Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

3D Systems Magyarországon, a Kvint-R Kft. képviseletében


2017.12.19
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Schneider Zoltán az amerikai 3D Systems magyarországi képviseletét ellátó Kvint-R Kft. ügyvezetője válaszolt kérdéseinkre.

-  Mióta foglalkoznak hagyományos nyomtatási technológiával?
1991-óta. Legelőször nagyteljesítményű, ipari mátrix- és sornyomtatók jelentették a munkánk nagy részét.

-  Milyen hagyományos nyomtatási szolgáltatásaik vannak és milyen márkákat képviselnek azon a területen?
Szaktanácsadást, szerviz szolgáltatásokat, kellékanyag ellátást biztosítunk elsősorban a Brother, Lexmark, Utax, Tally, Printro1nix, Microplex és HP márkáknak.

Schneider Zoltán és a 3D nyomtatott tárgyak.
Schneider Zoltán és a 3D nyomtatott tárgyak.
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu


-  Honnan jött az ötlet, hogy 3D nyomtatási technológiával kezdjenek foglalkozni? Mi volt a kapcsolódási pont?
A nyomtatás, mint folyamat maga. Úgy gondoltuk, hogy mivel akkor már több mint 20 éve foglalkoztunk a klasszikus nyomtatással és szinte mindig sikeresen tudtuk bővíteni technológiai és szolgáltatási kínálatunkat, így a 3D nyomtatás sem fog gondot jelenteni számunkra. Utólag elmondhatom, hogy ez jóval nagyobb lépést kívánt meg tőlünk, mint amit mi előzetesen gondoltunk.  
 
-  Melyek voltak a 3D nyomtatási technológiájuk kialakításánál a főbb fejlődési lépcsőfokok?
Először csupán felhasználói lettünk egy professzionális 3D nyomtatónak. Aztán rájöttünk annak műszaki titkaira is. Majd megszületett a gondolat, hogy képesek lennénk ilyen eszközök forgalmazására és szervizelésére is. Megkerestük a 3D Systems-t, amely a világ egyik legjelentősebb professzionális 3D nyomtatógyára, hogy képviselnénk őket Magyarországon. Hosszú tárgyalások és előkészületek után végül megszületett az egyezség, így immár mi vagyunk a 3D Systems magyarországi forgalmazója.

-  Mióta látják el az Amerikában tőzsdén is jegyzett 3D Systems magyarországi képviseletét? Önök hozták Magyarországra az amerikai céget?
2016-tól vagyunk a 3D Systems hivatalos partnere. Korábban is jelen volt hazánkban más itthoni vállalkozáson keresztül, ám az az együttműködés nem bizonyult különösen sikeresnek, alig pár nyomtató lett korábban értékesítve. Mi a piacot nyitottuk ki a 3D Systems előtt, és teljesen új alapokra helyeztük a márka magyarországi megjelenését.

3D nyomtatott azonos tárgyak, különböző méretben.
3D nyomtatott azonos témakörű tárgyak, különböző méretben.
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Jelenleg öt féle nyomtatási technológiában kínálnak közel harminc 3D nyomtató modellt. Melyek ezek a nyomtatási technológiák és mit tudnak ezekkel a technológiákkal nyomtatni?
SLA, MJP, SLS, DMP, CJP, full color foto realisztikus, precíziós műanyag, kompozit műanyag és precíziós fém tárgyakat.

-  Milyen 3D nyomtató modelleket kínálnak?
A 3D Systems ipari professzionális nyomtatóinak teljes portfólióját forgalmazzuk, üzemeltetjük, és szervizeljük.

- Egy 3D nyomtató egyféle halmazállapotú anyagból tud dolgozni, vagy többféléből is?
Vannak olyan típusok, melyek több eltérő anyagtulajdonságot is tudnak nyomtatni egy tárgyon belül, pl. a tárgy egy része lehet szilárd, miközben egy másik meg rugalmas.

-  Vannak többféle, kompozit alapanyagokból alkotó 3D nyomtatóik is?  
Igen vannak, ezek egy tárgyon belül akár 75 különböző tulajdonságú anyagot képesek nyomtatni.

-  Mi a különbség technológiában és alapanyag tekintetében a professzionális és az otthoni nyomatók között?  
Az ipari professzionális nyomtatók precíziós pontossággal 15-25 µ nyomtatnak, melyek pontossága ismételhetően 25, és a rétegek molekulárisan csatlakoznak egymáshoz.

-  A 3D Systems csak professzionális nyomatókat kínál, vagy vannak otthoni célra alkalmasak is?
A 3D Systems a professzionális, nagy teljesítményű és pontosságú termékek gyártja, kezdő belépő szintű 3D printereket nem forgalmazunk. Általánosabban ismert, kedvező árfekvésű eszközként a magyar gyártású és fejlesztésű, nemzetközi díjat nyert CraftBot nyomtatókat ajánljuk, mint hivatalos CraftBot disztribútor.

-  Itthon a 3D Systems termékeinél a bérnyomtatás mellett, hol tart a 3D nyomtató vásárlási igény?
Egyre növekedő igénnyel fordulnak hozzánk megrendelőink.

-  Hagyományos nyomtatók kihelyezésével is foglalkoznak, honlapjukon be lehet jelenteni a számláló állásokat. Várható-e, hogy belátható időn belül 3D nyomtatókat is kihelyezzenek és be lehessen jelenteni a számláló állásokat, vagy ez technikailag nehezen elképzelhető?
Abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy 3D nyomtatókat is kihelyezzünk partnereinkhez üzemeltetésre. Itt nem oldalszámláló állásokat kell majd mérnünk, hanem inkább felhasznált anyagmennyiségeket, illetve üzemórákat.

-  Milyen fejlesztési, céljaik, terveik vannak?
Szeretnénk tovább bővíteni a professzionális 3D nyomtató mintadarab készletünket, továbbá tervezzük bemutatótermünk átalakítását, hogy mindegyik 3D printerünket látványosabb környezetben tudjuk megmutatni érdeklő ügyfeleinknek.

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk! 


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;