Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Yamaha robotok magyarországi képviselete az Industrial Support Zrt.


2018.11.12
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Szabó Sándorral, az Industrial Support Zrt. vezérigazgatójával a Yamaha robotok előnyeiről és lehetőségeiről beszélgettünk.

-  Mi a fő tevékenysége, mivel foglalkozik cégük, az Industrial Support Zrt.?

Fő tevékenységünk a Yamaha ipari robotok értékesítése, amit kizárólagosan mi látunk el Magyarországon, kicsivel több mint 13 éve. Emellett Nachi ipari robotok és Janome szervo prések értékesítésével is foglalkozunk, amik szintén japán gyártmányúak. Ezen felül ezeknek a gépeknek a telepítését, programozását és szervízelését is vállaljuk szükség szerint.

Szabó Sándor az Industrial Support Zrt. vezérigazgatója
Szabó Sándor az Industrial Support Zrt. vezérigazgatója
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Mióta látják el a több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkező Yamaha robotok képviseletét? Mit jelent ez a képviseleti tevékenység?

A cégünk története kicsit korábbra nyúlik vissza, mint az Industrial Support Zrt. cég megalakulásának éve, ami 2012 Júniusban indult. Mi hivatalosan 2005-ben vállaltuk el a Yamaha ipari robotok magyarországi képviseletét, ami magába foglalja a robotok értékesítését és szükség szerinti letelepítését, valamint a szervízszolgáltatásainkat is.

-  A Yamaháról általában a motorkerékpár jut eszünkbe. Mikortól vannak Yamaha robotok?

Igen többnyire mindenkinek a motorkerékpár jut először eszébe a Yamaha márkáról. Hivatalosan 1988 óta létezik Yamaha ipari robot divízió, így legalább 30 éves ipari és fejlesztési tapasztalatról beszélhetünk, ami meghatározó ebben az iparágban.

Yamaha bemutató gyártósor az Automotive Hungary kiállításon
Yamaha bemutató gyártósor az Automotive Hungary kiállításon
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Milyen Yamaha robotokat, robottechnikai kiegészítőket kínál az Industrial Support?

A Yamaha teljes termék palettája megtalálható nálunk az 1 tengelyestől kezdve a SCARA robotokon keresztül a nagy 7 tengelyes ipari robotokig.

-  Hogyan lehet csoportosítani a Yamaha robotokat?

Legelterjedtebb módja a robotok csoportosításnak a szabadságfokok száma, azaz a tengelyek száma. Valamint működésük, felépítésük és alkalmazásuk szerint is tudjuk őket csoportosítani. A Yamaha termék palettája igen széles és szinte minden ipari problémára lehet megoldást találni segítségükkel.

-  A Yamaha robotikának is van SCARA típusú robotja. Milyen SCARA típusú robotokat kínálnak és melyek ennek a robotcsaládnak az egyediségei?

Igen vannak, és SCARA robotok területén a Yamaha kimondottan erős versenytársaival szemben, ugyanis rakodási sebessége kiemelkedő és a karbantartási igénye is kedvezőbb.
A Yamaha az elsők között fejlesztette ki a saját SARA robotjait több mint 30 évvel ezelőtt és azóta is piacvezetők között foglal helyet ezen a területen.

Yamaha robot az Automotive Hungary kiállításon
Yamaha robot az Automotive Hungary kiállításon
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu
 

-  Gyártósorhoz milyen Yamaha robotikai berendezéseket kínálnak? Mit érdemes tudnunk róluk?

Ez szinte minden esetben egyedi és ennél sokkal komplexebb. Ugyanis mindig a termékek (Súly, geometria, anyag…stb.) és a különböző alkalmazási igények alapján határozható meg, hogy milyen robot típust érdemes használni az adott művelet vagy gyártási folyamat elvégzéséhez. Az igényeket minden esetben fel kell mérnünk és miután megértettük a problémát és a pontos igényt, majd ezek alapján egy megfelelő megoldást dolgozunk ki partnereink számára.

-  Mit jelentenek a Yamaha modellcsaládjai? Milyen célra használhatók, milyen súlyhatárig és méretekig terhelhetők?

A termékcsaládok típus jelei logikusan vannak felépítve és sokszor utalnak a felhasználásának vagy a működésének a módjára. Nagyon szerteágazó a modellcsaládja a Yamahának és rengeteg céllal felhasználható a gyártott termék palettázásától kezdve egy precíz összeszerelési műveleten keresztül a vizuális ellenőrzésig. Terhelés mértéke erősen típus függő, de kijelenthető, hogy inkább az 1-50kg közötti intervallumba tudunk széles körben megoldást nyújtani a Yamaha robotok segítségével.

-  Főleg melyik iparágakból és milyen főbb célokra vásárolják Magyarországon a Yamaha robotikai szerkezeteket?

Vásárlóink főként olyan automatizálással foglalkozó integrátor és célgép építő cégek, akik multinacionális cégeknek készítenek gyártóberendezéseket, gyártósorokat az ipar számos területére, mint például az autóipar, elektronikaipar, gyógyszeripar és az élelmiszeripar.
A tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy széles körben alkalmazzák a Yamaha robotokat az ipar szinte minden területén.  

-  Milyen további terveik, fejlesztési elképzeléseik vannak?

A cél egyértelműen a bővülés és szeretnénk nagyobb piaci részesedést szerezni a robotizálás, automatizálás területén. A jövőben nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a Yamaha és a Nachi robotok népszerűsítésére Magyarországon, mert sokan még nem ismerik ezeket a márkákat és termékeit, amin változtatni szeretnénk. A Japán márkákhoz hűen a Yamaha, Nachi és a Janome is magas műszaki színvonalat, megbízhatóságot és kiváló ár-érték arányú megoldásokat képviselnek, ezért versenyképesek is az automatizálási piacon. Az elmúlt néhány évben az egyre növekvő munkaerőhiány és az egyre magasabb bérköltségek miatt az automatizálási igények is növekedtek, ami kedvez ennek az iparágnak, ezért szeretnénk erősíteni jelenlétünket a piacon és a legjobb megoldást nyújtani partnereink számára, ezzel elősegítve a hosszú távú közös együttműködést.

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk! 


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;