Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Erős és együttműködő A FANUC bővíti kollaboratív robot sorozatát


2018.06.22
Forrás: FANUC, Sajtóközlemény
Echternach – A FANUC következetesen bővíti kollaboratív robot sorozatát. Elsőként az AUTOMATICA-n, Münchenben állítja ki a 15 kg-os terhelhetőséggel rendelkező CR-15iA-t. Az ötödik robot ebben a sorozatban kitölti az űrt a kisebb CR-4iA/CR-7iA modellek és a nagy CR-35iA között.

A 15 kg-os kollaboratív robot ugyanazokra az ipari alkalmazásokra irányul, mint az M-10iD: (anyag)mozgatás és a logisztikában csomagoló feladatok elvégzésére használható, mely területen az első applikációk várhatóak. “Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a minőségellenőrzésben is használható. Egy olyan területen, amit még ma is erősen jellemeznek a manuális műveletek, mostanra ez egyszerűen automatizálhatóvá válik.”- sugallja a FANUC.

A kollaboratív robotok CR sorozatában a bevált mechanikai felépítésű robotokat egy nagyon érzékeny szenzorral kombinálják, egy egyaránt erőteljes és biztonságos megoldást eredményezve. Az alapja az új CR-15iA-nak az M-10iD ipari robot, ami szintúgy az AUTOMATICA kiállításon lesz bemutatva, a sárga színében. A mechanikája gyakorlatilag azonos mindkét robotnak.

Ennek számos előnye van a felhasználók számára: egyrészről ugyanaz a kialakítása a robot celláknak, valamint egyszerűsíti a pótalkatrész-ellátást. Másrészről a felhasználók ugyanazt a megbízhatóságot tapasztalhatják, mint az ipari robotok esetében, mivel a CR-15iA közvetlenül egy ipari robot sorozatból származik. Felszerelhető függőlegesen, felülről felfüggesztve vagy a falra felszerelve.

Az M-10iD-vel ellentétben, a CR-15iA-nak tengelykorlátozása van a 2. és 3. tengely között, ezért nincs kockázata az elakadásnak. Ez a biztonsági megoldás szabványos a kollaboratív robot üzemmódban, azonban kikapcsolható a DCS (Dual Check Safety) szoftveren keresztül, ha a robotot teljesen automatikus üzemmódban szeretnénk használni. A biztonsági érzékelő az alapértelmezett szerint van kalibrálva. Azonban annak érdekében, hogy az ember-gép együttműködés biztonságosan működjön, az érzékelő a bekapcsolás után beállítható. Egy R-30iB Plus vagy egy R-30iB Mate Plus vezérlővel használható. A "Mate Cabinet” egy erőteljes vezérlő változat, kifejezetten az M sorozat kisebb robotjai és az LR Mate robotokra kifejlesztve.

A tény, hogy a robot az alapon ül, javítja a munkaterületet, például amikor a megrakodott kartonokat raklapokra rakja. A CR-15iA vízszintes síkja 1.441 mm, függőleges síkban a robot eléri a 2.413 mm-es magasságot. A terhelhetőség mellett ezek azok az értékek, amelyekre nagy igény van a mozgatáshoz.

A FANUC-ról About FANUC    

FANUC Corporation egy világvezető beszállító a gyártásautomatizálási megoldások, CNC vezérlések, ipari robotok és szerszámgépek (ROBODRILL, ROBOCUT és ROBOSHOT) tekintetében. Az 1956-os alapítása óta a FANUC úttörő a CNC eszközök fejlesztésében. Több, mint 252 irodával világszerte és 6.500 alkalmazottal a FANUC teljes körű szolgáltatást nyújt partnerei számára, legyen szó értékesítésről, műszaki támogatásról, logisztikáról vagy ügyfélszolgálatról.

www.fanuc.eu   


NEWS: ; Robot, automatika ; CNC ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Ipari hírek ; Business ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.