Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Újabb eredményes évzárás


2020.02.19
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport 2,4 százalékkal növelte forgalmát a bázisidőszakhoz képest, így konszolidált árbevétele megközelítette az 50 milliárd forintot 2019 I-IV. negyedévében.

A társaság történetének jelentős mérföldköveihez érkezett 2019-ben: vállalati akvizícióval erősítette gyártási kompetenciáit és termékkörét, valamint a sikeresen lezárult próbaüzem után elindította a sorozatgyártást az új kovács soron, amely a kiegészítő kapacitások idei üzembe állítását követően Európa legmodernebb integrált gyártósorává válik a mellső futómű szegmensben.

Kulcspiacai változékony dinamikájához rugalmas működéssel alkalmazkodott a vállalat a tavalyi évben. Az orosz busz-, valamint az európai személygépjármű piacokon éves szinten élénkülés volt megfigyelhető, míg a tehergépkocsi és mezőgazdaságijármű-szegmenseket a kereslet mérséklődése jellemezte. A cégcsoport üzletmenetét jelentősen befolyásoló további tényező, hogy nem realizálódtak a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2019-re esedékes megrendelései.

A Rába Csoport valamennyi üzletága nyereséget termelt 2019-ben üzemi szinten, az operatív eredmény 1,34 milliárd forintra rúgott. A készpénztermelési hatékonyságot tekintve 6,9 százalékos hatékonysági mutató mellett a társaság 3,45 millió forint EBITDA nyereséget realizált a tavalyi évben, amihez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá.

A Rába Csoportot 2019-ben is stabil likviditás jellemezte. A nyereséges működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 1,6 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

A tavalyi évben piacaink volatilitása kihívások elé állította társaságunkat. Ebben a helyzetben még nagyobb hangsúlyt kaptak – és kapnak továbbra is – hagyományos erősségeink: a rugalmasság, a folyamatos modernizáció, a piaci és termékdiverzifikáció, valamint a hatékonyságnövelés, amelyeket tavaly befejeződött kapacitás- és technológiafejlesztési programunk jelentősen támogat. Bízunk benne, hogy versenyképességünk növelésével hosszú távon is megbízható és innovatív partnerei maradunk a globális járműiparnak.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.