Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Üzemanyagszállító gépjármű alumínium tartályok hegesztése robottal


2018.09.26
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Kifizetődik az átállás félautomatikus hegesztési eljárásról teljesen automatikusra!
Az olasz OMT cég egyértelmü munkakönnyítésről és 51%-os ciklusidő csökkenésről számolt be az igm robotrendszer alkalmazásával.

Az OMT cég a gyártócsarnokát üzemenyagszállító  gépjármű alumínium tartályok robotizált hegesztésére alakítja át.  A speciális tartályok egyedi felépítése két részből áll,  tartályból és talpazatból.   A moduláris rendszert eddig félautomatikus heftelés után teljeskörben mechanikus mozgatású kocsival végezték, amely profilon futva a hegesztőpisztoly lengetésével egységesen készrehegesztette a tartályokat.

Az egyre növekvő minőségi követelmények és a hatékonyság fokozása érdekében az OMT az eddigi technológiát igm robotrendszerrel váltotta ki, hogy a jövőben is megfelelhessen az igényes vevői elvárásoknak és megőrizhesse piacvezető pozicióját.

A robotcella két független munkaállomásból áll, amelyekben a robot egyenként önállóan is tud hegeszteni, mialatt a kiszolgáló személyzet daruval, vagy targoncával a munkadarab be- ,vagy és kiemelését is végezheti.

Ezzel a műszak teljes ideje alatt megszakítás nélküli folyamatos hegesztés biztosított. Nem kérdés, hogy a félautomatikus és mechanikus mozgatású hegesztés kiváltása hegesztőrobottal jelentős inveszticiót jelent, amely a gazdaságossági aspektus mellett, kihatással van az infrastruktúrára és kiszolgáló személyzet továbbképzésére is. Az első probahegesztés eredményei azonban kimutatták, hogy a döntés pozitív és több nyereséget is termel az alábbiak szerint:

¤  A gépóra költségek egy varratra vonatkoztatva kb. 50 %-al csökkennek, melyek tisztán a termelékenységben és rugalmasságban is megmutatkoznak (esetleges gyártási csúcsok külön nehézkes szervezések és túlóraköltségek nélkül is áthidalhatók).

¤  A hegesztőrobot az előző technológiával szemben közel konstans minőséget garantál, biztosítja a statisztikai hibák és leállások lényeges csökkenését és bizonyos tűréshatáron belül az előkészítési pontatlanságokból eredő eltéréseket is korrigálja.

¤  A hegesztőrobot konstans és biztos termelékenységet biztosít, emberi fáradási jelenségek, betegségek és egyéb szünetek nélkül. A rendszer az egész 8 órás műszak alatt felügyelet nélkül dolgozik, ami az eddigiekkel szemben az ebédidő és műszakváltási utolsó ciklus elmaradása nélkül plussz 10 óra hegesztési időt is generál.

¤  Egy szintén fontos aspektus, hogy a robotrendszer telepítésével a munkahelyek nem kerülnek veszélybe, sőt az eddig ott dolgozó hegesztők munkája lényegesen könnyebbé válik, a fizikai terhelésük csak az összeállításra és a munkadarabok gépi mozgatására korlátozódik.

¤  A robot által biztosított ciklusidők egyenletessége pozitív hatással van a megelőző és követő munkafázisokra, amely „dominóhatás“ révén a hatékonyságot és termelékenységet is növeli, valamint jó hatással van a maradék hegesztési munkákra is.

Az eddigi átvételi munkák során a statisztikai és szervizes adatok (pozicionálás, tisztítás, stb.)  50 %- os hegesztési sebesség mellett máris igen pozitív eredményeket mutattak. Egy gyártás ciklus ideje (manipulációs idő nélkül) 101,30 percről 51,35 percre redukálódott, amely ca. 51%-os ciklusidő csökkenésnek felel meg!

Ezzel ca. 4 évre adódik a robotrendszer amortizációja, megtérülési ideje (ROI).

www.igm-group.com  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; igm

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.