Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Mobilitási megoldások üzletág megerősítése


2015.01.30
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A Bosch felvásárolta a ZF Lenksysteme-t Az antitröszt hatóságok jóváhagyták a tranzakciót

- A növekedési területnek számító elektromos kormányzás a vezetéstámogató rendszerek, az automatizált vezetés és az elektromos autók alapvető technológiája
- Beolvadás a Bosch csoportba önálló üzletágként
- A felvásárolt vállalat új neve Robert Bosch Automotive Steering GmbH

Stuttgart/Schwäbisch Gmünd – 2015. január 30-án a Bosch csoport felvásárolta a ZF Friedrichshafen AG ZF Lenksysteme GmbH (ZFLS) vegyesvállalaton belüli 50 százalékos részesedését. Az antitröszt hatóságok jóváhagyták a tranzakciót. A Bosch így mostantól a korábban 50-50 százalékos vegyesvállalat összes tulajdoni hányadát birtokolja. A vállalat új üzletágként és önálló vállalatként Robert Bosch Automotive Steering GmbH néven épül be a Bosch csoportba. Az új névről a ZFLS munkatársai is szavaztak.

A ZFLS nyolc országban több mint 13 ezer főt foglalkoztat. A vállalat személyautókhoz és haszongépjárművekhez fejleszt, gyárt és értékesít kormányrendszereket szerte a világon, 2013-ban 4,1 milliárd euró árbevételt ért el. Az összesen 20 telephellyel rendelkező vállalat a világ legfontosabb gépjárműipari piacain van jelen Európában, az Egyesült Államokban, Kínában, Indiában, Brazíliában és Malajziában.

A ZFLS vezető szerepet játszik a korszerű, üzemanyag-takarékos elektromos kormányrendszerek gyártásában, jelenleg bevételének kb. 60 százalékát ezek a rendszerek teszik ki. Az elektromos kormányzás nemcsak 0,8 liter üzemanyag megtakarítására képes 100 km-enként, hanem számtalan vezetéstámogató rendszer, valamint az automatizált vezetés alapvető technológiája is. Például az elektromos kormányrendszerek megléte alapfeltétele a kritikus helyzetekben működésbe lépő automatikus kikerülést végrehajtó kormányzásnak, a sávtartó asszisztensnek vagy start-stop szabadonfutó funkciónak, ami a motor leállítását jelenti szabadonfutás közben. A ZFLS ugyanakkor megfelelő, a rendszerekhez igazodó elektromos kormányzási rendszereket is kínál az elektromos járművek egyre növekvő piaca számára.

Az elektromos kormányzást a haszongépjárművekben is egyre inkább használják. A ZFLS a 2014-es IAA kiállításon bemutatta új haszongépjármű kormányrendszerét a Servotwint, amely az első lépés a haszongépjárművek kormányzásának elektromossá tételéhez. A haszongépjárművekhez kifejlesztett hidraulikus-elektromos kormányzás az alapja annak, hogy a haszongépjármű kategóriában is be lehessen vezetni a vezetéstámogató rendszereket.

A Bosch ügyfeleket megelégedettségét szolgálja a kínálatban szereplő széles termékcsalád, amely most már kormányrendszereket is magában foglal. A ZFLS kutatási és fejlesztési tevékenységei elsősorban a specifikus szofterekkel történő alkatrészek hálózatba integrálására fókuszálnak. A vállalat például megkezdte egy olyan megoldás sorozatgyártását, amelynek a segítségével egy vontatóra kapcsolt gépkocsit a járművön kívülről okostelefonnal lehet irányítani. A Servotwin elektrohidraulikus haszongépjármű kormányrendszer kifejlesztésének köszönhetően ez az elv most már a 40 tonna tömeget bőven meghaladó rakományú teherautókon is működik. Az ennek megfelelő prototípus a 2014-es IAA kiállításon került bemutatásra.

Az ázsiai piacokra szánt kompakt, helyi fejlesztésű, különösen költséghatékony elektromos szervokormány-rendszer azt mutatja, hogy a cég nem csupán a prémium szegmens számára kínál megoldásokat. Vagyis még az olcsóbb gépkocsikkal közlekedő vásárlóknak is előnyére válik az említett termékekben rejlő fokozott hatékonyság.

Az új részleg munkatársai közül összesen mintegy 1400 fő – vagyis több mint 10 százalék – dolgozik fejlesztési területen. A vállalat 2013-ban megközelítőleg   238 millió eurót költött kutatásra és fejlesztésre. A vállalat 15 évvel ezelőtti alapítása óta 750 szabadalmat jelentett be.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2013-as üzleti évben a hazánkban akkor 10 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 719 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 161 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2014 elején több mint 8900 munkatársat foglalkoztatott. A 2014-es magyarországi adatok 2015. júniustól lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes adatok alapján megközelítőleg 290.000 munkatárssal 48,9 milliárd euró árbevételt ért el 2014-ben. Négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások (korábban gépjárműtechnika), az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 50 országban működő több mint 360 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2014-ben világszerte mintegy 4600 szabadalmi kérelmet nyújtott be. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu   


Cégfelvásárlás ; NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Automatizált vezetés ; Munkagép, haszongép ; Ipari hírek ; Business ; Bosch

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
IpariCégek.hu
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;