Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A SEAT értékesítés 13,7 %-kal nőtt idén január és október között


2018.11.09
Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• idén az első tíz hónapban 449.000 SEAT került piacra
• Németország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, valamint Algéria áll az élen az értékesítésben

•  októberben a WLTP eljárás következményeként csökkentek a kiszállítások

Budapest, 2018. november 9. -  Mindössze két hónappal a 2018-as esztendő vége előtt továbbra is rekord szinten áll a SEAT értékesítés. Január és október között a vállalat világméretekben 449.000 gépkocsit adott át az ügyfeleknek, ami 13.7 %-kal magasabb, mint a 2017-es év azonos időszakának 395.100 darabos mennyisége volt. Ez a spanyol autógyár történetének eddigi legjobb eredménye, ami meghaladja a 2000 októberében  elért 433.600 darabos mennyiséget. Idén októberben az értékesítés 16,8 %-kal visszaesett, a kiszállítások 33.400 autóval csökkentek, amit a WLTP szabályozás bevezetése előtti időszakban regisztrált megnövekedett értékesítés utáni helyzettel lehet magyarázni.

A SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke, Wayne Griffiths  rámutatott, hogy "az októberi eredmény várható volt a WLTP szabályozás bevezetésének hatásaként júliusban és augusztusban bekövetkezett közel 40 %-os növekedés után. Az értékesítés volumenének stabilizálódnia kell  novemberben, és arra számítunk, hogy a következő hónapokban visszatérünk a növekedési pályára. A SEAT-nak az a célkitűzése, hogy az előző évhez hasonlóan a 2018-as évet is kétszámjegyű növekedéssel zárja, és a márka történetének legjobb értékesítési eredmlényét érje el."

Az öt fő európai piacon  elért kiváló eredményeknek köszönhetően  a SEAT világméretű kiszállításai  is jelentős növekedést mutattak. Január és október között Németországban (98.000 gépkocsi, 16.6 %-os növekedés), Spanyolországban (93.000 gépkocsi,  15 %-os növekedés), az Egyesült Királyságban (54.700 gépkocsi, 13.1 %-os növekedés), Franciaországban (26.000 gépkocsi, 27.9 %-os növekedés) és Olaszországban (17.600 gépkocsi,  15.7 %-os növekedés) kétszámjegyű növekedést regisztráltak. Ez az öt ország adja a SEAT értékesítés növekedésének zömét Algériával együtt, ahol a márka 16.800
gépkocsit szállított ki, négyszer többet, mint  a 2017-es év azonos időszakában (3.900 egység).
Ezen országok mellett Ausztria (16.900 gépkocsi ; +11.1%), Lengyelország (10.700 gépkocsi ; +15.8%), Belgium (8.500 gépkocsi ; +24.8%), Portugália (8.500 gépkocsi ; +23.9%) jelentik a további négy  fő piacot, ahol a SEAT értékesítés rekord mértékben növekedett idén január és október között.

Az értékesítés növekedése hozzájárult a működési nyereség emelkedéséhez

Az eddigi legjobb,  rekord nagyságú értékesítés a pénzügyi eredményekben is tükröződött.  2018 januárja és októbere között a SEAT működési eredménye 54,4 %-kal növekedett, és rekord nagyságot, 237 millió eurót ért el (2017 januárja és szeptembere  között ez 154 millió euró volt). A magasabb nyereségi ráta eléréséhez nagyban hozzájárult a felső katagóriákba tartozó, jobban felszerelt gépkocsik megnövekedett értékesítéséből származó eredmény. Mindezen túl a vállalat bevételei 6.7 %-kal emelkedtek ugyanebben az időszakban, és elérték a 7.744 millió eurót, ami a SEAT történetének legnagyobb forgalmát jelenti (ez a szám 2017-ben 7.255 millió euró volt).
 
A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;