Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Fejjel lefelé szerelhető új R-2000iC modell - A FANUC bemutatja az R-2000iC/220U modellt


2017.12.05
Forrás: FANUC, Hírek
Echternach – A FANUC által bemutatott hattengelyű R-2000iC/220U kiegészíti a FANUC rendkívül sikeres R-2000 robotcsaládját. Az új R-2000iC / 220U modell az iB változat utódja, 220 kg hasznos teherbírással.

A kifejezetten fejjel lefelé való szerelésre tervezett R-2000iC/220U robot nevében az U betű az „upside down” (fejjel lefelé) jelölése. E robot kiváló megoldás, ha a talajon korlátozott hely áll rendelkezésre, mivel a mennyezetre szerelhető, illetve felülről lefelé függeszthető. Ugyancsak ideális, ha a robot alatti helyet hozzáférhetővé kell tenni, vagy ha a technológia szükségessé teszi a robotnak egy felület alá való felszerelését (pl. extruder vagy függesztett szállítószalaghoz tartozó nagyméretű futómacskák kezelése).  A padlóra szerelt változattal ellentétben a FANUC technikai alapon mellőzni tudta a kiegyensúlyozót, amivel súlyt takarít meg, és kedvezően befolyásolja a mozgási teljesítményt.  „Valamennyi FANUC robothoz hasonlóan, az új R-2000iC/220U modell a FANUC alapelvein, a megbízhatóságon és a teljesítményen alapszik” – magyarázza Thomas Schneider, a FANUC termékmenedzsere. Az új szervomotorok magasabb teljesítményt eredményeznek, ami az optimalizált súlyú konstrukcióval mércét állít fel a gyorsaság, a gyorsulás és a dinamika tekintetében.  Az R-2000iC robotcsalád különösen kiemelkedik a beépített merevségével, és a csuklónyomaték tekintetében is kiemelkedő eredményeket mutat. Az R-2000iC/220U reprodukálhatósága ± 0,05 mm.

A robot kinyúlása vízszintesen 2518 mm, függőlegesen pedig nem kevesebb, mint 3415 mm, amivel 370 mm mélyre képes lenyúlni a lába szintje felett. Ez előnyös lehet például olyan esetekben, amelyekben a robot súlyos szerszámokat hordoz, és a szerszámcserét a primer tengely forgási tartománya felett kell elvégezni. Az R-2000iC sorozat többi modelljéhez hasonló részegységek alkalmazása a ciklusköltségek tekintetében is előnyt jelent e robot számára: a komponensek szabványosítása eredményeképpen csökken a pótalkatrészek költsége. Ráadásul a csukló és a J3 kar IP67 védettsége a szabványhoz tartozik.

Az R-2000iC/220U sokféle alkalmazáshoz használható, mint például ponthegesztéshez, be- és kirakáshoz és ágazattól függetlenül mindenféle anyagmozgatáshoz. Minden adat-, média- és tápvezeték előre fel van szerelve. Az üzemmérnökök, rendszerintegrátorok, sőt az üzemeltetők is szabadon kiválaszthatják a befogószerkezet folyamategységeit és működtető közegét.

A FANUC-ról

A FANUC Corporation a világ egyik élenjáró gyártója a CNC vezérlőrendszerek, robotok és szerszámgépek gyártási automatizálásának a területén (ROBODRILL, ROBOCUT és ROBOSHOT). A FANUC 1956 óta tölt be úttörő szerepet a numerikus vezérlésű gépek fejlesztésében az automatizálási ágazatban. A FANUC világszerte 252 leányvállalatában több mint 6500 főt foglalkoztat. Széles körű értékesítési hálózattal büszkélkedhet, műszaki támogatást, továbbá logisztikai szolgáltatást és vevőszolgálatot nyújt.

www.fanuc.eu 


NEWS: ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.