Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A zászlóshajóflotta bővítése: Deutsche Bahn további ICE 4 vonatokat rendel


2018.10.12
Forrás: Siemens, Hírek
Új vonatok a távolsági utasok növekvő számának kiszolgálására: A Deutsche Bahn (DB) kibővíti flottáját, és további 18 darab 7 kocsis ICE 4 motorvonatot és 50 további vontató kocsit (Power Car) rendelt a Siemens Mobility-től.

Ezekkel az új vontatókocsikkal 50 darab, korábban 12 kocsis konfigurációban rendelt ICE 4 motorvonat kiterjeszthetővé válik 13 kocsis összeállításra is. Ez a rugalmas konfiguráció a vonat innovatív vontatás-hajtás technológiájának és vadonatúj vonatvezérlő rendszerének köszönhető.
 
A megrendelt 7 motorvonat 2023 nyarán, míg a 13 kocsis szerelvények szállítása várhatóan 2021-ben kezdődik, miután befejeződik az 50 darab 12 kocsis vonat leszállítása. A rendelés összértéke körülbelül 610 millió euró. A rendelésnek kb. egyharmadát a Bombardier Transportation szállítja.

„Abszolút büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket az ICE 4. Az új megrendelés mutatja, hogy az általunk kifejlesztett vontatókocsi-elv – egy teljesen új termék a nagy sebességű közlekedésben – a Deutsche Bahn számára pontosan azt a rugalmasságot nyújtja, amely szükséges ahhoz, hogy gyorsan reagálhasson a változó közlekedési követelményekre. Így a DB számára fenntartható értékfejlesztést garantálhatunk a vonat teljes életciklusa alatt” – mondta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója.

Az ICE 4 a lehető legnagyobb alkalmazkodóképesség elérését biztosító motorvonat-konstrukcióval rendelkezik. 24 különböző motorvonat-konfiguráció rendelhető meg öt kocsitípus alapján. Ennek a szabadon konfigurálható konstrukciónak az előfeltétele a vontatókocsi, amelyben az összes fő vontatási részegység és vontatási tápegység megtalálható a padlószint alatt. A vonatszerelvények összeállíthatók vontatókocsikból, egy szervizkocsiból, középkocsiból és két szélső kocsiból, valamint egy étkezőkocsiból. Egy 12 kocsis ICE 4 motorvonat meghajtását 6 vontatókocsi biztosítja, míg a 13 kocsis vonatban hét vontatókocsi található, a maximális sebességük pedig elérheti a 250 kilométer/órát. Vizsgálat alatt áll továbbá a csúcssebesség növelésének lehetősége is a jelenlegi 250 km/óráról 265 km/órara. Ez a tervezési koncepció lehetővé teszi a DB számára, hogy rugalmasan alakítsa szerelvényeit az utaskapacitás és az útvonal-topográfia változó igényeinek megfelelően.

Összességében a DB 1.511 kocsit kap, amelyeket 50 darab 12 kocsis, 50 darab 23 kocsis és 37 darab 7 kocsis szerelvénnyé állíthat össze. A DB a fennmaradó két szélső kocsit tartalékban tartja. Az ICE 4 vonat egy kocsival meghosszabbítva körülbelül 374 méter hosszú, üléseinek száma összesen 918, amely 88 üléssel több, mint a 12 kocsis változatban. A kiterjesztett összeállításban 205 ülőhely található az első osztályon, 713 a másodosztályon és 22 hely pedig az étkezőkocsiban. A 12 és 13 kocsis vonatok Németországban, Ausztriában és Svájcban üzemelnek. A rövidebb, 7 kocsis vonatok a terv szerint Németországban és Ausztriában állnak szolgálatba.

Ez a sajtóközlemény, további sajtófotók az alábbi címen érhetők el: www.siemens.com/press/ice4 

A Siemens Mobility a Siemens AG önállóan irányított vállalata. A közlekedési megoldások egyik vezető fejlesztőjeként a Siemens Mobility már 160 éve újítja meg folyamatosan portfólióját a gördülőállomány-ágazat, a vasúti automatizálás és villamosítás, a kulcsrakész rendszerek, az intelligens közlekedés és a kapcsolódó szolgáltatások kulcsfontosságú területein. A digitalizálás segítségével a Siemens Mobility intelligens infrastruktúrát biztosít az üzemeltetők számára, fenntartva a folyamatos értékteremtést a teljes életcikluson keresztül, javítva az utasok utazási tapasztalatait és garantálva a rendszer rendelkezésre állását. A 2017. szeptember 30-án lezárt pénzügyi évben a korábbi Siemens Mobility Divízió a 28.400 fős nemzetközi csapatával 8,1 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el. További információk a www.siemens.com/mobility. honlapon találhatók.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.