Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Új az öreg ellen: négy veterán gépkocsivezető és két legendás Scania tehergépkocsi


2018.10.15
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Közel fél évszázad van közöttük, így nem lenne igazságos összehasonlítani a Scania 140-est a vadonatúj Scania S 730-assal. Mégis úgy gondoltuk, hogy mókás lenne ezt megcsinálni, bárhogyan is.

Egy napos délutánon a Scania bemutatóközpontjában (Scania Demo Centre) a svédországi Södertälje városában négy gépkocsivezető éppen készül felmászni két nagyon különböző tehergépkocsi fülkéjébe. Egy Scania LBS 140 és egy Scania S 730 áll velük szemben. Az idős jármű éppúgy zászlóshajó volt a maga korában, mint most az új, mégis merőben máshogy néznek ki, ahogyan egymás mellett állnak.

Azonban nemcsak a teherautók különlegesek ma. Mind a négy jelenlévő gépkocsivezető veterán a szakmában. Közülük hárman, az angol Mick Dunstan és a norvég Tore Sam Sørensen, illetve Ole Johnny Evensen 140-essel végeztek hosszú távú fuvarokat Európa és a Közel-Kelet között az 1960-as és 1970-es években. A negyedik sofőr, Peter Hamer egy tehergépkocsi-rajongó az Egyesült Királyságból, aki már az 1970-es években is Scania teherautókat vezetett, akárcsak ma.

Érzem a hangját

Már 48 éve nem ültem 140-esben” – mondja a veterán norvég pilóta, Tore Sam Sørensen, aki számos fuvart vitt Norvégiából Iránba 1969-ben és 1970-ben.

Közel fél évszázad után először felmászva a 140-es fülkéjébe Tore Sam segítség nélkül boldogul a különböző gombokkal és kapcsolókkal, amelyek a jármű beindításához szükségesek, majd gyorsan kapcsol egy fokozatot a kézi sebességváltóval és elindul. „Érzem a hangját” – mondja már-már kiabálva, hogy túlharsogja a 350 lóerős, V8-as motor üvöltését.

Miközben a gépkocsivezetők párhuzamot vonnak a klasszikus modell és az új S-szériás tehergépkocsi között, Mick, aki még mindig rendszeresen kamionozik az Egyesült Királyság és a kontinens között, megjegyzi: „Sok szép emléket felidézett, de nem szeretnék visszamenni az időben, és teljes műszakokat ledolgozni egy ilyen teherautóval.

Ole Johnny arra a kérésre, hogy hasonlítsa össze a két tehergépkocsit, a következőt feleli: „Nincs hangja”, utalt az új S-szériás teherautó alacsony belső zajszintjére. „Nekünk, öregfiúknak szükségünk van arra a V8-as hangra, vrúúúúúúúú, amelyet annyira szeretünk.

„Az új modell futurisztikus”

Négy lépés a mennybe” – mondja Mick, amikor arra kérik, hogy jellemezze az S 730-as vezetési élményét. „Rengeteg stressztől és igénybevételtől tehermentesít a munka során. Csak ülők és lazítok az ülésben, miközben tudom, hogy a motor elvégzi a munkát.”

Nem tudtok majd kiszedni engem ebből a járműből” – mondja Peter. „A fülkén kívüli való világ egy kicsit szürke, mert az új modellben ülni futurisztikus.

Tekintse meg a közleményhez kapcsolódó videót a teljes történet megismeréséhez, és tudjon meg többet a négy veterán gépkocsivezetőről!

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus AG tagja, ami nemrég TRATON AG-vé alakult.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Scania

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.