Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A SEAT formatervezési igazgatója nyerte az Eurostars díjat


2018.10.08
Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• az Automotive News Europe a SEAT termékskála teljes megújításában végzett munkáját ismerte el
• a kitüntetést a Párizsi Autókiállítás alkalmával adták át a mintegy 70 iparági vezető részvételével tartott ünnepségen

Párizs/Budapest, 2018. okbóer 8. - A SEAT formatervezési igazgatója, Alejandro Mesonero-Romanos lett az Eurostars díj idei nyertese a formatervezési kategóriában. Ezt a díjat évente ítéli oda az Automotive News kiadvány, amely ezzel Alejandro Mesonero-Romanos-nak az elmúlt hét év során a SEAT teljes termékskálájának megújításában végzett kiváló munkáját ismerte el.

A díj átvételekor a SEAT formatervezési igazgatója hangsúlyozta: "Nagy büszkeséggel tölt el, hogy átvehetem ezt a díjat, és ezt szeretném megosztani a SEAT teljes formatervezői csapatával. Nagyon sokat dolgoztunk, hogy a SEAT-ot azzá a csodálatos márkává tegyük,  amit a SEAT ma jelent, és az ügyfelek igényeihez alkalmazkodó gépkocsikat tervezzünk.  Ez a díj tovább  ösztönöz arra, hogy  a jövőben is  a legkiválóbb megoldásokra törekedjek."

A formatervezés kulcsfontosságú terület a SEAT-nál, ez jelenti a márka egyik stratégiai alap-pillérét. A Martorellben lévő formatervezési központ jelenleg Dél-Európa referencia intézménye, ahol minden egyes SEAT modellt,  valamint  a Volkswagen-csoporttal számos együttműködési projektben készülő modellt tervezik.

Alejandro Mesonero-Romanos  2011 óta a SEAT formatervezési igazgatója, és ebben a minőségében a SEAT olyan teljesen új modelljeiért felelt, mint például az Ateca, az Arona és a Tarraco.  Ugyancsak ő tervezte az Ibiza ötödik nemzedékét, és  a Leon modell kínálat utolsó változatait, és az ő keze munkáját dicséri majd néhány a jövőbeni SEAT modell is.

A SEAT-hoz történt csatlakozását megelőzően Párizsban dolgozott a Renault-nál, ahol néhány projekt formatervezését irányította, és a formatervezési területet vezette 2007 és 2009 között. 2009-ben kinevezték a Renault Samsung Motors formatervezési igazgatójává Koreába. 1994-től 2001-ig a Volkswagen-csoportnál dolgozott, ahol a külső formatervezési  részleget irányította SEAT, Volkswagen, Audi és Lamborghini márka projektekben.

Alejandro Mesonero-Romanos Madridban született 1968-ban, ipari formatervezés szakon szerzett diplomát a barcelonai ELISAVA formatervezési főiskolán, majd master fokozatot szerzett autó formatervezésből a londoni Royal College of Art-ban.

Amióta Alejandro Mesonero-Romanos a  SEAT-nál dolgozik, a márka olyan  kiemelkedő formatervezési díjakat nyert, mint a 2017-es Red Dot díj, és az autógyártók márka versenyének díja ugyancsak 2017-ben az ötödik generációs Ibizáért, illetve "a legjobb prototípus"  kitüntetés a 2015-ös genfi nemzetközi autószalonon a SEAT 20V20 tervezéséért. Mindezen túl a SEAT Arona is elnyerte a Red Dot díjat 2018-ban, az e-Racer (CUPRA) pedig az autógyártók márkaversenyének tanulmány-autók kategóriában nyert ugyanebben az évben.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;