Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Melyik bor illik a halhoz? - a Tokaji Szüreti Napokon folytatódik a „Kapj rá!” roadshow


2018.10.04
Forrás: Agrármarketing Centrum, Sajtóközlemény
Magyarország legismertebb történelmi borvidékén 1932 óta rendeznek szüreti napokat. A 2018. október 5-7. között tartandó rendezvényről a „Kapj rá!” standja sem hiányozhat.

A hal és a bor kitűnően párosítható. A tokaji borvidék fehérborai elsősorban a fehér húsú – pl. ponty, busa, pisztráng, harcsa – halakhoz illenek. A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány következő állomásán az érdeklődők megkóstolhatják a füstölt afrikai harcsafilét és a füstölt pisztrángfilét is, és eldönthetik, hogy milyen nedű illik hozzá.

Borokból bizonyosan nem lesz hiány, a tokaji pincészetek minden évben nagy izgalommal készülnek az eseményre. A szüreti napokon lesz szüreti felvonulás, főzőverseny, bor- és pálinkakóstoló, a színpadon pedig többek között Freddie és a Neoton Família szórakoztatja a közönséget. A rendezvényre érkező családok apraja és nagyja egyaránt találhat magának kedvére valót a programok között.

A „Kapj rá!” standján az ízletes kóstoló falatok mellett a nagy népszerűségnek örvendő gyereksarok és különböző receptes kiadványok várják a látogatókat, amelyek nem csak a halas ételek elkészítésének útmutatóit tartalmazzák, hanem hasznos tanácsokkal is szolgálnak a halas ételek előkészítésével kapcsolatban.
 
A „Kapj rá!” kampányról:

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát. Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot.

A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a www.kapjra.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/kapjra/ közösségi oldalon érhető el.

A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:
 
•  Beauty & Style Nemzetközi Szépség kiállítás, Budapest, 2018. 10. 10-12.
•  Békéscsabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba, 2018. 10. 19-22.
•  Öreg-tavi Halfesztivál, Tata, 2018. 10. 19-21.
•  XVII. Tihanyi Gardália – Garda Fesztivál, Tihany, 2018. 11. 16-18.
•  Fitbalance Aréna, Budapest, 2018. 11. 25. 


NEWS: ; Agrár ; Élelmiszer ; Ipari hírek

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.