Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Újabb járatok indulnak Budapestről, bővül az itteni flotta


2018.11.28
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Két légitársaság is bővíti a Budapesten állomásoztatott flottáját: az ír hátterű Ryanair két új gép beállítását jelentett be, míg a Wizz Air egy újabb Airbus A321-es típusú gép beállításával bővíti immár tizennégy gépesre a flottáját a magyar fővárosban a nyári csúcsidőszakban.

Az új gépekkel nemcsak új útvonalakat repülnek a légitársaságok, hanem a meglévő népszerű útvonalakon növelik a járatok számát.  

Az Olaszország adriai partvidékén fekvő Rimini is felkerül a jövő nyári menetrendben a Ryanair ír légitársaság budapesti kínálatába valamint a görögországi Thesszalonikibe is indít heti két járatot – jelentették be a diszkont légitársaság képviselői mai budapesti sajtótájékoztatójukon. A bővítés része, hogy a Ryanair a 2019 márciusában induló nyári menetrendben újabb két Boeing 737-800 típusú repülőgépet állomásoztat Budapesten, ezzel hatra növelve a ferihegyi bázison lévő gépeinek a számát. Az új olaszországi uticél mellett a Ryanair a korábban már bejelentette további négy célpontra is repül majd az új gépekkel: így a Budapestről induló utasok választhatnak az írországi Cork, a szintén olasz Bari és Cagliari és a spanyol Sevilla között. Az ír diszkont légitársaság egyúttal közölte, hogy 2018. november 29-ig kedvezményesen kínálja a jegyeket budapesti utasai számára.

Nagyon örülünk, hogy a Budapesten állomásoztatott repülőgépeink számát kettővel (hatra) tudjuk növelni, és az eddigi legtöbb járatot kínáló budapesti menetrendünk keretében, 2019 nyarán már 39 útvonalat fogunk kínálni, köztük 6 új járattal Bari, Cagliari, Cork, Rimini, Sevilla és Thessaloniki irányába, ami éves szinten mintegy 3 millió utast, a magyarországi útvonalak, forgalom, turizmus és munkahelyek tekintetében pedig tovább növekedést jelent.” –jelentette ki Olga Pawlonka, a Ryanair Közép-Kelet-Európáért és a balkáni régióért felelős értékesítési és marketing menedzsereebből az alkalomból.

A Wizz Air a napokban jelentette be, hogy egy újabb, 230 személyes Airbus A321-es típusú gépet ad hozzá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren állomásozó gépeihez. Ezzel a jövő nyári csúcsidőszakban nem kevesebb, mint tizennégy Wizz Air gép teljesít majd szolgálatot Budapesten. Az új gépnek köszönhetően a jövő nyári mentredben egy újabb londoni repülőtér, Gatwick is felkerül a Wizz kínálatába, de továbbra is repülnek Lutonba is. A Wizz Air azt is bejelentette, hogy jövő év április 5-től immár heti négy alkalommal lehet repülni velük a norvég fővárosba; Oslóba hétfő-szerda-péntek-vasárnap repülnek a Wizz gépei. Az új repülőgéppel természetesen egy sor korábbi útvonalon növeli a Wizz Air a járatok sűrűségét –közölte a magyar hátterű diszkont légitársaság.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a két legnagyobb forgalmat bonyolító légitársaság egyformán bizakodva néz a jövőbe Budapesten és folytatja a bővítést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.” –hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: -„Mindez azt bizonyítja, hogy Budapest és Magyarország kiváló turisztikai célpont, amely iránt továbbra is élénk a kereslet szerte Európában. Számunkra is fontos cél, hogy a légi összeköttetések számának bővítésével nagyobb választékot kínáljunk a magyar utazóknak és egyben hozzájáruljunk Magyarország gazdasági kapcsolatainak fejlődéséhez is, márcsak ezért is folytatjuk a repülőtéri infrastruktúra fejlesztésétBudapesten.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;