Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens a Digitális Vállalaton keresztül hívja életre az Ipar 4.0-át a szerszámgépek területén


2018.08.17
Forrás: Siemens, Hírek
Szeptember 18. és 22. között rendezik meg a Nemzetközi Fémmegmunkálási Szakkiállítás (AMB), ahol a Siemens a folyamatosan fejlődő Digitális Vállalat portfólióját fogja bemutatni, amellyel az Ipar 4.0 megoldásokat kívánja megvalósítania szerszámgépek területén.

Ez mind a szerszámgépgyártókat, mind a -használókat segíti abban, hogy kihasználják a digitalizáció nyújtotta hatalmas lehetőségeket. A B03 standon, a 2-es csarnokban a Siemens „Digitalizáció a szerszámgépgyártásban - valósítsa meg most!” mottó jegyében 270 négyzetméteren mutatja meg a szerszámgépgyártóknak és -használóknak, hogy a teljes körű digitalizációs megoldások hogyan működnek a szerszámgéptől a vállalati menedzsment szintjéig és a felhőben.
 
A Siemens különböző digitális platformjainak integrált, konzisztens és nyitott ajánlata műszaki alapot ad a következőkre:

• MindSphere, a nyitott és felhőalapú IoT operációs rendszer segít az ügyfeleknek kihasználni a felhőalapú digitalizáció összes előnyét a szerszámgépek területén.
• A Siemens Industrial Edge közvetlenül a szerszámgépen teszi lehetővé a helyben történő, nagy teljesítményű adatfeldolgozást, majd ezt integrálja a megfelelő automatizálási megoldásba.
• A Sinumerik Integrate azt mutatja be, hogy a szerszámgépek hogyan integrálhatók a gyártásban használt IT-rendszerekbe, feltárva a gyárban történő adatfeldolgozás összes előnyét.

Az összes alkalmazásban és a három digitalizációs platform kombinációjában a gépgyártóknak és felhasználóknak lehetőségük nyílik első kézből tapasztalatot szerezni a Siemens standján arról, hogy a digitalizáció hogyan valósul meg a gyártásban, és mekkora potenciált rejt magában. Ezekkel az ajánlatokkal a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy kihasználják a teljes skálát a klasszikus, helyi adatfeldolgozástól a felhőalapú adatfeldolgozásig, és megtalálják az egyéni igényeiknek leginkább megfelelő megoldást.

Ezzel az egyedi ajánlattal a technológiai vállalat bemutatja azokat a módszereket, amelyekkel a szerszámgépgyártók jelentős mértékben javíthatják termelésük rugalmasságát és hatékonyságát, drasztikusan csökkenthetik mérnöki inputjaikat és piacra kerülési idejüket, valamint konszolidálhatják és bővíthetik versenyképességüket a globális piacon folyamataik digitalizálásával. A felhasználók számára kínált digitalizációs portfólió a teljes értékláncot felöleli a terméktervezéstől és gyártástervezéstől a mérnöki munkán át egészen a tényleges gyártásig és digitális szolgáltatásokig. Ezzel a holisztikus megközelítéssel a Siemens az egyetlen olyan vállalat, amely képes megtervezni a szerszámgép-felhasználó valódi folyamatláncát (digitális iker) a virtuális világban is.

Új MindSphere, Sinumerik Edge és Sinumerik Integrate alkalmazások

A kiállításon a Siemens be fogja mutatni az új MindSphere alkalmazásait, valamint a szerszámgépek tervezésében használt Sinumerik Edge és Sinumerik Integrate megoldásait. Az alkalmazásokat részben ügyfelek és partnerek bevonásával fejlesztették. Az ügyfelekkel és partnerekkel való együttműködés kulcsfontosságú tényezői közé tartozik a felhasznált digitális rendszer konzisztenciája és a platformok nyitott ökoszisztémája. A gépkészítők immáron felhasználhatják specifikus és átfogó gép- és folyamatismereteiket a Siemens alapalkalmazásaiban, és innovatív, testreszabott alkalmazásokat, megoldásokat és szolgáltatásokat fejleszthetnek ügyfeleiknek.

A Siemens itt fogja bemutatni a MindSphere géptranszparencia- és gyártástervezési alkalmazásokat is. A Siemens most először mutat be a gépgyártásban és -elemzésben használt Sinumerik Edge alkalmazásokat, többek között egy olyan alkalmazást is, amely a trochoid marásban is használható. A Sinumerik Integrate olyan alkalmazásokat is kínál, amelyek segítségével optimalizálható az eszközök elérhetősége, és így csökkenthető a gépek leállási ideje. Az új MindSphere, Sinumerik Edge és Sinumerik Integrate alkalmazásokkal a Siemens azt demonstrálja a gépgyártóknak és -felhasználóknak, hogy digitális platformjainak integrált, konzisztens és nyitott ökoszisztémája hogyan használható a produktivitás növelésére a különböző megoldásokban.

Ezenkívül a Siemens szolgáltatásokat is indít az AMB-n, amelyek elkísérik az ügyfeleket digitalizációs útjukon az igényfelméréstől kezdve a megvalósításon át a gyártási folyamatok állandó optimalizálásának elemzéséig és konzultációjáig.

Innovatív automatizálási és technológiai portfólió

A Siemens Sinumerik portfóliójában rengeteg hardver- és szoftvermegoldással is készül az AMB-re. Az ajánlat spektrumában szerepelnek az integrált ipari szoftver- és automatizálási technológiák, amelyeket úgy terveztek, hogy a gépgyártók ki tudják használni a digitális gyár teljes gyártási potenciálját. A legújabb Sinumerik 828 szoftver új, a gépi eszközök teljesítményét jelentősen növelő funkciókkal bővült – Ütközéselkerülés Eco vagy Bólintáskompenzáció Eco / Advance. A Sinumerik 828 új panel feldolgozóegysége egy erősebb processzort, X130 1GB Ethernet interfészt és még robusztusabb kialakítást kapott. A stand látogatói első kézből tapasztalhatják meg a Sinumerik termékcsalád modern és hatékony üzemi koncepcióit, amelyekkel a gépi feldolgozás gyorsabbá és jobbá tehető. A robotikára és hozzáadott gyártásra fókuszáló bemutatók megmutatják, hogy a Sinumerik hogyan használható ezekben az ígéretes technológiákban, és hogyan lehet ezeket hatékonyan és zökkenőmentesen integrálni az innovatív gyártási környezetekbe és technológiákba.

A Siemens AMB 2018-en való jelenlétéről szóló bővebb információkhoz látogasson el ide: www.siemens.com/amb és www.siemens.com/press/amb2018

www.siemens.hu   


NEWS: ; CNC ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Kiállítás ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.