Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens és a Dél-idahói Szilárdhulladék-kezelő társaság (SISW) közös projektje a hulladékból felszabaduló gáz energiává alakítására


2018.10.19
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens és a Dél-idahói Szilárdhulladék-kezelő társaság (Southern Idaho Solid Waste, SISW) a közelmúltban jelentették be, hogy sikerrel üzembe állítottak két SGE-56HM típusú gázmotort, amelyek környezetbarát módon állítanak elő elektromos áramot a hulladékból felszabaduló gázokból

a Milner Butte Landfill hulladéktelepen (Burley, Idaho). A Siemens gázmotorjaival naponta mintegy 1.000 tonna hulladék alakítható energiává, és a SISW tisztségviselői szerint ez a mennyiség a közeljövőben még tovább emelkedhet.
 
A lebomló hulladékból rengeted üvegházhatást okozó gáz, elsősorban metángáz szabadul fel. A SISW mérnökei a Siemensszel és a Siemens üzleti partnerével, az Industrial-Irrigation Servicesszel együttműködésben olyan megoldást fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi a hulladék lebomlása során felszabaduló metán befogását és üzemanyagként történő felhasználását villamosenergia-termelési célra. „Láttuk, hogy mennyi gáz szabadul fel a hulladékból, és rájöttünk, micsoda pazarlás egyszerűen elégetni, anélkül, hogy produktívan felhasználnánk” – mondta Nate Francisco, a SISW környezeti menedzsere.
 
A felszabaduló metángáz befogására és elektromos árammá történő alakítására a Milner Butte Landfill hulladékkezelő két Siemens SGE-56HM gázgenerátort állított üzembe, amelyek a metángáz segítségével elektromos áramot termelnek. A hulladékból felszabaduló gázokból előállított elektromos áramot egy 20 éves szerződés keretében az Idaho Power társasághoz szállítják, alacsony költségű energiaforrást biztosítva a lakosság számára. A két motor mostanáig mintegy 2.000 háztartás ellátására elegendő áramot állított elő. A generátorvezérlővel és irányítópanellel is rendelkező berendezések egyenként 1.300 kWe kapacitásúak.
 
A Siemens SGE-HM szériája kifejezetten a hulladékból felszabaduló gáz energiatermelési célú hasznosítására készült. A hengerfejeknél, szelepeknél, főtengelyeknél és turbófeltöltőknél alkalmazott modern technológiai és tervezési megoldásoknak köszönhetően az SGE-56HM motorok nagy teljesítményű és alacsony működési költségű alternatívát biztosítanak a SISW és más ügyfelek számára.
 
Várakozásaink szerint ezek a motorok 20-30 évig is működni fognak” – mondta Josh Bartlome, a SISW ügyvezető igazgatója. „Megbízható, hosszú élettartamú motorokról van szó”.
 
A SISW becslései szerint az üzem a következő 20 év során mintegy 36 millió dollár árbevételt generál, amelynek a költségek és az infláció levonása után mintegy egyharmada marad meg nettó haszonként. A SISW által használt bevételteremtő modellhez hasonló, hosszú távú megoldások révén a régió alacsonyabb energiaköltségekkel számolhat.
 
A Milner Butte Landfill projekt jó példa a megosztott energiatermelés jövőjére” – mondta Chris Nagle, a Siemens gázmotor üzletágának észak-amerikai regionális igazgatója. „Ez az üzem kielégíti a helyi lakosság energiaszükségletét, és környezetbarát módon működik. A Siemens büszke rá, hogy a SISW és az Industrial-Irrigation Services partnere lehet ebben a projektben."

További információk a Siemens gázmotorok üzletágáról: https://sie.ag/2MOzVRJ

www.siemens.hu   


NEWS: ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.