Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Volkswagen márka első kabrió SUV modellje: a felügyelőbizottság zöld utat adott a T-Roc kabrió változatának


2018.03.01
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• A kabrió SUV Osnabrückben készül 2020-tól
• A Volkswagen 80 millió eurót invesztál a modell gyártásába
• Tovább folytatódik a kabrió modellek sikertörténete Osnabrückben

•  Az új modell révén biztosítottá válik a termelési kapacitás kihasználása és a foglalkoztatottság

Wolfsburg/Budapest, 2018. március 1. – Zöld utat kapott a T-Roc alapjaira épülő új kabrió: a Volkswagen márka legjelentősebb modelloffenzívájának keretében mutatja be első nyitható tetejű SUV modelljét. Az új modell gyártása 2020. első félévében indul. A Volkswagen Csoport felügyelőbizottsága hétfői ülésén határozott arról a több, mint 80 millió eurós befektetésről, amely az osnabrücki gyártási helyszínt érinti, és amely a termelés elindításához szükséges. Ezzel a döntéssel a Volkswagen tovább folytatja a kabrió modellek sikertörténetét Osnabrückben és biztosítja az ott dolgozók foglalkoztatását.

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka vezérigazgatója így nyilatkozott az újdonság kapcsán: „A Volkswagen márka egyre inkább SUV specialista márkává válik. A T-Roc már most mérceként szolgál a kompakt SUV szegmensben. A T-Roc alapjaira készülő kabrió modellel pedig egy erős érzelmeket kiváltó változattal bővül a kínálat. Különösen örülök annak, hogy számíthatunk az osnabrücki dolgozók kabrió modellekkel kapcsolatos évtizedes tapasztalataira. Az osnabrücki gyártási helyszín jövőbéli kilátásai így igencsak ígéretesek.

Az SUV modellek jelenleg kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Volkswagen Csoport központi márkájának növekedésében. 720.000 kiszállítással a Tiguan egyike a 10 legkeresettebb modellnek világszerte, az SUV modellek között pedig dobogós helyen van. 2020-ig a márka 20 modellre kívánja bővíteni SUV kínálatát világszerte. Ekkor várhatóan 40 százalék körül mozog majd a Volkswagen által értékesített autók között az SUV modellek aránya. Az új, T-Roc alapokra épülő kabrióval a Volkswagen tovább erősíti jelenlétét a kompakt SUV szegmensben, amely jelenleg egyike a leggyorsabban bővülő kategóriáknak az autóipari ágazatban.

Az új kabrió gyártásába történő több, mint 80 millió eurós beruházás pedig lehetővé teszi a gyártási technológia, az összeszerelés és a logisztika átfogó modernizálását Osnabrückben. A felfutási fázist követően a tervezett gyártási kapacitás eléri a 20 000 autót évente.

A T-Roc alapjaira épülő új kabrió modellel a Volkswagen egy új karosszériaformával jelenik meg a jelenleg is igen intenzíven bővülő SUV szegmensben. Ez a jármű méltó módon folytatja a Volkswagen kabrió modellekkel kapcsolatos hagyományait, amelyek közel 70 évre nyúlnak vissza. A T-Roc eredeti formájában 2017 végén mutatkozott be sikerrel az európai piacokon. Ez idáig több, mint 40.000 megrendelés érkezett a modellre.

A Volkswagen Osnabrück GmbH jelenleg közel 2.300 dolgozót foglalkoztat. 2017-ben több, mint 76.000 jármű gördült le az osnabrücki gyártósor szalagjáról. A Volkswagen Osnabrück jelenleg a Volkswagen Tiguan és a Porsche Cayman gyártását végzi, illetve itt történik ŠKODA Fabia modell fényezési munkáinak egy része is. A Volkswagen Osnabrück GmbH 2011-es létrejötte óta több, mint 280.000 jármű készült ezen a gyártási helyszínen.
Megjegyzés: a modell még nincs kereskedelmi forgalomban és ebből eredően az EU 1999/94/EC direktívája nem érvényesül

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2017-ben 6,23 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; VW

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
IpariCégek.hu
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;