Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az Ipar 4.0-át támogató, jövőbeli technológiákkal bővül a Siemens Digital Enterprise portfóliója


2018.12.07
Forrás: Siemens, Hírek
A Digital Enterprise portfólió bővítése és a jövőbeli technológiák átvétele révén a Siemens élen jár a teljes gyártóipar digitális átalakulásának elősegítésében.

Egyre nő azon ipari vállalkozások, különösen kis- és középvállalkozások száma, amelyek jól haladnak az Ipar 4.0 átvétele felé és digitális megoldásokkal javítják versenyképességüket” – magyarázta Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatósági tagja az SPS IPC Drives szakkiállításon. „Ez az összes olyan iparágra vonatkozik, ahol a piaci kereslet gyorsan változik, és a termékek egyre gyorsabb, rugalmasabb és egyre kisebb darabszámban történő előállítására van szükség. A mesterséges intelligencia (AI), az „Edge-computing” és más jövőbemutató technológiai megoldások portfóliónkba történő felvételével úttörő szerepet játszunk az ipar jövőjének alakításában”. A kiállításon a Siemens számos innovatív megoldást és ipari alkalmazást mutat be, így többek közt mesterséges intelligenciát alkalmazó vezérléseket és „Edge-computing”  berendezéseket szerszámgépekhez, gyártógépekhez, üzemekhez, valamint a gépek és berendezések hálózatba kapcsolását lehetővé tevő eszközöket a gyártócsarnokoktól az irodákig. Mindezek nagyban elősegítik az innovatív automatizálás és szoftvermegoldások használatának elterjedését.
 
A Siemens által életre hívott Industrial Edge megoldások minden iparágban lehetővé teszik a gyártócégek számára a gépek szintjén történő adatfeldolgozást, optimálisan kiegészítve a felhőalapú, nyílt IoT operációs rendszer, a MindSphere kínálta lehetőségeket. A rendszer rugalmas és hatékony adatelemzési lehetőségeket kínál a felhasználók számára, akár helyszíni akár felhőalapú működéssel, igény szerint. Emellett a mesterséges intelligencia (AI) alapú technológiák integrálásával a Siemens hatékonyan segíti az ügyfelek digitális átállását. A kezdeti AI alkalmazások ma már sikerrel működnek a Siemens saját létesítményeiben, például az ambergi (Németország) Siemens Electronics Factory üzemben, ahol az „Edge”  készülékek és mesterséges intelligencia segítségével prediktív karbantartási rendszer működik, 100 százalékkal csökkentve a nyomtatott áramkörös fúrógépek motorkopásából adódó gépleállási időket. A Siemens emellett integrált, AI-kompatibilis új modult kínál a Simatic S7-1500 PLC-khez, amellyel gépi tanulási algoritmusok révén optimalizálhatók a minőségellenőrzési és robotalapú kezelési folyamatok.

A szakkiállításon a Siemens további újdonságokat is bemutat, például a Sinamics G120X frekvenciaváltó termékcsaládot, amelyet az infrastrukturális, épületautomatizálási és élelmiszeripari alkalmazásokban használt szivattyúkhoz és ventillátorokhoz optimalizáltak. A Sinamics Connect 300 használatával ezek a készülékek csatlakoztathatók a MindSphere-hez, így a felhasználók az frekvenciaváltóktól, hajtásoktól és gépektől gyűjtött működési adatok elemzésével optimalizálhatják folyamataikat és karbantartási stratégiájukat. A Sidrive IQ a Siemens digitális platformja, amely a hajtásrendszerekből érkező adatok elemzésére és felhasználására szolgál. A hálózatba kapcsolt Siemens hajtás rendszereket kezelő, felhőalapú alkalmazás már a középfeszültségű és nagyfeszültségű motorokhoz és frekvenciaváltókhoz is elérhető.

A kiállításon a Siemens a MindSphere-hez készült, három új alkalmazáscsomagot is bemutat. A Connect & Monitor, Analyze & Predict, és Digitalize & Transform alkalmazáshoz egyaránt átfogó tanácsadó szolgáltatás is tartozik. Az új csomagokkal a felhasználók az eddiginél is gyorsabban és egyszerűbben implementálhatják az IoT projekteket – például az eszközök összekapcsolásának, elemzésének és optimalizálásának felgyorsításával, a terven kívüli üzemleállások hatékonyabb előrejelzésével és elkerülésével. Az új szolgáltatási és üzleti modellek fejlesztése is egyszerűbbé válik. A MindSphere körüli ökoszisztéma rohamos bővülésével a felhasználók számára egyre nagyobb a választék az infrastruktúra terén is (Amazon Web Services, Microsoft Azure, Alibaba Cloud). A Mendix low-code platformjának akvizíciójával a Siemens különösen a kis- és középvállalkozásokat segíti saját alkalmazásaik fejlesztésében. A MindSphere World tagjainak száma folyamatosan bővül, a felhasználói szervezet jelenleg Németországban 37, míg Olaszországban 18 tagot számlál.

Klaus Helmrich beszélt az együttműködés fontosságáról az Ipar 4.0 korában, olyan példákat hozva fel, mint a Siemens és a HP társaságcsoporthoz tartozó Aruba közelmúltban kötött együttműködési megállapodása a kommunikációs hálózatok terén. A Siemens és a Hewlett Packard csoporthoz tartozó Aruba stratégiai partnerséget kötött egymással az integrált hálózatok kialakítására, így egymást kiegészítő portfoliójuknak köszönhetően hatékony segítséget nyújthatnak az ügyfelek részére az integrált kommunikációs hálózatok kialakításához, az üzemi gyártósoroktól a vezetőségi irodákig.

Klaus Helmrich másik példaként említette a Siemens és a Bentley Systems széleskörű együttműködését. A két társaság a közelmúltban jelentette be az egymást szinte tökéletesen kiegészítő szoftver-portfóliójukon alapuló, közös fejlesztésű PlantSight Cloud Services digitális megoldást. Ezzel a felhasználók egy egyszerű webportálon keresztül, bármikor 1D/2D/3D adatokat kérhetnek le, és minden felhasználó számára hozzáférhetővé válik az üzem folyamatosan frissülő, digitális ikerképe. A gyártóüzemek hosszú élettartalmára és a folyamatos beruházási projektekre való tekintettel ez döntő előnyt jelenthet, különösen a gyártóüzem üzemeltetők számára.

A digitális átalakulás előrehaladtával a kiberbiztonság egyre több társaságnál válik a siker egyik kulcstényezőjévé. E téren a Siemens termékeken és szolgáltatásokon alapuló, holisztikus iparbiztonsági koncepciót kínál. Mivel a keretfeltételek és a biztonsági követelmények széles skálán változnak, a különféle iparágak számára speciális, testreszabott megoldások szükségesek. A Siemens a világon elsőként kapott a nemzetközi IEC 62443-2-4 standardnak megfelelő TÜV SÜD minősítést a folyamatautomatizálási és hajtástechnikai megoldások biztonságos rendszerintegrációja terén. A Siemens által kínált digitális ipari szolgáltatások (Digital Industry Services) célja, hogy segítse az ügyfeleket a Digital Enterprise megoldások személyre szabott kivitelezése során – a tanácsadástól a kivitelezésen át az adatelemzésig.

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Microsoft ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Élelmiszer ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;