Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Runway Run 7.0: több mint 1100 futó a jótékonysági versenyen


2019.08.31
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Töretlen népszerűségnek örvend a Budapest Airport évente megrendezett repülőtéri futóversenye, a Runway Run.

A versenyen – a nyári forróság ellenére is - ma több mint 1100 futó állt rajthoz a jó cél érdekében, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A nevezésekből befolyt összeget a Budapest Airport jótékony célra ajánlja fel.

Hetedik alkalommal rendezte meg a Budapest Airport a Runway Run névre keresztelt jótékonysági futóversenyét, amely idén is kiemelt érdeklődésre tartott számot - ez persze nem meglepő, hiszen egészen egyedülálló helyszínen, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt 1. futópályáján állhatnak rajthoz az indulók.

A Runway Runon évről évre a Budapest Airport meghívására lehet részt venni, de nevezési lehetőséget a repülőtér Facebook oldalán is lehetetett nyerni. Idén a légiközlekedési iparág szakemberei, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői álltak rajhoz. A nevezési díjakból befolyt összeget a Budapest Airport – immár hagyományosan – a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató SUHANJ! alapítványnak, illetve a leukémiás gyermekek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak ajánlja fel.

A rajt előtt a futók bemelegítését Vigh Domonkos fitnesz és testépítő Európa- és világbajnok segítette, az indulók között pedig olyan kiemelkedő sportolók is rajthoz álltak, mint Storcz Botond és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozók.

A felnőtt indulók 5 és 10 kilométeres távok közül választhattak, a gyerekek számára pedig immár harmadik éve lehetőség volt 1,5 kilométeres távon megmérettetni. 5 kilométeres távon a női mezőnyben Herter Katalin Júlia, a férfiak közül pedig Csuka Balázs bizonyult a leggyorsabbnak. 10 kilométeren Vas Gábor és Szőke Cecília ért elsőként célba. Szijjártó Péter külügyminiszter 10 kilométeres távon 43 perc 56 másodperc alatt ért célba, amivel a tizennyolcadik helyet érte el a mezőnyben. A szervezők a leggyorsabb csapatokat is díjazták, a repülőterek közül például a Berlin Airport, a légitársaságok közül pedig az ASL Airlines állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Runway Runon díjazták a leggyorsabban célba érő futókocsis, kézi meghajtású kerékpáros és látássérült indulót is: Csomós Júlia, Juhász Tamás, Bereczki Nelli lettek a mezőny legjobbjai.

A verseny fő szponzorai az Airbus Industries, a Qatar Airways, a Mercedes Benz Hungária, Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ, a KPMG és az anna.aero légiközlekedési szakportál voltak.

www.bud.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;