Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Magyar innovációk a Spree partján


2018.09.25
Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
Budapest, 2018. szeptember 25. – Magyarországi fejlesztéseket is elvitt a berlini InnoTrans 2018 kiállításra a Knorr-Bremse.

A világ vezető közlekedési szakvásárán a biztonságot és a környezet védelmét állította a fókuszba a Magyarországon is jelentős K+F-kapacitással rendelkező vállalat.

Sikeresen szerepelt a nemzetközi vasútijármű- és közlekedéstechnikai szakvásáron a nagyrészt magyar mérnökök és informatikusok által fejlesztett iCOM Assist vezetőtájékoztató rendszer, amely a vonatvezetőnek szolgáltat a vasútbiztonságot segítő, valós idejű információkat. Az optimális sebesség meghatározásához a járműszerelvény és az útvonal számos fizikai paraméterét veszi figyelembe az algoritmus. Az optimalizálást végző szoftver alapos kutatómunka eredménye, amely jelentős mértékben a Knorr-Bremse budapesti fejlesztőmérnökeinek érdeme. A rendszer döntéstámogató funkciója segít meghatározni, hogy az elektrodinamikus vagy a pneumatikus féket célszerű-e használni a lassítás során. Az iCOM Assist az útvonal, a külső körülmények és az aktuális sebesség összehangolása révén az energiafelhasználás és az amortizáció csökkentése, a menetrend pontosságának növelése, valamint a vonatvezetői készségek fejlesztése terén is előrelépést jelent. (A témában videós anyagok elérhetők Knorr-Bremse Group Youtube csatornán:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKswuzcKBjJPTVtQ87gCaQa56fUWXbkjb)

Kulcsszerepet kapott a szakvásáron a Knorr-Bremse új, fejlesztést támogató környezettudatos tervezési rendszere: az ECO-Design célja, hogy továbbfejlesztett eszközökkel és gyártási eljárásokkal mérsékelje a széndioxid kibocsátást és a környezetterhelést, valamint a gyártással és az üzemeltetéssel kapcsolatos energiafogyasztást. Az ECO-Design területén elért eredmények létrejöttében szintén komoly szerepet vállaltak a Knorr-Bremse elsőszámú gyártó- és fejlesztőközpontjának, a budapesti egységnek a mérnökei – a végeredmény pedig a müncheni fejlesztőkkel közös „gyermek”. Az új termékek kisebb környezeti hatását elsősorban az újragondolt terméktervezés és anyaghasználat, illetve az ezekhez köthető hosszabb karbantartási periódus eredményezte. Az összehasonlító karbonlábnyom-számításokat és a kapott értékek megjelenítéséhez szükséges kalkulációt budapesti mérnökök végezték. Az eredmények látványosak, hiszen például az egyik Knorr-Bremse kormányszelep új, környezettudatos kialakításával 52 százalékos kibocsátás csökkentést sikerült elérni.

A budapesti fejlesztőközpontban kidolgozott fejlesztési irányok mutatkoztak be az Innotrans egyik idei slágertémájában, a vasúti áruszállítás digitalizációjában. Itt az igények és a fejlesztések már túlléptek a GPS-alapú nyomonkövetésen: a jelent az intelligens monitoring, a jövőt pedig a teljes körű automatizálás jelenti. Az innovációkat ugyanakkor az év eleje óta valós körülmények között, ipari környezetben tesztelik, a szakvásáron pedig egy Budapesten kialakított, funkcionális modell segítségével mutatták be a digitális megoldásokat. A digitális technológiák fékrendszerbe való integrálása a széleskörű tájékoztatást, az átláthatóságot, a folyamatok optimalizálását és a költségek csökkentését szolgálja. A kiállítás helyszínén szemléltetett és elvégezhető automata fék- és súlykontroll-teszt igen népszerű volt a látogatók körében, hiszen egy működő fékrendszer bemutatása és a tehervagonokra jellemző, tisztán pneumatikus rendszernek a legújabb technológiával való monitorozása rendhagyó jelleggel bírt.

InnoTrans 2018 szakvásár
Rendszerek, emberek, kapcsolatok – ezzel a hármas mottóval vett részt a fékrendszerek területén piacvezető Knorr-Bremse az idei InnoTrans szakvásáron, mely a közlekedés technológia vezető kiállítása. A kétévenkénti Berlinben megrendezésre kerülő konferencia fő témaköre a vasúti közlekedés, ezen belül a technológia, az infrastruktúra, a vasúti járművek belső kialakítása, alagútépítés, személyszállítás, valamint az ágazathoz kapcsolódó IT szolgáltatások.

Knorr-Bremse:

A Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártója. A vállalatcsoport 2017-ben 6,2 milliárd euró árbevételt ért el. A Knorr-Bremse 30 országban 25.000 munkatársat foglalkoztat, akik fék-, beszálló-, vezérlő- és energiaellátó rendszerek, fűtő-, szellőző- és légkondicionáló rendszerek, vezető-asszisztens rendszerek, valamint erőátviteli és átvitel-vezérlő megoldások fejlesztésével, gyártásával és szervizelésével foglalkoznak. Több mint 110 évnyi tapasztalattal rendelkező technológiai vezetőként a vállalatcsoport termékein keresztül jelentős mértékben hozzájárul a közúti és a vasúti közlekedés biztonságának növeléséhez. Nap mint nap világszerte több, mint egy milliárd ember helyezi bizalmát a Knorr-Bremse által gyártott rendszerekbe.

A Knorr-Bremse két magyarországi egységében a legfejlettebb technológiát használják. Budapest a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek fékrendszerek. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél több mint 1700 munkavállaló – köztük 500 mérnök – foglalkozik a high-tech vasúti fékrendszerek előállításával a tervezéstől kezdve a gyártásig. A társaság hazánk egyik legnagyobb munkáltatója.  

www.knorr-bremse.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; YouTube ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Kiállítás ; Knorr-Bremse

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.