Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Léghűtéses Simotics HV C: Innovatív hűtési koncepció a nagyobb teljesítménysűrűség érdekében


2018.11.16
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Simotics HV C léghűtéses termékcsalád a Simotics HV C platform kiegészítése kompakt nagyfeszültségű motorokhoz 3.2 megawattig (MW).

Az innovatív hűtési koncepció, amely ventilátor és csőhűtés ötletes kombinációja, jobb hőmérsékletelosztást biztosít a motorban, és ezzel jelentősen javítja a teljesítménysűrűséget. A rezgés-optimalizált és robosztus háznak köszönhetően a Simotics HV C léghűtéses motorok rendkívül megbízhatónak tekinthetők. Az új nagyfeszültségű motorok zárt belső keringéssel rendelkeznek (IC 411), és kiválóan használhatók mind robbanásveszélytől mentes helyeken (biztonságos területek), mind pedig olyan helyeken, ahol a robbanások előfordulása nem valószínű (2-es robbanásvédelmi zóna), és rendelkezésre állnak gyújtószikra-mentes Ex ec és Ex tc kivitelben is. A motorok a Simotics Connect 600 csatlakozódoboz segítségével a Sidrive IQ digitális platformhoz csatlakoztathatók. Ez lehetőséget biztosít az állapotadatok felhőalapú elemzésére, és ezzel a hajtásrendszer optimalizálására. A kompakt motorokat szivattyúkban, ventilátorokban, kompresszorokban, extruderekben, darálókban, keverőkben, futószalagokban és görgőkben alkalmazzák számos iparágban, így az energiaiparban, vegyiparban, cementiparban, papír- és cellulóziparban és bányászatban.
 
A nagyobb teljesítménysűrűség az új hűtési koncepción alapul: A Siemens olyan csőhűtéselemeket integrált a nagyfeszültségű motor bordázott hűtésű házába, amelyek több évtizeden át megbízhatóan működtek a legnehezebb körülmények között is. A motor hűtését a korszerű ventilátor is javítja – a hagyományos módszerekkel ellentétben ugyanis ez jelentősen csökkenti a motor belső hőmérsékletét. Ezzel kompakt és kis súlyú motor készíthető, amely akár 15%-kal is növeli a teljesítményt, és a teljes méret változtatása nélkül meghosszabbítja a komponensek hasznos élettartamát. A rendkívül rugalmas motorkonstrukció lehetővé teszi az ügyfélinterfészekhez történő illesztést az egyes projektekben, a csatlakozófejeket például több különböző állásba lehet helyezni. A robbanásvédelemmel ellátott vagy nem ellátott kompakt és léghűtéses motorokhoz kidolgozott szabványosított konstrukciónak és kezelési alapelvnek köszönhetően a költségek a teljes életciklus során alacsonyabbak – a tervezéstől és a beszerzéstől a mérnöki feladatokon és az üzemi integráción keresztül a szervizig, a raktározásig és az alkatrész-gazdálkodásig. A karbantartások és javítások között eltelt hosszabb időszakoknak köszönhetően jobb a hajtásrendszer, és így a teljes üzem rendelkezésre állása. A Siemens Simotics HV C léghűtéses motorjaival kibővül a jelenlegi gyulladás biztos és vízköpeny-hűtéses termékcsalád.

Simotics Connect 600: Interfész a digitális világhoz.

A Simotics HV C motorok szerves részét képezik a Sidrive IQ-nak, a hajtásrendszereket optimalizáló digitális platformnak. A Simotics HV C motorokhoz olyan opcionális kapcsolódómodul is rendelkezésre áll, amellyel integrálhatók a digitális felhőalapú megoldásba. Ez hőmérséklet- és rezgésszenzorok segítségével rögzíti és dolgozza fel az adatokat, például a csapágy hőmérsékletét, a tekercselés hőmérsékletet, valamint a ház rezgéseit, és továbbítja ezeket az adatokat elemzés céljára a felhőbe. A Simotics HV C-ben használt Simotics Connect 600 kapcsolódó modul kifejezetten a Sidrive IQ igényeihez lett kialakítva. A kapott adatok segítségével a Sidrive IQ figyeli, elemzi és optimalizálja a Simotics HV C motor hajtását: Ezzel javul a motorok rendelkezésre állása, hatékonysága és teljesítménye, valamint a szerviz hatékonysága. Mivel a Simotics HV C motorokat gyakran használják egy üzem vagy rendszer központi folyamataiban, a Sidrive-hoz történő kapcsolódás jelentősen javítja a hajtásrendszer átláthatóságát, és ezzel az egész rendszer termelékenységét.

További információ a Simotics HV C-ről: www.siemens.com/simotics-hv-c

www.siemens.hu  


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.