Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

RAAL a gyártási csarnokát újabb igm robotokkal bővíti!


2018.08.22
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A RAAL szerelhető hőcserélőket gyárt egyedi, vagy komplett hűtőrendszerekhez. és a levegőszárító, valamint alumínium hőcserélők automatikus hegesztésénél igm robotokat használ.

igm AV heat exchanger@RAAL RO 2018 07 31 , 2:41
https://www.youtube.com/watch?v=_64PjTjldQs 

A hőcserélők felhasználása igen sokrétű a mezőgazdaságtól az erdészetig, az építőipartól a bányászatig, a vasútipartól kezdve egészen haszongépjármű és autóipari alkalmazásokig terjed  a hibrid, elektromos és belsőégésű motorok területén. A hőcserélők különböző mérete és sokféle konstrukciója révén a hegesztő robotoknak minden egyes típusnál speciális követelményeknek kell megfelelniük.

A RAAL az igm-el közösen kompakt robotcellák kialakításával egy olyan automatikus hőcserélő hegesztő rendszert fejlesztett ki, amely nagyfokú rugalmassággal rendelkezik és egyúttal minden hőcserélő esetén megfelel a WPS előírásoknak is.

A projektnek két fő célja van:

1.  A hegesztő robotcella ívfényideje („Arc-on“) egy műszakon belül legalább 80 %-a legyen a teljes ciklusidőnek.
2.  A hegesztett munkadarabnak meg kell felelnie a tömörségi próbán és teljesítenie kell a hőcserélő WPS előírásait is.

Minden hegesztő robocella Fronius CMT eljárás változattal és iCAM lézerkamerával kulcsrakészen került kiszállításra és telepítésre. Ezzel az öntött alapanyagok tűrései áthidalásra kerültek, optikailag tökéletes varrat stabil beolvadási mélység és garantáltan konstans minőség valósult meg.

Mivel minden hegesztő cella teljes leterheltséggel és folyamatosan működik, ezért a hegesztési programokat offline állomásokon készítik elő,  melyekkel a robotok állásideje minimálisra csökkenthető.

Forgató modulok segítségével a munkadarab cseréknél mutatkozó üresjárási idők, valamint a készülék előkészítési és modifikációs idők minimálisra korlátozódtak.

Adatanalízisek alapján egyértelműen kiderült, hogy egy igm hegesztő cella olyan gyorsan tud dolgozni, mint három kézi hegesztő szakember. A magasfokú termelékenység miatt  a gyártáselőkészítést és a követő munkafolyamatokat is hozzá kellett illeszteni az új hegesztési folyamathoz, hogy a 80 %-os „Arc-on“ ívfényidőt tartani lehessen. A jövőben további berendezések beszerzése tervezett:  első lépésként két új hegesztő robotrendszer telepítésével és új hegesztési megoldásokkal a gyártási mennyiséget kívánják megkétszerezni és erre a projektre már a szerződés is aláírásra került.

www.igm-group.com 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Lézer ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Agrár ; Ingatlan, építőipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;