Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook Tire felvásárolja a Model Solution digitális prototípusokkal foglalkozó vállalatot


2018.05.23
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook Tire a negyedik ipari forradalomban üzleti modelljének kiterjesztésével biztosítja versenyképességét.

A Hankook új lendületet ad a növekedésnek, fejlett technológiával és tervezési képességekkel rendelkező vállalatok aktív beolvasztásával és újak felvásárlásával.

Korea, Szöul / Németország, Neu-Isenburg, 2018. május 23. – Május 10-én a prémium abroncsgyártó Hankook bejelentette, hogy 75%-os tőkerészesedést vásárol a Model Solution Ltd-ben, egy csúcstechnológiás digitális prototípusokkal foglalkozó vállalatban, 53,5 millió euró (körülbelül 17 milliárd forint) értékben.

Az abroncsgyártó a Model Solution céget társvállalatként szándékozik beolvasztani. A Hankook Tire 75 százalékos tőkerészesedése az angol Laird 51%-os, és a globálisan működő Crescendo Equity Partners 24 %-os részesedésének felvásárlásából adódik össze.

Az 1993-ban alapított, csúcstechnológiás, digitális prototípusokkal foglalkozó vállalat, a Model Solution, prototípusokat és öntött mintákat tervez és gyárt, többek között elektronikai és egészségügyi készülékekhez. 2007-ben kezdett a vállalat a prototípus-előállítási szolgáltatások területén működni, és jelenleg 420 ügyfelet szolgál ki világszerte.

Az adott területen a legjobb műszaki és tervezési képességekkel rendelkező Model Solution vállalat első osztályú tervezési és prototípus-előállítási támogatást nyújt. Csúcstechnológiás képességei, pl. a 3D-s nyomtatatás folyamatos fejlesztésével a vállalat vezető helyen áll a prototípus-gyártási iparágban.

Ez a felvásárlás a Hankook Tire terveinek részét képezi befektetéseinek növelésére az ígéretes technológiák terén. Csúcstechnológiás cégek felvásárlása és azokkal történő aktív összeolvadás által az abroncsgyártó célja egy új növekedésserkentő trend elindítása. Továbbá, a meglévő vállalatokkal fennálló szinergia hatás maximalizálható a Model Solution szakértelmének és a Hankook Tire leányvállalata, az M&K Technology, egy óriás méretű mintaöntő vállalat, feldolgozási technikáinak egyesítésével.

Az átvétel mellett a Hankook Tire célja új terjeszkedésének megszilárdítása, a technológiára, a márkára és a hálózatra történő összpontosítással, a minőség javítása és a versenyképesség megerősítése érdekében.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu  


Cégfelvásárlás ; NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; D nyomtatás ; IT, informatika ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Hankook Tire

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.