Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Volkswagen az ötmilliomodik Tiguan gyártását ünnepli


2019.01.28
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• Tiguan és Tiguan Allspace: mindössze tizenegy év alatt ötmillió darab hagyta el a gyártósort ebből az SUV modellcsaládból

•  A Tiguan modellek fontos elemét képezik a Volkswagen világszintű SUV offenzívájának
•  2018-ban közel 800.000 kiszállítással a Tiguan egyike a világ legsikeresebb modelljeinek

Wolfsburg / Budapest, 2019. január 28. –  A Volkswagen már rögtön 2019. elején egy jelentős gyártási jubileumot ünnepelhet, január közepén ugyanis az ötmilliomodik Tiguan is elhagyta a wolfsburgi üzem gyártósorát. A kompakt méretű Tiguan már 2007-es piaci bevezetése óta óriási sikernek örvend világszerte, jelentősen hozzájárulva a márka növekedési stratégiájának és SUV offenzívájának sikeréhez.

A Tiguan és – 2017. óta – a Tiguan Allspace harmonikus formatervét osztatlan lelkesedéssel fogadták az ügyfelek világszerte. A Tiguan feltűnő külső formatervével és belső kialakításával, a legkorszerűbb műszaki megoldások alkalmazásával és kiemelkedően sokoldalú karakterével hódít. A 2018-ban átadott közel 800.000 Tiguan és Tiguan Allspace modell egyértelmű bizonyíték a kompakt SUV népszerűségére és sikerére. Dr. Andreas Tostmann, az igazgatótanácsnak a gyártás területéért felelős tagja így kommentálta a jubileumot: „A Tiguan átlépte a történelmi, ötmilliós gyártási darabszámot. Csapatunk tudása, egyedülálló csapatszelleme és a Volkswagen modellek gyártása iránti lelkesedése jelenti ennek a nagyszerű sikernek az alapját és biztosít szilárd bázist SUV stratégiánkhoz.”

Bernd Osterloh, az üzemi tanács elnöke hozzátette: „A Tiguan több tízezer magasan képzett dolgozó munkáját biztosítja világszerte és jelentősen hozzájárul a pénzügyi eredményekhez is. Éppen ezért fontos, hogy ne csökkenjen a Tiguan fejlesztésére és gyártására szánt befektetéseink mértéke, hiszen a jövőben is ezzel az autóval kell ösztönöznünk a vásárlóinkat.

A Tiguan gyártása 2007-ben indult Wolfsburg központi üzemében és ezzel kezdetét vette a kompakt terepjáró sikertörténete. Az első teljes gyártási évben, 2008-ban már több, mint 120.000 darab gördült le a gyártószalagról. Ezt pedig egy folyamatos, meredek növekedés követte, 2015-ben például már több, mint 500.000 Tiguan talált gazdára világszerte.

A Tiguan második generációja 2016-ban mutatkozott be. Ez volt az első olyan SUV a Volkswagen kínálatában, amely a Moduláris Keresztmotoros Platformra (MQB) épült. Ezt követte 2017-ben a különösen tágas Tiguan Allspace, amely 22 centiméterrel hosszabb modellváltozatként hétüléses kivitelben is elérhető volt.

Az új generáció és a Tiguan Allspace jelentette modellcsalád bővülés újabb pozitív löketet adott az értékesítésnek. 2017-ben több, mint 700.000 darabot értékesítettek a modellekből, 2018. pedig az eddigi legsikeresebb évként vonul be a Tiguan modellsorozat történetébe, ebben az időszakban ugyanis közel 800 000 járművet vehettek át tulajdonosaik.

A Tiguan és a Tiguan Allspace jelenleg négy Volkswagen üzemben készül (Kínában, Németországban, Mexikóban és Oroszországban) és világszerte a legfontosabb piacokon érhetőek el.

Tiguan 2.0 TDI SCR 4MOTION BMT 176 kW: üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 7,4 (városon belül) / 5,8 (városon kívül) / 6,4 (kombinált), CO2-kibocsátás g/km: 167 (kombinált), Energiahatékonysági osztály: C

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7.700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; VW

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.