Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook Tire és a Renault Sport Racing együttműködési megállapodást kötött a Formula Eurocup-ra


2018.12.18
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook abroncsgyár 2019-től hosszú távú partneri együttműködést kötött a Renault Sport Racing csapattal a „Formula Renault Eurocup“ bajnokságra.

Kizárólagos abroncsbeszállítóként a Hankook az európai versenypályákon induló összes versenyautót Ventus Race (F200 Slick/ Z217 Rain) abroncsaival szereli fel. A szezon során a bajnokság résztvevőinek emellett lehetősége lesz a Hankook versenyabroncs készleteit és a most induló „Hankook kupát“ elnyerni.

Németország, Neu-Isenburg, 2018. december 18. – A prémium abroncsokat gyártó Hankook és a Renault Sport Racing 2019-ben a franciaországi Paul Ricard pályán indítja el együttműködését a Formula Renault Eurocup versenysorozatban. Az új Renault Sport Racing Formula autó bemutatásával egyidejűleg a Hankook Tire kizárólagos abroncspartnerként debütál a Formula Renault Eurocup-ban. Az aláírt együttműködési szerződésnek köszönhetően az abroncsgyártó Európa-szerte olyan nagy presztizsű versenypályákon jelenhet meg a versenysorozat keretében, mint Silverstone, Monza, Hockenheim vagy Monaco. A 30 perces futamokon tíz különböző csapat küzd egymás ellen. A szezon végén a legjobb három pilóta, valamint a legtöbb pontot szerző csapatok kapnak díjat.

Ezen felül az ifjú tehetségek „Top Rookie“ címért is versengenek. A következő szezonban az összes utánpótlás pilóta a Hankook kupáért küzd majd. A versenyvilág fiataljai itt bizonyíthatják tudásukat a versenypályán, és minden futamon a Hankook versenyabroncsait nyerhetik el.

Manfred Sandbichler, motorsport igazgató mindezt megerősítette: „Örülünk a hosszú távú együttműködésnek a Renault Sport Racinggel. Ez újabb csúcspontját jelenti a Hankook európai részvételének a motorsportban. 2019-től a Hankook a Formula Renault részét képezi majd, és büszke arra, hogy egy hasonló filozófiát valló autógyártóval együtt támogathatja a feltörekvő motorsport tehetségeket.

Örömmel írjuk alá a partneri megállapodást a Hankook-kal. A Renault Sport Racing és a Hankook Tire hasonló célokért küzdenek a fiatal tehetségek felfedezése és támogatása terén egy megfizethető környezetben. A Formula Renault Eurocup ezt a filozófiát testesíti meg, és örülünk annak, hogy amint bemutatjuk új autónkat, profitálhatunk abból a rendkívül sokoldalú Know-how-ból, melyet a Hankook minden szinten kifejlesztett. Az utánpótlás-nevelés és a nemzetközi bajnokságok terén szerzett széleskörű tapasztalatokkal a közös kezdeményezéseink alapján még könnyebb lesz a fiatal tehetségek számára, hogy a Formula Renault segítségével bekerüljenek a versenysport elitjébe, ami teljes egészében megfelel missziónknak.“ - állítja Benoît Nogier, a Renault Sport Racing versenyigazgatója.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Hankook Tire

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.