majd el, valamint különböző regionális tevékenységeket fog egymáshoz kapcsolni. Ennek a hosszú távú és jövőorientált projektnek az a célja, hogy integrálja és harmonizálja a régióban folyó logisztikai tevékenységeket, és sokkal magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson. Jaroslaw Dudek projektigazgató a vállalkozás platform jellegére világított rá: „A csomópont új lehetőségeket kínál az ellátási lánc felgyorsításához és új üzleti modellek kialakításához.

A projekt elindításában komoly szerepe van a Bosch Ipar 4.0 iránti elkötelezettségének. Az új logisztikai központ a széles körben bevezetett és összekötött Ipar 4.0 berendezések, alkalmazások és folyamatok egyesítését fogja végezni. Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője szerint a Bosch ismét élen jár: „Ezzel a projekttel indulnak el az Ipar 4.0 fejlődést képviselő technológiái, ami magas szintű hatékonyságot és nagyon komoly mértékű átláthatóságot eredményez. Ezek a felelős vállalatirányítás 21. századi alapértékei.

Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója a vállalat által az évek során végzett gazdaságélénkítő fejlesztések hatásaira helyezte a hangsúlyt: „Hatvan ma már az ország vezető ipari központja, és büszkék vagyunk a Bosch ebben betöltött páratlan és kiemelkedő szerepére.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2015-ös üzleti évben a hazánkban tíz leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 959 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 246 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2016. január 1-jén közel 12.200 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte megközelítőleg 375.000 munkatársat foglalkoztat (2015. december 31-én) és  70,6 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata mintegy 150 országot fed le. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 55 800 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 118 telephelyen. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Ipari Park ; - Bosch


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;