Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Egy hétvége, három helyszín, Kelet-Magyarországra látogat a „Kapj rá!” roadshow


2018.08.29
Forrás: Agrármarketing Centrum, Sajtóközlemény
Ízekben, élményekben és programokban „lubickolhat”, mint hal a vízben, aki augusztus utolsó hétvégéjén a „Kapj rá!” roadshow valamelyik állomására látogat.

Az érdeklődők ezúttal három helyszín közül választhatnak, hiszen Szegeden, Kiskőrösön és Tiszafüreden folytatódik a halfogyasztást ösztönző kampány.

Augusztus utolsó hétvégéjén három kelet-magyarországi rendezvényen kóstolhatnak ízletes, friss és egészséges halételeket a látogatók. A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között nem csak a „szögedieknek”, és az ellenállhatatlan szegedi halászlé szerelmeseinek nyújt majd kikapcsolódást. A Tisza belvárosi partja és az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik a Halfőző Érdemrend fokozatainak elnyeréséért mérik össze tudásukat. A bográcsban rotyogó halételek és egyéb finomságok mellett a „Kapj rá!” faháza is várja az érdeklődőket afrikai harcsafilé és pisztrángfilé falatokkal, emellett a gyermekek halakkal kapcsolatos ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat.

Ugyanebben az időszakban, tehát augusztus 31. és szeptember 1. között zajlik a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok, ahol a borok mellett természetesen az étkekből sem lesz hiány. A hagyományos kiskőrösi – krumplis és bryndzás – ételek mellett lesz Sztrapacska udvar, kirakodóvásár, népi iparművészeti tárgyak árusítása, esténként pedig olyan együttesek szolgáltatják a talpalávalót, mint a Wellhello, Caramel vagy az Irigy Hónaljmirigy. A „Kapj rá!” standja ezúttal is ízletes halfalatokkal készül, a terítéken füstölt pontyfilé és halpástétom lesz, de a nagy népszerűségnek örvendő receptes kiadványokból is válogathatnak az érdeklődők.

Szeptember első napján Tiszafüreden halfőző versenyt szervez a MA-HAL. A rendezvény elsődleges célja, hogy népszerűsítse a halételeket és bemutassa azok sokféleségét. Az eseményen egy óriásbográcsban is fő majd halétel, továbbá hálódobó verseny, látványhalászat és a Tisza-tavon sétahajózás gazdagítja a programkínálatot. A „Kapj rá!” standjánál pisztrángfilét, pontyfilét és halpástétomot kóstolhatnak a látogatók, s míg a felnőttek az ismeretterjesztő és receptkiadványokat tanulmányozzák, a kisebbek a gyermek-foglalkoztató feladataival tölthetik el hasznosan az idejüket.  

A „Kapj rá!” kampányról:

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát. Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot.

A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarországnak a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a www.kapjra.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/kapjra/ közösségi oldalon érhető el.

A Kapj rá roadshow következő állomásai:

•  Bábolnai Gazdanapok, Bábolna, 2018. 09. 5-8.
•  Budapesti Borfesztivál, Budapest, Budavár, 2018. 09. 6-9.
•  Jász Expo, Jászberény, 2018. 09. 7-9.
•  Szigetközi Ízei, Mosonmagyaróvár, 2018. 09. 7-9.
•  Szekszárdi Szüreti Napok, Szekszárd, 2018.09.13-16.
•  Édes Napok, Budapest, Szent István tér és Zrínyi utca, 2018.09.14-16.
•  Nemzeti Vágta, Budapest, 2018.09.14-16.
•  Vámosszabadi Halfesztivál, Vámosszabadi Horgász tó, 2018.09.22.
•  Halkolbász és Halkülönlegesség Fesztivál, Szolnok, 2018.09. 29.
•  XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok, Kaposvár, 2018.09.28-30.


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;