Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook Tire innovatív dizájn-projektbe kezd a londoni Royal College of Art-tal


2018.01.26
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook Tire jövőorientált projektet indított „2018 Design Innovation“ címmel a neves londoni Royal College of Art-tal. Az innovatív dizájn projekt az autóvezetés jövőjével kapcsolatos ötletekkel foglalkozik.

Németország, Neu-Isenburg, 2018. január 26. – A prémium abroncsgyártó Hankook Tire bejelentette „2018 Design Innovation“ projektjének elindítását. A kétévente megrendezésre kerülő Design Innovation projekt a vezetéssel kapcsolatos kreatív és realisztikus alternatívák kifejlesztésén keresztül a gumiabroncsok által nyújtott végtelen lehetőségekre is rávilágít.

A 2018-as Design Innovation projekt a „A jövő élete a mobilitáson túl“ („Extending Future Life Beyond Mobility“) témájával foglalkozik. A középpontban az a feltételezés áll, hogy 2035-ben az életünk sokkal nagyobb mértékben kapcsolódik majd modern technológiai rendszerekhez, mint például mesterséges intelligenciához és robotokhoz. Ennek megfelelően a jövőben a mobilitás sem korlátozódik majd egyik az helyről a másikra történő személyszállításra, hanem ezen túlmenő, új tapasztalatokat és értékeket fog kínálni a hagyományos mobilitási környezetben. A projekt résztvevőit ezért arra kérik fel, hogy új abroncskoncepciókat fejlesszenek ki az autonóm vezetéshez, és ezzel mutassanak be egy teljesen új élményt a jövő mobilitásában.

A nagy hírnévnek örvendő londoni Royal College of Art-tal együttműködésben több mint 10 járműtervezést főszakként hallgató diák vesz részt a projektben. A résztvevőknek egy jövőbeli háromdimenziós abroncsot kell tervezniük, az abroncsot a kerékpánttal együtt egységes látványtervként megjelenítve. A projekt januárban kezdődik és egészen márciusig tart. Egyes kiválasztott munkákat animációként és modell formájában is elkészítenek, melyeket majd szeptemberben mutatnak be a díjkiosztó alkalmával.

A Design Innovation projekttel a Hankook Tire 2012 óta folyamatosan jelenít meg innovatív víziókat a jövő autóvezetésével kapcsolatban. A legutóbbi Design Innovation projektet 2016-ban rendezték a University of Cincinnativel együttműködve. A „Kapcsolódj egy összekapcsolt világhoz“ téma keretében okos mobilitási megoldásokat dolgoztak ki jövőbeni mega-városokhoz. 2014-ben a Hankook a pforzheimi tervezési, műszaki és gazdasági főiskolával karöltve szervezte meg a projektet a „Nagy kihívás egy nagy változáshoz“ témájával. A projekt az abroncsoknak a klímaváltozás korában betöltött szerepével foglalkozott. A Design Innovation projekt 2012-ben indult a University of Cincinnativel együttműködésben, az “Út a jövőbe” témájával.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu     


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; Ipari hírek ; Business ; Hankook Tire

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.