Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Bemutatkoznak a Mercedes-Benz csillagai a 2018-as Genfi Autószalonon


2018.03.01
Forrás: Mercedes-Benz, Hírek
A vadonatúj A- és G-osztály, valamint a négyajtós Mercedes-AMG GT Coupé mellett a C-osztály legfrissebb, új hajtásláncokkal büszkélkedő generációja áll idén a Mercedes-Benz standjának középpontjában a Genfi Autószalonon.

Világpremier: az új, négyajtós Mercedes-AMG GT Coupé

A nagyteljesítményű modelleket gyártó Mercedes-AMG sportautómárka két világpremierrel is készült a Genfi-tónál megrendezett autószalonra: a vadonatúj, négyajtós Mercedes-AMG GT Coupé mellett az új C-osztály belépő szintű, 43-as AMG modellsorozata is bemutatkozik.

EQ: az elektromos almárka is folytatja az úttörő fejlesztéseket

A Mercedes-Benz Cars folytatja elektromos offenzíváját: az EQ termék- és technológiai márka a 2018-as Genfi Autószalonon betekintést enged jövőbeli termékportfóliójába. Ezen felül a konnektorról is tölthető Plug-in-Hybrid modellek legújabb generációjának különböző modelljei is világpremierjüket ünneplik, a Mercedes-Benz hibridtechnológiájának és a gyártó legfrissebb fejlesztésű, OM 654 kódjelű dízelmotorjainak előnyeit kombinálva.

A smart edition nightsky modellel (vegyes áramfogyasztás 12,9-13,0 kWh/100 km; CO2-kibocsátás 0 g/km) a smart egy újabb lépést tesz előre az elektromos intelligencia útján. A helyi emissziómentes mobilitás lehető legegyszerűbb használata érdekében a smart egy új alkalmazást fejlesztett ki (ami előreláthatólag még idén, a harmadik negyedévtől elérhető lesz). A felhasználó okostelefonjáról, vagy akár okosórájáról bármikor lekérdezheti autójának aktuális állapotát, az alkalmazásból leolvasható lesz többek között a töltöttségi állapot és az aktuális hatótávolság. 2018 márciusától továbbá egy új, 22 kW teljesítményű fedélzeti gyorstöltő is rendelhető az elektromos smart modellekhez.

A Mercedes-Benz további újdonságai

A vadonatúj G-osztály a Genfi Autószalonon ünnepli európai premierjét, az új A-osztály szintén Svájcban debütál.

A Mercedes-Benz X-osztály kínálata Genfben erőteljes hathengeres motorokkal és állandó összkerékhajtással bővül. Az X-osztály egyesíti a pickupok jellemző tulajdonságait – a robosztus felépítést, a funkcionalitást, a nagy terhelhetőséget és a kiváló terepképességeket – a Mercedes-Benz modellek klasszikus erősségeivel, vagyis a kiemelkedő formatervvel, a magas szintű kényelemmel, a remek menetdinamikával és az első osztályú biztonsággal. A márkára jellemző SUV-formatervnek is köszönhetően az X-osztály tökéletesen beleillik a Mercedes-Benz termékportfóliójába.

A fentebb felsorolt újdonságokon felül számos különleges modell is Genfben ünnepli premierjét:

Exclusive Edition: S-osztály Coupé és Cabriolet
Night Edition: ez az exkluzív-elegáns speciális széria a kompakt modellek esetében ötvözi az AMG Styling külsőt és az Urban Line belsőt, az utasteret fehér kiegészítőkkel csinosítva.

A Mercedes-Benz sajtókonferenciája az első sajtónapon, március 6-án, 12:30 órától veszi kezdetét a 6-os csarnokban. A Mercedes me media keretében, a media.mercedes-benz.com weboldalról online formában azok is élőben követhetik a sajtókonferenciát, akik nem tudnak a helyszínen megjelenni. A nemzetközi médiaoldalon folyamatosan frissülnek a tartalmak, így a Mercedes-Benz összes genfi újdonságaival kapcsolatban rendelkezésre állnak a sajtóanyagok, a képek és a különféle videótartalmak.

Az új Mercedes-Benz C-osztály limuzin és T-modell: világpremier Genfben

A C-osztály, vagyis a Mercedes-Benz legsikeresebb modellsorozata számos átfogó változtatással folytatja pályafutásának ötödik évét. A tervezők még stílusosabbá varázsolták a külső és a belső formatervet. Ezen felül a típus teljesen új elektronikai rendszert kapott. Opcionálisan elérhetővé vált egy teljesen digitális műszercsoport-kijelző, amit továbbfejlesztett multimédiás rendszerek egészítenek ki, személyre szabható információs felülettel. Az új elektronikai alapokból az asszisztens rendszerek is profitálnak, az aktuális S-osztály színvonalát képviselve. Mindezeken felül új benzin- és dízelmotorok, valamint konnektorról is tölthető, Plug-in hibridmodellek kerülnek a legfrissebb C-osztály kínálatába.

A negyedik értékesítési évében, több mint 415 ezer eladott példánnyal a C-osztályt méltán nevezik a Mercedes-Benz húzómodelljének. A négy kontinens négy gyárában gyártott, világszerte népszerű jármű következő generációja most számos újítással érkezik.

Az új AMG Line modellváltozat szériában gyémánt mintázatú hűtőráccsal kapható, emellett átalakultak a kivitelek és megújult az első lökhárító is. Míg az EXKLUZÍV modellek elegánsabbak, addig az AVANTGARDE verziókat a dinamikusság jellemzi. Az első lökhárító ezüstszínű (a szériamodellnél), krómozott (Avantgarde külső esetén), vagy háromrészes krómozott díszbetétet kapott. Az AMG külsőhöz átdolgozott első kötény, valamint diffúzor-optikával ellátott hátsó lökhárító jár, ezen felül pedig az összes modell hátsó lökhárítója új kidolgozást kapott.

Az első-hátsó fényszórók szintén új külsővel érkeznek. A C-osztályhoz szériában LED-es nappali menetfénnyel integrált halogén fényszórók járnak, opcionálisan pedig egy letisztultabb LED High Performance, vagy a modellsorozathoz első ízben elérhető, ULTRA RANGE távfénnyel kiegészített MULTIBEAM LED fényszórórendszert választhatnak a vásárlók.

Kibővült emellett a fényezések palettája is: a kínálatban újdonságként szerepel a Mojave-ezüstmetál és a Smaragdzöld metálfényezés.

Utastér: kifinomultság a részletekben

Az utastér kialakítása a modern luxus fogalmának újraértelmezése: a sportos belső tér a kategóriában egyedülálló értéket és stílust képvisel.

A középkonzol elegáns díszítőeleme különféle fabetétekkel, így például nyílt pórusú változatban is választható. A háromdimenziós kialakítású fafurnérok egyszerre modernek és hagyományőrzők. Az AMG kiviteléhez új beltéri színek (magmaszürke/fekete, valamint nyeregbarna) is igényelhetők.

A KEYLESS-GO start, kulcsnélküli indítás funkció az összes modell szériatartozéka. Megújult a turbina-optikájú indítógomb, valamint a járműkulcs is, amely három kivitelben, fekete színben, magas fényű króm kerettel, fehérben, króm kerettel, valamint fehérben, matt króm kerettel is elérhető.

Szintén új a Multikontúr üléscsomag, amellyel az oldaltámaszok, valamint a gerinctámasz egyedileg beállítható. Rendelkezésre áll továbbá a masszázsfunkció is. A Multikontúr ülések kibővült, pneumatikus funkciói a multimédiás rendszerről irányíthatók.

Új kijelző-koncepció: kívánságra teljesen digitális megjelenítés

Az aktuális S-osztály kijelző-koncepciójának örököseként a C-osztály egy új struktúrában, opcionálisan, teljes egészében digitális műszerfallal is kapható, három különböző („Classic”, „Sport”, „Progressive”) megjelenéssel.

Képernyő-lehetőségek

Műszercsoport: az alapmodell a klasszikus kétcsöves műszercsoporttal kapható. A csőműszerek között 5,5 colos színes képernyő található (383 x 600 pixel felbontású), klasszikus megjelenítési stílussal.

Opcionálisan a modell teljesen digitális műszercsoporttal is igényelhető. 12,3 colos képátlóval (felbontása 1.920 x 720 pixel) és három eltérő megjelenítési stílussal („Classic“, „Sport” és „Progressive“). Az egyéni igényeknek megfelelően a műszercsoport további adatokkal, így például utazási vagy fogyasztási információkkal is kiegészíthető. Igényelhető továbbá a takarékos vezetést támogató navigációs és ECO kijelzővel is.

Központi kijelző: a középkonzol tetején található multimédiás képernyő két méretben érhető el, a szériában járó Audio 20 multimédiás rendszer esetében a képátló hét colos (felbontása 960 x 540 pixel), klasszikus megjelenítéssel.

Opcionálisan az Audio 20 rendszerrel első ízben kombinálható egy nagyfelbontású, 10,25 colos képátlójú központi kijelző, amely az ugyancsak opcionálisan választható COMAND csúcsmultimédiás rendszerhez szériában jár. A digitális műszercsoporthoz hasonlóan ez esetben is három megjelenítési stílus közül lehet választani.

A C-osztály új kormánykereke megegyezik az S-osztályban debütált új kormánykerék generációval, amelyben így a Touch Control-gombok is megtalálhatók. Működésüket tekintve az okostelefonok kijelzőihez hasonló felületek intuitív módon reagálnak az ujjmozdulatokra. Ezáltal a vezető anélkül is tudja kezelni a műszercsoport és a teljes multimédiás rendszer bizonyos funkcióit, hogy le kelljen vennie a kezét a volánról. A modell újdonsága a DISTRONIC távolságtartó tempomat kormánykeréken elhelyezett kezelőeleme is.

A haptikus visszajelzésnek köszönhetően a multimédiás rendszer irányítása beszédvezérléssel, továbbá a középkonzoli érintőpad (Touchpad) segítségével is irányítható. Az új C-osztályban már különböző járműfunkciók, így például az ülésfűtés is beszédvezérléssel irányíthatók. Az opcionális Head-Up Display (vetített kijelző) mostantól még nagyobb tartományban állítható.

Intelligent Drive: az aktív biztonság legmagasabb foka

Az új C-osztályban a Mercedes-Benz asszisztens rendszereinek aktuális generációja található, amely nagymértékben segíti a biztonságos vezetést. A C-osztály bizonyos helyzetekben részben autonóm vezetésre képes, így az autóban továbbfejlesztett, akár 500 méterre ellátó kamera- és radarrendszer is helyet kapott. Kiegészítő funkcióként a C-osztály asszisztens rendszerei immár a navigációs rendszer adatbázisát is használják. Ennek köszönetően a DISTRONIC aktív követésitávolság-tartó asszisztens, amely a Vezetői Segédrendszerek csomag része, számos szituációban előre képes meghatározni a sebességet a térképadatok alapján – például kanyarokhoz, útkereszteződésekhez, vagy körforgalmakhoz közeledve. Az új, kibővített csomagot olyan funkciók egészítik ki, mint például az Aktív kormányzásasszisztens, az intuitív módon dolgozó Aktív sávváltó asszisztens, vagy az Aktív vészmegállító asszisztens.

Az új C-osztály alapfelszereltségéhez tartozik a kibővített Aktív fékasszisztens, amely a közlekedési szituáció függvényében mérsékli, vagy teljes egészében elkerüli a ráfutásos ütközéseket, és megakadályozza a balesetet a gépjárművet keresztező gyalogosokkal és kerékpárosokkal.

MULTIBEAM LED fényszórók: optimális látás minden körülmények között

A C-osztályban szintén újdonság az opcionálisan elérhető MULTIBEAM LED fényszórórendszer. A két első főfényszóróban 84-84 darab egyenként, hatékonyan vezérelhető LED található, amelynek segítségével a menetfény a vezetés minden pillanatában, az aktuális közlekedési helyzethez igazítható.

Az eddig elérhető LED-es Intelligens világítási rendszerhez képest olyan új funkciókkal bővült a MULTIBEAM LED fényszórórendszer lehetőségeinek tárháza, mint például az útkereszteződési fény, a körforgalmi fény, a városi fény és a rossz időjárási fény. Távolsági fény üzemmódban az adaptív távfény asszisztens minden helyzetben kiváló megvilágítást biztosít, anélkül, hogy a szembejövő vezetőket elvakítaná. Egyenes úttesten, 40 km/h sebesség felett, amennyiben a rendszer nem ismer fel a szembejövő forgalmat, az ULTRA RANGE (extra hatótávolság) távfény funkció automatikusan bekapcsol, ezzel akár az autó előtti 650 méteres távolságban képes biztosítani a tökéletes világítást. Szembejövő forgalom esetén a rendszer részben kitakarja a fénykévét, és U-formában biztosít tökéletes megvilágítást.

ENERGIZING komfortvezérlés a lehető legjobb közérzet érdekében

Az opcionálisan elérhető ENERGIZING komfortvezérlés a gépjármű több kényelmi funkcióját is egyesíti. Összepárosítja például a klímaberendezést (az illatosító funkcióval együtt), az ülésfűtést, a szellőztetést, a masszázst és a belső hangulatvilágítást, mindezt pedig megfelelő zenei aláfestéssel teszi teljessé, wellness-hangulatot idézve a belső térbe.

A felszereltség függvényében összesen hat program érhető el, egyenként maximálisan 10 perces időtartammal. A programokat a multimédiás rendszer vizuálisan is megjeleníti, grafikusan illusztrálva. A programonként előre beállított öt zeneszám fokozza a hatást. Az ENERGIZING komfortvezérlésbe hangulatvilágítás is tartozik. Opcionálisan egy 64-színű kibővített hangulatvilágítás is elérhető az autóhoz, amellyel a belső fényeket az éppen aktuális hangulathoz, és a saját ízlésvilághoz igazíthatják az utasok.

Multimédiás rendszerek: a személyre szabott lehetőségek széles tárháza

Az új C-osztályban az alapfelszereltség részét képezi az Audio 20 multimédiás rendszer két USB-csatlakozóval, egy SD-kártya olvasóval, Bluetooth-kapcsolattal, valamint egy médiainterfésszel.

Az opcionálisan igényelhető COMAND Online rendszer legújabb generációja többek között villámgyors, 3D-s merevlemezes navigációval, topográfiai térképmegjelenítéssel, fotorealisztikus 3D-s épület-megjelenítéssel és 3D-s térképforgatás funkcióval rendelkezik. A navigációs térkép számos információt jelenít meg: a valós idejű közlekedési adatok mellett a képernyőn jelennek meg a Car-to-X figyelmeztető üzenetek, az aktuális időjárás, a közelben található benzinkutak az aktuális üzemanyagárakkal együtt, valamint a szabad parkolóhelyek.

Az előfizetés függvényében elérhető Concierge Service (Személyi asszisztens) szolgáltatás a Mercedes me connect ügyfeleknek számos egyedi lehetőséget biztosít. Könnyedén foglalhatnak asztalt egy étteremben, szobát egy hotelben, kérhetnek útvonaltippeket, illetve további kulturális vagy sporttal kapcsolatos információkat, de lehetőségük adódik arra is, hogy navigációs úticéljaikat közvetlenül a gépjárműben küldjék tovább.

Opcionálisan a mobilkészülékek menet közben történő vezeték nélküli töltése is lehetséges a Qi-standard segítségével. A telefonok elhelyezésére szolgáló tárolókban nagyobb készülékek is elférnek. A telefonok vételi jele opcionálisan egy külső antennával is erősíthető a lehető legjobb vételi minőség és adatátvitel elérése érdekében.

A kínálat egy új opcionális hangrendszerrel is bővült: a 9 hangszórós új hifirendszer összesen 225 W-os összteljesítményt kínál (a két Frontbass csatorna 50-50 W, a maradék öt csatorna egyenként 25-25 W teljesítményű), árban pedig a szériában járó hangrendszer, valamint a Burmester Surround hangrendszer között helyezkedik el.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; Mercedes ; Radar ; Ipari hírek ; Business ; Kiállítás

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.