Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Pozitív közbenső értékelés a Jövőre Szóló Megállapodás első éve után


2017.11.20
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• A Jövőre Szóló Megállapodás továbbra is sikerpályán halad egy évvel az egyezmény megkötése után
• 1,9 milliárd euró megtakarítás a hatékonyság javításával 2017-ben

•  Terv szerint halad a személyzeti átalakítás és ésszerűsítés a részleges előrehozott nyugdíjazás segítségével

Wolfsburg/Budapest, 2017. november 20. – A Volkswagen márka a siker útján halad a Jövőre Szóló Megállapodással. Ezt a közbenső értékelést adta az igazgatótanács és az általános munkatanács (General Works Council) 12 hónappal a megállapodás aláírása után. Eddig 1,9 milliárd eurós hatékonysági megtakarítást ért el a vállalat, ami a 2017-re kitűzött cél 96 százalékának felel meg. A részleges előrehozott nyugdíjazást tekintve a Volkswagen ugyancsak a megfelelő pályán halad, a 2020-ig kitűzött cél 94 százalékát máris teljesítve. A Jövőre Szóló Megállapodás fekteti le az alapját a Volkswagen márka “Transform 2025+” stratégiájának. 2020-tól ez a stratégia várhatóan évi 3,7 milliárd eurós pozitív hatással lesz a bevételekre, és jelentősen javítja majd a márka hatékonyságát és versenyképességét.

Herbert Diess, a márka igazgatótanácsának elnöke úgy fogalmazott: „Jelentős előrehaladást értünk el a Jövőre Szóló Megállapodással, de még így is nehéz út áll előttünk. Hatékonyabb termelékenység, optimalizált munkafolyamatok és karcsúsított, erőteljes struktúrák az üzlet minden területén – mindez elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy tartósan biztosíthassuk a Volkswagen jövőbeni életképességét. Intenzíven fogunk dolgozni mindezeken a következő néhány évben.

Az általános munkatanács (General Works Council) vezetője, Bernd Osterloh, hangsúlyozta: „A Jövőre Szóló Megállapodás igazi sikertörténet. Már nyilvánvaló, hogy a 2017-re kitűzött hatékonysági céljainkat el fogjuk érni, és a jelek arra mutatnak, hogy 2018-ban is erre számíthatunk. Mindazonáltal a Jövőre Szóló Megállapodás több ezer munkatársunk jelentős erőfeszítéseinek eredménye is egyben, akik támogatták ezeket a változtatásokat, vagy új feladatokban vettek részt. Az ő eltökéltségük a Volkswagen jövőjének biztosítéka.

Dr. Karlheinz Blessing, az igazgatótanács személyügyekért és az IT területéért felelős tagja elmondta: „A Jövőre Szóló Megállapodás egyik kulcsfontosságú eleme a személyzeti átalakítás. Jelentős haladást értünk el ezen a területen. A részleges előrehozott nyugdíjazást tekintve 2017 év végéig elérjük az eredetileg 2020-ra célként kitűzött 9200 aláírt szerződést. Lecsökkentjük a munkaerőt azokon a területeken, amelyek a jövőben már nem lesznek életképesek, és az ideiglenes munkavállalók számát is csökkentjük. Emellett sikeresen megkezdtük a pozíciók fejlesztését és a dolgozók képzését a jövő-orientált területeken.

A Jövőre Szóló Megállapodás, amely 2016 novemberében jött létre, fekteti le az alapját a Volkswagen “Transform 2025+” stratégiájának. Ezzel a stratégiával a márka következetesen halad a „Jövő felé”. A “Transform 2025+” célja, hogy számottevően javítsa a Volkswagen nyereségességét, jelentősen növelje a hatékonyságát és nemzetközi jelenlétét, egyúttal látványosan bővítse a modellkínálatát, ahogy rohamléptekben halad előre az e-mobilitás, a digitalizáció, a hálózatba kapcsolt járművek és az automatizált vezetés terén.

A Jövőre Szóló Megállapodás a megtakarításokat és a hatékonyság-növelést szolgálja minden területen és telephelyen; 2020-tól mindez várhatóan évi 3,7 milliárd eurós pozitív hatással lesz a bevételekre, ezen belül 3 milliárdos többlet Németországban jelentkezik majd. A megállapodás részeként méltányos feltételekkel akár 23 ezer állást is megszüntethet a cég Németországban, ugyanakkor 9000 új, jövőorientált munkahelyet hoz létre.

www.volkswagen.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; VW

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
IpariCégek.hu
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;