Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens a mendix megvásárlásával erősíti a Digital Enterprise-ban vállalat szerepét


2018.08.10
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens augusztus 1-én 600 millió euróért megvásárolta a felhőalapú low-code appfejlesztésben úttörő és vezető szerepet betöltő mendixet.

A vállalat megőrzi saját egyedi márkáját, kultúráját és továbbra is kiszolgálja ügyfeleit egyedi platformjával, széles ökoszisztémájával és közösségével. A Siemens tovább folytatja befektetéseit a mendix független termékpalettáján, továbbra is ragaszkodva eredeti tevékenységéhez a leginnovatívabb, nyitott low-code platform fejlesztésében. A mendix a Siemens Digital Factory divíziója szoftverüzletágának részévé válik, oly módon, hogy a mendix platformot más divíziókra is kiterjesztik.

Ahogyan a vállalatok tevékenységeiket digitalizálják, az üzleti alkalmazások iránti igény jelentősen gyorsabban bővül, mint az azokat szolgáltatni képes IT szervezetek kapacitása. Az low-code appfejlesztési platformok biztosítják az alkalmazások gyors fejlesztéséhez, telepítéséhez és végrehajtásához szükséges szolgáltatásokat a felhőben.

Azért vásároljuk meg a mendixet, hogy tovább erősítsük pozíciónkat az ipari világ digitalizálásában, amely a Vision 2020+ programunk alapköve”, mondta Klaus Helmrich, a Siemens AG Igazgatóságának tagja. „A mendix vezető szerepet tölt be a gyorsan bővülő low-code szegmensben és platformjuk segít ügyfeleinknek abban, hogy a MindSphere bevezetését még gyorsabban végezzék az Industrial Internet of Things (IIoT) céljait szolgáló felhőalapú alkalmazásfejlesztés felgyorsításával”, tette hozzá.

Digitalizációs stratégiánk részeként a Siemens folytatja beruházásait a Digital Enterprise céljait szolgáló szoftverkínálatban. A mendix felvásárlásával a Siemens kibővíti az átfogó Digital Enterprise és MindSphere IoT porfólióját a felhődomain-szaktudással, a felhőagnosztikus platformmegoldásokkal és rendkívül szakképzett emberekkel” mondta Jan Mrosik, a Digital Factory divízió vezérigazgatója.

A mendix 2005-ben Rotterdamban, Hollandiában jött létre, jelenlegi központja Bostonban található. A társaság több mint 400 alkalmazottal rendelkezik, szolgáltatásként nyújtott szoftver üzleti modellje képezi az ismétlődő forgalmának több mint 90 százalékát. A Siemens arra számít, hogy a mendix továbbra is intenzíven növekedik a meglévő ügyfélszegmensein belül és a Siemens ügyfélbázisán egyaránt. A mendix felgyorsítja a Siemens jelenlegi felhő, IoT és Digital Enterprise szoftverképességeit. A folytatásban a mendix kiterjeszti technológiáját a vertikum minden területén és a technológiai ökoszisztémában tevékenykedő ügyfelek és partnerek számára egyaránt.

Amikor több, mint egy évtizeddel ezelőtt létrehoztuk az low-code platformot, merész jövőképünk szerint segíteni kívántunk ügyfeleinknek, hogy megváltoztassák szoftverfejlesztésük módjait, azonban azt sohasem képzeltük, hogy ennyi lehetőség nyílik meg előttünk, ahogy most láthatjuk” mondta Derek Roos, a mendix társalapítója és vezérigazgatója. „Izgalommal tölt el, hogy víziónkat sokkal nagyobb léptékben tudjuk gyorsítani a bennünket támogató Siemens hihetetlen csapatával, eszközeivel, ipari know-how-jával, és jelenlétével. A Siemens részeként sokkal jobban szolgálhatjuk ki ügyfeleinket, felgyorsítva K+F jövőképünket, lényegesen nagyobb piacra jutási erőforrás és egy óriási globális infrastruktúra mobilizálásával. És mindezt úgy tehetjük, hogy megőrizzük egyedi kultúránkat, márkánkat és K+F képességünket, amelyek révén elnyertük vezető szerepünket üzletágunkon belül – nem is tudok elképzelni jobb eredményt ügyfeleink, közösségünk, partnereink és munkatársaink részére.

A mendix két egymást követő évben is első helyezést ért le a Gartner „Magic Quadrant for Enterprise High Productivity Application Platform as a Service” rangsorolásában, és szintén két egymást követő évben vezető helyen áll a Gartner „Magic Quadrant for Mobile App Development Platforms” listáján.

Az ügylet zárása a szokásos feltételektől függ és várhatóan 2019. pénzügyi év első negyedében megtörténik. Siemens jelentős szinergiák elérésére számít, a bevétel növekedés és a várható marzsbővülés kombinációjából, 0,5 milliárd eurót meghaladó nettó jelenértékkel. Ezen túlmenően a tranzakció a zárástól számított négy éven belül járulékos eredményt hoz az egy részvényre jutó bevételben (EPS accretive). Derek Roos marad a vállalat vezérigazgatója és csatlakozik a Siemens PLM szoftver felső vezetői csapatához.

A MindSphere-ről további információt talál ezen az oldalon: http://www.siemens.com/mindsphere

www.siemens.hu   


Cégfelvásárlás ; * NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika ; Internet ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.