Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Robotvezérelt ponthegesztés nagyméretű munkadaraboknál


2018.05.10
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az autóiparban alkalmazott hagyományos ellenállás ponthegesztés soha nem volt az igm Robotersyteme AG célterülete. Mégis igen nagyméretű munkadaraboknál, mint pl. vasúti vagonoknál nagyméretű robosztus hegesztő robotrendszerekre van szükség.

Ezen terület már 50 éve kiemelt terület az igm-nél!

igm PV robotic spot welding gantry (3:02)
https://www.youtube.com/watch?v=G0Fc_pDvAg4 

Az elmúlt 30 évben szállított nagyméretű kulcsrakész egy-és kétpontos C-fogókaros ellenállás ponthegesztő rendszerek folyamatosan fejlesztésre és leszállításra kerültek.  Középfrekvenciás 1000 Hz transzformátor nagy teljesítmény sűrűséggel, kompakt méretekkel és csekély önsúllyal kombinált.

Argonvédőgázas berendezés és speciálisan konstruált elektródák a ponthegesztés után egy olyan árnyékolást biztosítanak, amivel a színfutások mérete jelentősen redukálódott.

A nagyméretű portálrendszeren egy olyan handling robot integrált, mely maximális manőverezési képességgel kiváló hozzáférhetőséget garantál. A három különböző ellenállás ponthegesztő fogókar max. 500 kg önsúllyal és 2 m nyílással mély bemerülést enged a nagyméretű munkadarabokba.

Függetlenül a szükséges munkaállomások számától a robotvezérelt ellenállás ponthegesztő portálrendszer akár 300 m hosszúságban is realizálható.

Az igm ellenállás ponthegesztő rendszer speciális adottsága a lézeres szenzortechnika, amely automatikusan detektálja a hegesztési poziciókat. A hegesztési munkafolyamat előtt ún. Snapshot lézerkamerával két másodpercen belül érintésmentesen felismert a hegesztési hely poziciója és a programot az eltéréseknek megfelelően korrigálja, eltolja.

www.igm-group.com 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Ipari hírek ; Business ; igm

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.