Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

TruPrint 1000 és TruPrint 3000 3D fémnyomtatók a TRUMPF Hungary Kft. kínálatában


2018.02.01
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Szabó Balázs a Trumpf Hungary Kft. lézertechnika értékesítési vezetője a 3D fém nyomtatásról beszélt.

-  Mióta tevékenykedik Magyarországon az 1923-ban Stuttgartban alapított cég? Mikortól működik Vecsésen a TRUMPF Hungary Kft?

Magyarországon a TRUMPF leányvállalata  2013-ban alakult meg  a korábbi szerszámgép üzletág magyarországi képviseletének megvásárlásával, TRUMPF Hungary Kft. néven. A következő évben a TRUMPF Hungary Kft. kivásárolta a TRUMPF lézertechnika  üzletágát is az akkori hazai képviseleti cégtől. Új székhelyünkön, Vecsésen 2015 augusztusában kezdtük meg a munkát, immár a teljes portfólió értékesítési és szerviztámogatását lefedve.

Szabó Balázs a Trumpf Hungary Kft. lézertechnika értékesítési vezetője
Szabó Balázs a Trumpf Hungary Kft. lézertechnika értékesítési vezetője
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Milyen megoldásokat jelent a TruConnect?

Mint minden gyártó cég, így a TRUMPF is felismerte az Ipar 4.0 jelentőségét. A TRUMPF a TruConnect elnevezés alatt kínál megoldásokat a hálózatba kötött gyártás megvalósításához. A gyártás legnagyobb optimalizálási potenciálja a közvetett folyamatokban rejlik – ezek az összes folyamatnak kb. a 80%-át teszik ki. Mivel minden gyártás különböző, partnereink a TRUMPF személyre szabott  javaslataival egyedileg alakíthatják és építhetik ki lépésről lépésre saját okos gyárukat. Mindezt fokozatosan és egyéni tempójuknak megfelelően. A TRUMPF ezen az úton való elindulásban segíti partnereit, elsősorban tanácsadással, majd a megoldási javaslatok realizálásával.

3D fémnyomtatott tárgyak
3D fémnyomtatott tárgyak. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Mit jelent a Laser Metal Fusion (LMF) technológia?

3D nyomtatás, amely a 20-50 mikron vastagságú rétegek megfelelő kontúr mentén történő megolvasztásával hozza létre a kívánt alkatrészt.

-  Mire alkalmas a TruPrint 1000 kompakt gép, a fém alkatrészek háromdimenziós nyomtatásával?

Elsősorban prototípus gyártásra ajánlható. Ezenkívül olyan egyedi alkatrészek gyártására, amelyek hagyományos technológiákkal való elkészítése nem, vagy nagyon költségesen, nehezen vagy lassan lenne kivitelezhető. A TruPrint 1000 berendezés D=100mm x 100mm méretű alkatrészek nyomtatására alkalmas. Ebből kifolyólag elsősorban kisebb, pl. fröccsöntő szerszám alkatrészek nyomtátására ideális. A berendezés elérhető ún. Dental csomaggal is, amellyel fogászati, illetve implantátum gyártásra alkalmas.

3D fémnyomtatott tárgyak
3D fémnyomtatott tárgyak. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Mennyiben más a TruPrint 3000-es gépük?

A TruPrint 3000 alapvetően a nyomtatható alkatrész méretében más. Itt a maximális alkatrészméret D=300mm x 400mm. Továbbá fejlettebb porkezelési rendszerével a gyártás jelentősen gyorsítható.

-  Hol fejlesztik és gyártják ezeket a 3D nyomtató gépeket?

A berendezések fejlesztése és gyártása a németországi központban történik.

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk! 


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari hírek ; Lézer ; D nyomtatás ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;