Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Scania fülkéken végzik a nehézgépjármű-mentési gyakorlatokat


2018.08.14
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Amikor egy baleset során nehéztehergépjámű is érintett, akkor a legmegfelelőbb mentőcsapatra van szükség.

A norvég Ålesund Tűzoltóság 2010 óta nehéztehergépkocsi-mentési trénereket alkalmaz, az elmúlt hat hónapban pedig az általuk tartott mentési gyakorlatokat Scania fülkéken végzik.

Az egész 2010-ben egy svédországi kurzussal kezdődött, amin négyen részt vettünk, és értesültünk a nehézgépjármű-balesetekkel kapcsolatos mentésekről” – mondja Geir Egil Haug, alesundi tűzoltó.

Haug a nehézgépjármű-mentő képzések koordinátora is az Ålesund Tűzoltóságnál, és kulcsszerepet játszik az országos nehézgépjármű-mentőképzések kialakításában.

Ezután kapcsolatba léptünk Jimmy Säfströmvel, a Heavy Rescue Sweden munkatársával, aki nemzetközi szinten is fontos képviselője ennek a területnek. Láttuk, hogyan végezték a gyakorlatokat a teljes fülkével, és hogy ezáltal milyen kiváló minőségű képzést nyújtottak a gyakornokoknak. A fülkébe szorult sérültek kiszabadítása nagyon pontos mentést igényel, és megköveteli a megfelelő kompetenciák és eszközök meglétét. A tréning arról szól, hogy a lehető legjobban felkészítsük munkatársainkat a mentés során felmerülő feladatokra.

Korábban az okozott kihívást, hogy a teljes fülkéket megszerezzük a mentési gyakorlatokra, ugyanis előtte sokszor csak a fülke vázával tudtunk dolgozni, a belső felszerelések nélkül.
Mostantól az Ålesund Tűzoltóság hozzáférést kapott a Scania fülke-prototípusaihoz, a legjobb megoldást nyújtva ezáltal a tűzoltók felkészítéséhez, Norvégiában.

Nem csupán nehéztehergépjármű-mentésről van szó, hanem arról is, hogy milyen felszereléssel lehet a mentési műveleteket a leghatékonyabban elvégezni” – mondja Haug.

A Scanián kívül más is jelentős támogatást nyújtott, amikor a norvég országos nehézgépjármű-mentő képzést létrehozták. Haug, aki szabadidejében az Enger Transportnál is dolgozott, azt állítja, hogy a vállalat saját kezdeményezésre lépéseket tett annak érdekében, hogy a Scania Svédországi södertäljei székhellyel rendelkező fülkéinek leszállítsa Ålesundba a lehető legésszerűbb megvalósulhasson. Közben a Sunnmøre
kerületnek – ahol az Ålesund található – saját olajüzemeltetője van, a Bunkers Oil, ami az üzemanyagot biztosította a szállításhoz.

Ez az együttműködés a gyakorlatban is működik!” – mondja Haug.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8 300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus tagja.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra! 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Ipari hírek ; Business ; Scania

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.