Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Területfejlesztési díjat kapott a hatvani Bosch gyár


2018.07.02
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
¤ Helyi közösségek támogatása
¤ Új logisztikai központ garantálja a térség fejlődését

Ünnepélyes keretek között adták át a Heves Megyei Közgyűlés által 2012-ben elindított Telekessy István területfejlesztési díjat 2018. június 29-én, melyet a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. képviseletében Horváth Attila, műszaki ügyvezető igazgató vett át. A közgyűlés ezzel a díjjal fejezi ki megbecsülését azon gazdálkodó szervezeteknek, amelyek a korábbi években kiemelkedő, innovatív teljesítményt nyújtottak a területfejlesztés és a vidékfejlesztés terén. „Nagy megtiszteltetés ez a díj számunkra. A hatvani Bosch gyár indulása óta meghatározó szereplője a város életének, munkaadóként és felelős nagyvállalatként egyaránt.” – mondta el a díj átvételekor Horváth Attila.

A hatvani gyár a Bosch csoport legnagyobb gépjármű-elektronika gyáraként húsz éve működik és mára a régió legnagyobb munkaadója. A gyár kiemelt figyelmet fordít több mint 4800 munkavállalója és azok családjai mellett a helyi intézmények támogatására is. A Bosch helybe hozza az oktatást, a 2016-ban alapított hatvani közösségi főiskola sikeresen működik, ebben a tanévben 45 kolléga csatlakozott az oktatási rendszerhez „Hosszú évek óta és a térségben példamutató módon együttműködünk a helyi alapítványokkal és civil szervezetekkel, és lehetőségünk szerint támogatjuk őket. A Bosch és a Heves Megyei Közgyűlés közös célja, hogy Hatvan város és vonzáskörzete még jobban élhető hely legyen” – tette hozzá Horváth Attila.

A Bosch hatvani gyárában a jövőt formálják. Olyan technológiai eszközök és alkatrészek gyártása zajlik, amelyek elengedhetetlenek az automatizált vezetés fejlesztéséhez. Ilyenek például a kormányrendszerekhez gyártott elektromos vezérlők vagy a három különböző generációs radarrendszer előállítása. Az elektromobilitás területén is kiemelkedik a hatvani gyár: ez ugyanis a Bosch legnagyobb hibrid áramátalakító egysége, mely magába foglalja különböző alkomponenseinek előállítását is házon belül. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb Bosch beruházása a megyében a hatvani logisztikai park, amely egyúttal a Bosch egyik meghatározó logisztikai központja lesz. Az új létesítmény a Bosch közép-kelet-európai régiós logisztikai tevékenységeit kapcsolja hálózatba a legmodernebb Ipar 4.0 technológiák segítségével.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. A cég idén ünnepli első magyarországi kirendeltsége megnyitásának 100 éves évfordulóját. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc leányvállalattal rendelkező vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2017-es üzleti évben a Bosch csoport teljes árbevétele 1304 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 244 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2018. január 1-jén több, mint 13.500 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402.000 munkatársat foglalkoztat (2017. december 31-én) és
78,1 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 64.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 125 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu, www.bosch.com 


NEWS ; Ipari hírek ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; - Bosch


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;