Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens csatlakozott az EWF alapítványhoz


2018.12.07
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens energiamenedzsment és erőműszolgáltatási divíziója csatlakozott az Energy Web Foundation (EWF) alapítványhoz.

A nonprofit szervezet küldetése a blokklánc (blockchain) technológia kereskedelmi elterjedésének elősegítése az energiaszektorban. Az EWF tagjainak száma folyamatosan bővül az energiaiparban tevékenykedő cégekkel, technológiai partnerekkel és stratégiai befektetőkkel, és a szervezet vezető szerepet játszik az energiaipar igényeire szabott blokklánc-fejlesztések támogatásában. Az EWF tagjaként a Siemens célja, hogy proaktív módon alakítsa a blokklánc alapú tranzaktív energiaalkalmazások jövőjét, új, termelő-fogyasztó központú megoldásokat és üzleti modelleket alakítson ki az elosztott energiahálózatok, mikrohálózatok és finanszírozás terén.

A tranzaktív energiaalkalmazások jelentős szerepet játszanak a jövő decentralizált, megújuló forrásokra épülő, digitális energiarendszereinek létrejöttében az energiaszektorban, ahol földrajzilag szétszórt energiaforrások (distributed energy resources, DER) – például napenergia, szélenergia, állandó tárolórendszerek, elektromos járművek, hőszivattyúk – és a változó terhelésű hálózatok egyre fontosabb szerephez jutnak. Ezzel egy időben új üzem- és projektfinanszírozási megoldások is szükségesek. A blokklánc technológia lehetővé teszi a decentralizált hálózatokon történő tranzakciók hatékony és biztonságos érvényesítését – ezáltal a fogyasztók, termelő-fogyasztók, termelők és hálózatüzemeltetők közötti rugalmas együttműködést és új üzleti modellek kialakítását, a felhasználói preferenciák és hálózati korlátozások figyelembe vétele mellett. A blokklánc-alapú alkalmazások és üzleti modellek segíthetnek a jövő energiahálózatainak általános hatékonyságát növelni, valamint új eszköz- és projektfinanszírozási formákat kialakítani.

A Siemens már jelenleg is használ blokklánc technológián alapuló megoldásokat, amelyekkel segíti az új energiaforrások felhasználását, valamint az energiatermelés és energiafogyasztás optimális vezérlését lehetővé tevő szolgáltatások működtetését. A mikrohálózati vezérlő megoldások és a blokklánc technológia egyesítésével a fotovoltaikus rendszerek üzemeltetői például visszatölthetnek energiát a helyi hálózatba és ennek ellenértékét közvetlenül a fogyasztóktól (például szomszédjuktól) kaphatják meg. A technológia és az ezen alapuló új üzleti modell továbbfejlesztése érdekében a Siemens együttműködik a New York-i székhelyű LO3 Energy induló vállalkozással az innovatív mikrohálózatok és P2P energiakereskedési platformok terén, és az első projekt megvalósítására most kerül sor Brooklyn-ban.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.