Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A ŠKODA AUTO megállapodást írt alá városi közlekedési szolgáltatások fejlesztéséről


2018.09.28
Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A ŠKODA AUTO, Prága városa és a Cseh Műszaki Egyetem fenntartható városi közlekedési koncepciókat vezet be

› Autómegosztás (car-sharing), valamint a járművek és az infrastruktúra közötti adatcsere és még sok más valós projekt
› A HoppyGo autómegosztó szolgáltatás integrációja a Moje Praha (én Prágám) alkalmazásba

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. szeptember 28. - A ŠKODA AUTO, Prága városa és a prágai Cseh Műszaki Egyetem Közlekedéstudományi Kara kezdeményezéseket vezet be a fenntartható városi közlekedés területén. Szerepet kapnak az elektromobilitás és a digitális közlekedési szolgáltatások éppúgy, mint az új megosztható modellek, valamint a járművek és a környezet közötti adatcsere. A partnerek tegnap egyetértési nyilatkozatot írtak alá a cseh fővárosban, Prágában.

A ŠKODA AUTO vezérigazgatója, Bernhard Maier szerint, „A nyilatkozat aláírásával egy újabb fontos lépést tettünk azon az úton, amely a hagyományos autógyártótól a legjobb közlekedési megoldásokat szolgáltató „Simply Clever” cég felé vezet. Ezt a célt tűztük  ki magunk  elé  2025-ös stratégiánk részeként.

A ŠKODA AUTO igazgatótanácsának humán erőforrásokért felelős tagja, Bohdan Wojnar hozzátette: „Prága városával és a Cseh Műszaki Egyetemmel együtt olyan intelligens, valós városi közlekedési szolgáltatásokon dolgozunk (Smart City), amelyek igazi hozzáadott értéket jelentenek ügyfeleinknek.

Az Operátor ICT önkormányzati vállalat vezérigazgatója, Michal Fišer megállapította: „Örömmel dolgozunk együtt az autóipar globális projektjeiben a ŠKODA AUTO vállalattal. Készek vagyunk a maximális együttműködésre.” Az Operátor ICT felelős az intelligens megoldásokért és technológiákért a fővárosban.

A három partner már az együttműködés elejétől valós projekteken dolgozik. A fókuszt a ŠKODA jövőbeni elektromos modelljeire alapozott autómegosztásra (car-sharing) helyezték, valamint szó van elektromos robogókból álló megosztható járműparkról is. Más projektek az „Intelligens parkoló” területeit érintik. A vezetőknek gyorsan és megbízhatóan kell megtalálniuk a rendelkezésükre álló parkolóhelyet, így elkerülhetők a felesleges dugók. Ezen kívül, a ŠKODA jelenlegi és jövőbeni közlekedési szolgáltatásait egy, a tömegközlekedéshez használt utazási kártyával kötnék össze Prágában. Így a jövőben a kártya lehetővé tenné tulajdonosainak az autómegosztó szolgáltatások elérését is.

Prága városa, az önkormányzati Operátor ICT vállalatával közösen, nemrég bemutatta a Moje Praha (én Prágám) nevű alkalmazását, amelyen elérhetők a ŠKODA AUTO DigiLab autómegosztó felületének HoppyGo járművei. Az alkalmazás tartalmazza az úgynevezett autómegosztó térképet, amelyet folyamatosan bővítenek és azt mutatja, hol találhatók autómegosztó szolgáltatók által biztosított, elérhető járművek.

A ŠKODA AUTO DigiLab részlegét szintén bevonták a Cseh Műszaki Egyetemmel, az ország vezető műszaki egyetemével folytatott tárgyalásokba. A jövőben ez az agytröszt fog segíteni számos projektben, illetve felelős lesz a vezetésükben. A ŠKODA AUTO, a Cseh Köztársaság és Prága városa tanácsadó partnereként támogatja a közlekedéssel összefüggő projekteket.
A három partner pályázhat az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatására, amelyet az intézet a városok közlekedésének fejlesztésére szán.

A megállapodás digitalizációra, technológiai fejlesztésre és az elektromos járművek elterjesztésére vonatkozó elemei az autógyártó 2025-ös stratégiájának (2025-Strategy) alappillérjei is. A fenntartható városi közlekedési koncepciók fejlesztése révén a vállalat folyamatosan alakul át egyszerű autógyártóból átfogó közlekedési megoldások szolgáltatójává.

ŠKODA AUTO 
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Autómegosztás, járműmegosztás, fuvarmegosztás ; - Škoda ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;